Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, December 9, 2012

Family Day at Taman Mini Malaysia



Mini Malaysia & Asean Cultural park, rumah tradisional, kawasan percutian, cuti - cuti malaysia, tempat menarik di Melaka, kawasan bersejarah


Place : Mini Malaysia & Asean Cultural Park

Date : 02/12/2012

Time : 08.30 - 16.30

Objective : Majlis Hari Keluarga ini diadakan bagi mengeratkan lagi ikatan kekeluargaan dalam kalangan pekerja & staff Hospital Putra Specialist yang kian pudar dek kerana komitednya mereka dalam bekerja (i guess so :-P)

Observation : Event yang start pukul 8.30 selalunya akan bermula pada pukul 9.00, believes me!

Nota Tersepit : Supposely entry ini dipublish pada minggu lepas, tapi admin blog ni telah terlupa sebelum pengsan selama beberapa hari kerana kepenatan.

          Kejap je dah masuk bulan Disember kan. Pejam celik makan tido, kita sudahpun berada di penghujung tahun 2012 huhu. Time flies so fast, just like money.. back to the entry, pada hari Ahad lepas Danau Digital a.k.a company tempat aku LI (Latihan Industri) buat pertama kalinya mengorganize Family Day untuk sebuah hospital swasta yang berpengkalan di Melaka dan Batu Pahat. Pada hari yang sama juga diadakan majlis pembukaan Taman Mini Malaysia. Company aku ni, eh silap company boss aku ni lah yang membangunkan Taman Mini ni dari sebuah tempat yang kusam lagi suram menjadi sebuah taman tradisional yang dinamik lagi berinteraktif! ㋡

         Majlis bermula pada jam 9 pagi. As we all know, kalau dah datang pepagi tu mestilah xtvt permulaanyer bersenam x gitu. Aku tertanya-tanya jugaklah kan sapelah insan malang antara kiteorang semua ni yang dapat task mencabar ni, ingatkan Mr. A rupanye miss B. Frankly speaking aku kagum dengan akak kite ni, nampak je kecil tapi berani & konfiden. Lets see some of her actions conducting this aerobic exercises, wehooo :

family day activities, funny pic, exercises, senamrobik

 and the rest...

danau digital, senamrobik. senam earobik, exercise, family day

          After the exercise session, semua peserta dibahagikan mengikut kumpulan. Setiap kumpulan akan melalui dua cabaran utama iaitu explorace & sukan keluarga. Tugas aku ialah menjaga salah satu checkpoint explorace. Group yang datang kat aku perlu ikat samping style bunga. Aku pun x tau amende nama saintifiknyer. Zeriously, me? samping? pakai style biasa pon x lepas ok! So hentam sajalah labu..

tradisional, ikatan samping, samping ikat bunga, ghetto, malay guy,
Mr. Bunchit kat atas ni adalah saya versi terkini.

Meanwhile, kat bawah ni merupakan xtvt² yang dilakukan oleh peserta dekat checkpoint yang lain :

aktiviti hari keluarga, menyumpit, kopek kelapa, pakai saree,makan guna chopstick, tumbuk kacang

ada yang kena tumbuk kacang sampai 300g, buat ketupat, pakai saree, kopek kelapa, menyumpit serta kerja sia² yang lain. Time ni cuaca dah start panas terik. Para peserta ni pulak berpeluh - peluh macam baru lepas mandi sauna. Side effect nyer akulah yang dapat, haruman zaman paleolitik yang sukar diungkap dengan kata².

          Habis je explorace kerja aku dah senang sket, duduk jaga rumah Perlis sambil melihat persembahan dayang² yang begitu asyik berjoget sekaligus menggumbirakan hatiku yang lara ini.. cewahh!


khalid kyle, telegram, tarian tradisional

          Bile dah boring duduk rumah tu aku pun pergi lah merayau kawasan padang nak tengok apekebenda yang diaorang buatkan. Naik² je nampak orang pakai mcm ni, muahaha


hias guna surat khabar, gambar lawak, funny pic, cute couple

Here are some of the activities yang dijalankan di padang, cukup meriah lagi meroyan :

baling belon, pijak belon, tiup guna straw, tarik tali


          Manusia² ohsem lagi single kat bawah ini adalah bebunga & kekumbang Danau Digital yang telah bekerjasama dalam menjayakan majlis ini. Jom kita lihat siapa yang kenaaa  XD


Malay hot guys, malay hot girls, danau digital staff, smile, friendship,candid pictures

          Kesemua aktiviti² ini tamat pada jam 1 tengah hari. Then masa yang ditunggu-tunggu telah tiba. Lunch FREE for allsz. Yang x best nyer bende free ni tulah, nak kene beratur lepas tu berebut - rebut & yang buat lagi x bleh blah, ayam goreng yang aku duk usha dari pagi tu rupanya untuk budak² je. Hampeh!  Lepas dah mengayat, last² dapat jugak ayam goreng kepci tu 2 - 3 ketul hehe.

          Pukul 2.00 petang pak cik sedara aku pun sampai untuk menyampaikan hadiah kepada semua pemenang sekaligus merasmikan Taman Mini Malaysia & Majlis Hari Keluarga yang meriah lagi kebaaBoMM ini.


Dato Mohd Ali Rustam, ketua menteri melaka, perasmian, upacara cabutan bertuah, menyampaikan hadiah, tiup kek
     
          Pukul 4.30 petang majlis pun tamat dengan jayanya. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Kami pulang dengan muka yang gelap lagi ceria bak Ronaldinho kerana esoknya cuti weee

Photos are taken by :  [ Lensahayati ]
For more info visit here :  [ Mini Malaysia & Asean Cultural Park ]

P/s : Malam ini, tepat jam 8.45 pm akan berlangsungnya perlawanan separuh akhir pertama * Piala AFF Suzuki 2012 * antara Malaysia menentang Thailand. Sebelum ni Malaysia dengan gagahnya membaham Indonesia. Diharap dapat baham pulak si Thailand yang menjadi pasukan pilihan untuk menjuarai Piala AFF Suzuki kali ini. Do your best Team Malaysia kalau x nak kene baham dengan penonton haha.

Go go Harimau Malaya!

302 comments:

  1. mcm sonok je :)dpt hamper lg sonok..!!

    ReplyDelete
  2. best nya~ dah lama x wat aktiviti2 mcm ni

    ReplyDelete
  3. Asmieza As Rajin tu x lah, cume hari minggu ni sementara tgh free, editlah sket² kasi pic tu lebih bersifat mesra pengguna XD

    ReplyDelete
  4. bestnya...semua nampak sangat sporting :D

    ReplyDelete
  5. Zeriouslyyy aku suke lah cara penulisan & blog kau ni bro,
    Pic sume lawa - lawa. Terbaiklah! :D

    ReplyDelete
  6. Blogger Retis kite yang sorang ni sekarang dah rajin sket update blog.

    Bagus2, satu peningkatan tu haha

    ReplyDelete
  7. giler awesomeeeee! love the funniness of this entry! hahaha :)
    http://joel-leslie.blogspot.com/2012/12/dua-kemenangan-contest-termanis-setakat.html

    ReplyDelete
  8. wah best. :) belum pernah lg buat event utk compny

    Seperti tengah buat laporan bila baca mula. hehe

    tolong jenguk sy kt sana.sy hangout dgn blogger

    ReplyDelete
  9. haha lawak seyh entry ni

    budak yang cakap akak mcm teletubbies tu dpt penumbuk free ke haha. keep up your good entry dude! :)

    ReplyDelete
  10. kahkah . caption2 gmbr tu tak menahan betul . happynya family day :)

    ReplyDelete
  11. banyaknye aktiviti, pakai baju pink lak tu. comel much!

    ReplyDelete
  12. Meriah je nampak.. Lama tak attend akviti mcm ni..

    ReplyDelete
  13. menarik .. hehe :D

    http://xxxsophiacoolgrey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Ehem² , hensem Pak cik Sedara hehe

    Nanti kirim Salam die k ~ :-P

    ReplyDelete
  15. huyooo gambo aku pon ada sekali.Thanks dato..ngeee..:)

    ReplyDelete
  16. waa...event y best tuu....best nya kalau dapat join event mcm tuu...

    ReplyDelete
  17. haha!kelakar n so much fun! keep on blogging k?

    hi semua.jom singgah ke blog ni,QIOS.Ada mcm2. Arts,decoration,preloved,aksesori,baju lelaki and lots more! Jom! www.qiostestblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. wahhhh menarik blog anda :)
    colourfull

    ReplyDelete
  19. wahhhh besttttnyaaaaaaaa!!!!!

    terima kasih dik kerana selalu support blog akk.. apreciate sangat sangatttt!

    ReplyDelete
  20. huuuuu...meriahnya...lom pernah g sini lagi walaupun dok Melaka...

    ReplyDelete
  21. Bestnyerrr family day ni. Awesome!! ;) -cikrosehjtumin-

    ReplyDelete
  22. seronok gilerr....dok mlake da lame pun xpernah msk lg sane..

    ReplyDelete
  23. tetiba fokus that guy with bunny costume hat at last pic XD

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. So awesome !! Kat mana taman ni ?? :)

    ReplyDelete
  26. mak oi meriahnya dengan pinky colour segala. i like :D

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum, saya sedang mencari kawan-kawan blogger. kalau sudi,datanglah ke blog saya dan jadi salah satu follower.ini linknnya

    http://www.ismifahmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. hahahha.. part up date FB pakai bende alah tu memang tak tahn gelak.. wakakakkakaka

    ReplyDelete
  29. mR. bUNCHIT KITA HANDSOME JUGA KAN ?

    ReplyDelete
  30. Salam perkenalan ...
    cantik2 gambar semua :)

    ReplyDelete
  31. comey la entry awk nie.. i'm following your blog.. have a great day :)

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  33. meriahnya.. bestkan ada aktiviti camni..

    ReplyDelete
  34. woha! semua kaler pink! ^^
    dah lama tak buat aktiviti mcm ni... semua org nampak sporting. syok laa~~

    ReplyDelete
  35. wah bestnya. teruja i nampak you. hihihi. salam kenal :D

    ReplyDelete
  36. Hai...follow u back...nice blog...visit me kalau free yer..
    http://cikta81.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. waaaa.. byknye aktiviti.. bestttttttttttttnye klu dpt pegy.. :(

    ReplyDelete
  38. assalam, satu penganjuran yang berjaya dan meriah.

    ReplyDelete
  39. ur entry very interested n awesome :)

    ReplyDelete
  40. waa .. macam2 ade , lawak la .. em , nice entry :)

    ReplyDelete
  41. happeningnye. jeles kat camera sbb gmbar cantik.hehe

    ReplyDelete
  42. Makan ayam untuk budak budak, then mengayat dapat juga. Kekeke. Balik muka hitam. Kool what, pengalaman. Seems like they enjoy so much. Kool

    ReplyDelete
  43. Haha. Mak oih. Jenguh kita skrol bawah nak komen. Haha. BTW,entri ni best! Tp tak baca mana pun. Haha. Suka gambar gambar tu. Effect nya superb!

    ReplyDelete
  44. Bestnya berpeluang dapat wat aktiviti mcm ni. Gambar mmg cantik !

    ReplyDelete
  45. seronoknye...kn best klu berpeluang nk pergi ke sana..

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Kay lawak . Follow meee :) http://itisstories.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. xde benda free dalam dunia ni...

    http://rozita-ceritaita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. entry best ! gambar semua canticantik . ilike ;)

    ReplyDelete
  50. huhu,serius gambar memang cantik! :D

    ReplyDelete
  51. Wahhh,, best gilerr... !! HAHA,, gambar pun clear ja.. Ada yg lawak habis.. HAHA =D Nak lagi entry macam ni ! >,<

    ReplyDelete
  52. cantik betul blog...tahniah yer..nnti boleh la ajar kite ni cara nak cntikkn blog yer..tq

    ReplyDelete
  53. Meriah sungguh.. Follow me back ye a =)

    ReplyDelete
  54. baru semalam officemate tanya pasal taman mini..
    hari ni terbaca disini.. hihihih

    http://diyanasilah.blogspot.com

    Jum sertai giveaway yg syila buat.. :)

    ReplyDelete
  55. banyak perbincangan pasal SEO nak tahu lebih lanjut meh sini
    http://farizgolddollar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. Waaahhh.. menarik sangat... btw, post kt blog ni ceria je.. seronok baca... :D

    ReplyDelete
  57. Mcm mana nak buat kasi gmbar tersusun mcm tu? cantik sgt.

    ReplyDelete
  58. nice blog ! ahah , ade pulak terselit sunflower kat gambar tu :) menarik ,

    ReplyDelete
  59. hye dear..dtg singgah sini..tq folow..happeningnya family day <3

    ReplyDelete
  60. Bestnya family awak =) Hahahahahaha dialog tu kelakar la =D

    ReplyDelete
  61. Firstly, i like the way your writing style. macam baca komik pun ada. 'santai". two thumbs up!.
    Happy sunday.

    ReplyDelete
  62. jogging blog awesome ni!!
    http://wawaimnida.blogspot.com/2012/12/saya-faham.html
    ini bloh ite kayyy !!

    ReplyDelete
  63. wow semat r blog kamu... funny pon ada...

    ReplyDelete
  64. Salam singgah..best la blog ni, gambar2 2pun smart..really nice... keep up the good work :)

    http://aizatbest.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. wah...terpesona akak menengoknye..mcm best je Family day ni.byk plak tu xtvt ye...pas tu pak cik sedara ke tu? dtg rasmi...ado haii...terjebak pakcik tu ye..idok le pulak dia join sama.hehehe

    ReplyDelete
  66. klakar lar entry hang..bc gelak je bace..hahaha....klakar2 gambar yang mung edit....hahaha...yang x bley blar...update fb guna mesin typewriter...mnarik tu..hahahaha

    ReplyDelete
  67. done follow your blog..nice blog..btw thanxx..

    ReplyDelete
  68. Waaa ! Menarik lahhh ! Kalau boleh nak Join sekaliii ! :D

    ReplyDelete
  69. amboi kemain pinky gegerl semuaaa.. btw, blog awak cantek giler hokeyhhh! tulisan besar2 hamek kauuu

    ReplyDelete
  70. nicelah ade xtvt cmtuh ;)
    ukhuwah smkin rapat kan.
    pinky!^^

    ReplyDelete
  71. wow so enjoy this aktiviti . blogger awak so awesome . like like

    ReplyDelete
  72. your blog is nice....rajin nye... i thought the owner of the blog is a girl...rupa2 nya salah....lelaki...terkejut la...impress...rajin betul edit2 gmbar plus update semua...~

    ReplyDelete
  73. mr E oSk gurL saya rajin ke. Zeriously? Haha Setahun baru

    update/tulis 6 entry. Btw thanks for the compliment! XD

    ReplyDelete
  74. HAHA.. aku g tahun 2009 kat sini masa tu ada kursus.. best gila.. pastu ada binatang macam kelawar besar lekat dekat pokok.. melopong aku tgk..hehe

    ReplyDelete
  75. best nyer~
    kak! saya nak gi!
    Boleh tumpangkan?

    ReplyDelete
  76. sowy yer untuk komen kat aas ni.. tersalah nama dari abang kepada akak.. pemilik blogger , saya mintak maaf sebab tersalah nama.. TT.TT

    ReplyDelete
  77. SERONOKNYA.
    pengalaman yg sangat indah ^-^

    ReplyDelete
  78. http://aderakukeysah.blogspot.com/2012/12/family-day-at-taman-mini-malaysia_9.html

    ReplyDelete
  79. wow macam best je...seronok yerw.. ilike (Y)

    ReplyDelete
  80. Wahh, bestnyerr. Mesti syok kann. Happening sangat : ' )

    ReplyDelete
  81. Bestnya ! , family fara tak pernah buat family day :( sobss
    http://farra-izzaty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  82. nice post ,best je family day :)

    ReplyDelete
  83. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  84. untungla dapat jugak ayam kfc tu..haha

    ReplyDelete
  85. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  86. wah seronoknyer...pernah gk g cni dulu..:)
    btw, im new here..:)

    ReplyDelete
  87. hyep-II ! wOw bestnye Family Day . untungla~

    ReplyDelete
  88. BW here . Untunglahh . susah nak dpt pengalaman mcm ni :) Follow this blog ^^

    ReplyDelete
  89. wahhhh..memang best giler r...lama xjoin family day

    ReplyDelete
  90. best , tapenah rasa mcm ni , dh follow :)

    ReplyDelete
  91. wonderful entry ! ase cam adekt dlm pic uh,,hehe :3 anyway,da follow...thanks ^^

    ReplyDelete
  92. mantap, tapi saya ga bisa kunjung, saya jauh di Aust

    ReplyDelete
  93. haha...edit pic suma tu sgat xleh blah..

    ReplyDelete
  94. hua ... :'( komen saya dihapus gara-gara tak ada picture -_-"

    Itu update facebook pakai mesin ketik apa bisa ya ?.

    Hm ... sangat menawan aduhai itu para single ledies (ɔ ˘⌣˘)~♡

    Ini acara berapa tahun sekali ?. :D

    ReplyDelete
  95. Rayen Hendra Sorry ya gan, blog ini terlalu banyak spamnya sehingga gue ngak bisa menentukan yang mana komentar yang benar, lalu gue delete aja komentar² yang ngak berpic.

    Btw, acara ini diadakan setahun sekali ^__^

    P/s: Zeriously x sangka blog picisan aku ni pembacanya ramai juga dari indonesia, karen bangat dong! Thanks for the supports.

    ReplyDelete
  96. My first visit here , and such an awesome daily pulpit, a great space bro. Gambar-2 menarik !
    Kakak tu mmg kalah teluttubies merah , comel :D

    ReplyDelete
  97. hi.. dah ada kt cni..dan dah follo cni.. :)

    ReplyDelete
  98. . wow ! bestnya . mesti seronokkan ..

    ReplyDelete
  99. wahh bestnya pergi taman mini. *excited*

    ReplyDelete
  100. anjritttt.. jadi pengen ikutan :D

    ReplyDelete
  101. Wow Infonya Sangat Bermanfaat gan :) makasieh ya infonya :)

    ReplyDelete
  102. Gokil and gila abiz...

    KOmenta back di
    http://sinar-xp.blogspot.com

    ReplyDelete
  103. asalamualaikum..da follow da..boleh beri tunjuk ajar skit tak nak buat mcm mna bg chantek blog..

    ReplyDelete
  104. wah wah wah...
    komen nya udah banyak nuhh... :D

    yuk jom balik blog aku.. ^^

    ReplyDelete
  105. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  106. start kol 9 ok lagi.. ada tu janji 8.30, start dah nak dekat kol 10..ape cer???

    pinky gilak baju?? sangat girlie okay.. hahaha~ ;P

    ReplyDelete
  107. follow back http://faridsoft92.blogspot.com/

    ReplyDelete
  108. teringat time saya ada family day 2 last year, jumpa kwn2 yang sebaya tapi tak kenal kat sana then lepak sama2. memang seronok! have fun yea?! ;)

    ReplyDelete
  109. mantap lah..

    zhmiepallace.blogspot.com

    ReplyDelete
  110. salam..wahai umat islam..jom baca ni..follow me back k..
    http://bdkgtah.blogspot.com/2012/12/berdialog-dengan-golongan-murtad.html

    ReplyDelete
  111. keren seperti di Indonesia, hehe
    itu Padang mana ? Indonesia atau Malaysia ?

    ReplyDelete
  112. Surya Chandra Taman ini terletaknya di Melaka, Malaysia :)

    ReplyDelete
  113. Bes ! Rasa nak pegi jugaklah .

    Err ...

    Achaner nak buat yang kt tepi tu ? Yg ad twitter segala bagai tu . Mohon tutorial . Ahaks .

    ReplyDelete
  114. Nice info :)
    Visit my blog http://hafizhtechnology.blogspot.com/

    ReplyDelete
  115. waaaaaa..bestnya family day korang...

    ReplyDelete
  116. wahhhh bestnyaaaa family day.. tmpt keje nad xde wat pon.. hee

    ReplyDelete
  117. nice sob...
    waaah blog sobat punya info-info menarik...

    comment back yaww......
    #salam bloggeeeeeerrrrr... http://dotomoshare.blogspot.com/

    ReplyDelete
  118. wah meriahnya!!!! ...mesti syok kalau dpat join kan...

    iPhone 5 Gadget Impian

    ReplyDelete
  119. Tak pernah sampai ke Mini Malaysia lg. Mcm best je! :D

    ReplyDelete
  120. hum, gimana caranya membuat gambar yang seperti terpotong2 gitu kak?

    ReplyDelete
  121. ijin nyimak gan :D
    follow juga
    http://galang-community.blogspot.com/

    ReplyDelete
  122. thailand sudah kalah maa... hajat anda tercapai... he2... anyway... happy go lucky family day... congrats! http://www.thewinnersguide.blogspot.com/... & done follow your blog :)

    ReplyDelete
  123. Da beberapa kali ke Melaka tapi belum sampai lagi ke Taman Mini Malaysia ni..
    Done follow ur blog...

    ReplyDelete
  124. i really enjoyed seeing all the pictures. all i can say is that day was filled with lots of happy moments and lots of love. :)

    ReplyDelete
  125. Nice.. Suka artikel bergambar mcm nie... Maklum la semenjak bergiat aktif dalam bidang foto dan penyiaran nie.. :)

    ReplyDelete
  126. Wow ! Bestnye pergi Hari Keluarga . Tengok gambar-2 pown da seronok ni kan pergi . Huhu

    ReplyDelete
  127. best nye :D semua pink. comel. haha

    ReplyDelete
  128. jadi kepengen ke malaysia nie ada yg punya tiket gratis g........?

    ReplyDelete