Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 15, 2013

Kak Pah, Listen!


kak pah, macai umno, suara mahasiswa, sharifah zohra, pah jabeen
Perempuan tidak Wajib Pakai Tudung tapi Wajib Tutup Aurat - UAI -

Nota Tersepit :
- Kak Pah merujuk kepada sharifah, bukan sharifah Aini tapi sharifah Zohra anak pak Jabeen
   [ Presiden Pertubuhan Suara Wanita 1 Malaysia (SW1M) ]
- Penulis bukanlah seorang pro pembangkang mahupun anti kerajaan sebaliknya hanya seorang 
   mahasiswa kerdil bersifat Neutral yg masih waras untuk membezakan masalah manusia & haiwan.
- Penulis ingin memohon maaf sekiranya ada kata² di dalam entry ini yang mengguris hati
   mana² pihak. Niat penulisan hanya untuk menyatakan pendapat, so don't take it too seriously :-)
- WAJIB tengok Video di bawah sebelum baca entry ini.




Reaksi penulis semasa menonton video ini :

Video Mula : Emcee ni orang ape erk, india ke sikh. . . Hmmm . . . .
                (rupanya melayu, campur arab sket la kot, kalau x mana datang kak pah nyer)

Minit Pertama : Wahhh semangatnya student india ni pergi ke depan ajukan soalan, 
                     bukan calang2 soalan pulak tu!

Minit Kedua : Berani seyh student ni, suara lantang kemain, aku pon x mampu buat mcm tu.

Minit Ketiga : Setiap soalan yang dia bagi disertakan dengan hujah, that's what we call student! 

Minit Keempat : Ni apehal plak emcee ni tetibe mencelah ni, aku x habis dengar lagi soalan die ni

Minit ke 4 : 20 : WTF

Minit Kelima : Let me speak, Let me speak, Let me speak Let me speak, Let me speak.
                  Minah ni parkinson ke -__-" Style cakap nak angkuh je, x bleh blah!  

Minit Seterusnya : Hanya mampu tersenyum sinis sambil menyakitkan mata, hati & telinga melihat Kak Pah melontarkan hujah² nya yang bukan sahaja x matang, malah x menjawab soalan student tadi.

Dear Kak Pah, Listen!

 Listen listen listen listen listen  listen listen listen ( direpeat sebanyak 99x ) LISTEN!!!

First of all respect is earned, not gained.

          How could you tell Bawani to listen and respect while you, yourself don't respect her when she didn't get to finish her talking?  You pulled away her mike, chided her, belittled her education, stopped her questions, mocked her and yet you say that is respect? I feel ashamed to have you as a fellow Malaysian who claims to like human rights but seem unable to understand it's basic principles. Respect is a two-way street, it's not about someone's age. You do not deserve any respect for being such a disrespectful robber of freedom of speech, Kak Pah oiii. Maybe you were thinking that your status are so high and no wonder, you treated Bawani so lowly.  #sigh

Dear Kak Pah, Listen!

          i don't care if you are PMS or whateva but the way you intruding Bawani's speech, pulling her mic away and saying that "dont compare malaysia with other country, if you dont like this system go to other country" is so rude & unacceptable. Did you know that we should compare our country with other countries because in order to develop and to become another nation we learn from others and improve from what we learn.

Then you continue your so called " speech " by asking her : 
"What are you doing in Malaysia?" 
Excuse me, she's in Malaysia because she's a MALAYSIAN. It's HER country, she has the right to be dissatisfied. She has the right to improve her education if she wants to. Freedom of speech, she has the right to voice her opinions. She loves her country enough, wanting to change it for the better, dont u get it? Surely not! 

          Just like Bawani, im a student too. LISTEN TO ME, Why must I get off the country that I was born in? I’m paying my tax, I don’t break any law, I’m freaking contributing to the economy as well, why must I get out of MY country? All these uneducated people who speaks as if they own this land should get a reality check, we all are part of this country. Malays, Chinese, Indians and all other Malaysian citizens!

Dear Kak Pah, Listen!

          To me Bawani KS made a bold statement with good points about having a free education by giving some countries names as example, telling the audience about GDP Cuba things 
but the answers she got from you =  :

‘When I speak, you listen’, ‘jangan samakan negara lain dengan Malaysia’, ‘apa yang kamu buat di Malaysia, go to Cuba, go to Argentina, go to Libya’ (Libya?) ‘you must understand what is democracy, you must understand – what is perhimpunan lebih dari 3 orang di sesebuah tempat’, ‘animals have problem’,   ‘kucing ada masalah’, ‘anjing boleh menggonggong’, ‘lembu kambing ada masalah’, ‘kita manusia lebih rakus daripada ikan’, ‘and you tau tak binatang apa yang paling banyak sekali masalah?’, ‘pernah makan shark finn?’ atau ‘you are very much to go to another university’.

          Zeriously?  I myself dont really have an idea of what you are trying to compare? human, an animal with politics? What nonsense is that? muahahahahaHAHAHAHAHAHAHA

kak pah , listen, sharifah zohra jabeen,
Kak Pah, u should consider about working in
Animal Planet too since u can understand animals feelings very well

          Lets try this for example, when you are about to die because of not having enough money to buy food, and someone like you said, listen, listen, listen, the animals are also dying because they dont have sufficient money to buy food. LOL. What comparison is this? Clearly its not logic at all. I am sorry because you are entitled with Presiden SW1M. Dont embarrass us Malaysians more, OK Kak Pah? Shame on you if the outsiders were to see the video. And what is more important, in fact, the videos are currently being watch by outsiders. Talking about media's influences. . . 

Dear Kak Pah, Listen!

          Just a piece of advise. A good leader is always a good listener. A good leader must have an open heart and a good leader always dare to admit mistake, face critics and resolve problem, learn how to respect someone of your own gender. You clearly have no rights to speak about human rights when you clearly don't understand the basics of it. Again, Its her (Bawani) right as a Malaysian to voice out her opinion. Who the hell are you to tell her to go Cuba or Argentina to get herself educated? Please do yourself a favour and go back to school. Educate yourself first on how to respect one another. If you are not prepared to answer question don't come to public forums, sit at home and speak to your cats and try to solve their problems coz you clearly have an IQ level of an animal. You think you made a champion out of yourself by humiliating that girl infront of the 2300 fellow students? Clearly now the whole nation is proving you who's the biggest fool of all. May Allah guide you to the right path. Enuff Said.

Dear Kak Pah, Listen!

You better read this ===> Muslim Etiquette of Talking

Or if u think reading is boring, listen listen listen to this song XD

                                                      

Still bored? then u should definitely need to Dance while 
listen listen listen listen listen listen listen LISTENNNINGGG
to your New Remix! XD ( It's Kak Pah, Bitch - Clubbing mood ON )

                                                      


          My personal congratulations and best wishes to Ms Bawani KS who fought for the rest of the students who rightfully deserve free education and a country free of corruption. Young girls like her who are willing to speak up against injustice is a rare breed. Though she was only given a short time to deliver her speech, she made every Malaysian proud and set an example of how one should fight for their rights.


P/s :  Penggunaan bahasa rojak secara meluas dalam penulisan blog ini adalah disebabkan penulis 
         hidup in the rojak society, loving rojak and have a rojak family background. Peace! :-)

245 comments:

  1. Nice point bro.. http://amgyver.blogspot.com/2013/01/listen-listen-listen.html

    ReplyDelete
  2. listen dah jadi trending kt fb and twitter..hebat dia ni! fofular sekelip mata!

    ReplyDelete
  3. suka entry niiii! :D

    btw, post ni guna tulisan apa? tlg gitaw kat cbox sy eh? TQ :D

    ReplyDelete
  4. Ulasan yg bagus. harap kak pah baca dan insaf.
    *cuba menyelami perasaan kak pah dgn tidur bersama haiwan di zoo Mongolia

    ReplyDelete
  5. hakahk kesian bawani tue . . kalo Mai lah , lempang sebijik kt kak pah tue :)

    ReplyDelete
  6. Woahh.. mantap.
    menangis kalau kak pah tu bace.
    memang patot pon.......

    and dia tak layak jadi leader, lagi jahanam negara.. fuck her !

    ReplyDelete
  7. why innocent animals must be brought into this??? gee..

    anyway, good points, bro.

    ReplyDelete
  8. Woahh aku rase ini Entry terbaik pasal isu Listen 99x Sharifah Zohra Jabeen yg aku dah baca kat internet skunk ni.
    Terbaik bro! jangan gentar utk menyatakan pendapat bernas seperti di atas bila berhadapan dgn manusia² jahil ni.
    We live in a Democracy Country! :-D

    ReplyDelete
  9. hahhaaaa... i loike this... sakit hati tgk video kak pah... what a stupid moron.. haha

    ReplyDelete
  10. like3
    sy suka opinion.bernas cmni..nilah mahasiswa!!bercakap dgn akal n hujahnya...

    ReplyDelete
  11. love your writing!!
    I'll definitely listen to you!! XD

    ReplyDelete
  12. NICE !! totally respect and agree dengan u . if she can say "dont compare malaysia with other country, if you dont like this system go to other country" then i'll say " "dont compare human with animal, if you dont like this then go be one yourself and see u ada masalah o not"

    ReplyDelete
  13. Ulasan yang paling menarik dan jelas ttg isu ni... Sempoi!

    ReplyDelete
  14. she just gain publisiti murahan.. hohoh :P

    ReplyDelete
  15. at least, ane ngga ngerti bahasanya.. :p
    blogwalking sajalah
    http;//remajahebat.blogdetik.com
    http://duadua-juli.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. bravo! semangat bawani menyirap kembali dalam darah mahasiswa/i..

    ReplyDelete
  17. still..samapai sekarang..bc tertanya2..ape itu fenomena listen!!listen!!listen!!??

    ReplyDelete
  18. i like ! i like ! i like ! haha :)

    ReplyDelete
  19. mantab postinganya gan
    kpn ya kita bisa posting segitu hebatnya

    ReplyDelete
  20. nice!!kak pah ni dah kenapa lah die..bestlah da pemes skang..huhu :)

    ReplyDelete
  21. Bagus sob . . .sangat inspiratif :)


    [+]http://wahyu-only.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. good point with elaboration.

    nice one bro ! :)

    ReplyDelete
  23. bro..ni bc pun ada buat jugak entry tentang listen..

    http://buttercreamer.blogspot.com/2013/01/fenomena-listenlistenlisten.html

    ReplyDelete
  24. thanks for info bro kunjungan baliknya www.naufalthedarkness.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. nice blog kunjungi balik yah.... http://athif23.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. Nice post ..
    www.harrypahlawan11.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Nice pak kunjungi juga blog kecil saya ini berbau berita unik mampir ya http://zendyhafitra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. sokong statement ni 100000 per seratus...

    ReplyDelete
  29. ok..i think same way wif u..keep it up..:)
    i think she need listen and read here..:))

    ReplyDelete
  30. How rude she is -.-' Mintak-2 lah dia sedar sikit :)

    ReplyDelete
  31. opinion nan elok...!

    Salam kenal semua...! kunjungi

    http://khae7.blogspot.com/

    Thank you

    ReplyDelete
  32. Tak reti hormat orang camne orang nak hormat kita.. Hm... Kesian mahasiswa selalu diperkecilkan mereka yg berstatus.

    ReplyDelete
  33. http://happysweetdream.blogspot.com/2013/01/segmen-lelong-template-budak-bertuah.html jjom join segmen

    ReplyDelete
  34. Thanz for putting up all points in my mind ! STAND UP MALAYSIAN!

    ReplyDelete
  35. apa pun alasan dia, dia kena hormat la bila orang lain bercakap.. itu aje!!!

    ReplyDelete
  36. kena hormat bila orang lain bercakap!

    ReplyDelete
  37. nice info.. da bace dari bnyak sumber sambil tuh tengok video ni bnyak kali.. Pada pandangan far la kn.. Kak Pah ta respect to bawani coz sekarang far tertanye2 apekah yang ingin bawani smpaikan..baru sikit hujah dah diambil mic..memg terase jugak la.. tapi audience yang dalam hall tuh macam sokong kak pah je.. cm mane tuh.. konfius.. =(

    ReplyDelete
  38. Nice entry u got there....
    done follow. keep in touch

    http://iamkila.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. most of this opinion i agree..most important is the manner... memang tidak sopan mengelak soalan dengan cara begitu.. pokoknya..dia memang membuatkan orang listen about her ketidaksopanan..:)

    ReplyDelete
  40. Nice Entry Bro, segala yg aku nk cakap kat Kak pah Listen ni kau dh tulis haha.
    Setuju 101% dengan semua yg ditulis diatas... mmg patut pun dia baca Muslim Etiquette of Talking tu, semua bende yg x patut buat ketika bercakap dia buat.

    Kepada saudari Athirah Farah biar saya tolong jwbkan, rasanya kat atas ni pun penulis blog ni dah tulis, si Bawani ni tanya kat Kak Pah tu mengenai tuduhan terhadap Ambiga (Pengerusi bersama Bersih) sebagai pencetus anarkis di Malaysia dan Pak Samad sebagai pencetus kepada orang-orang gila yang membuat demonstrasi jalanan. Beliau kemudiannya menjelaskan kepada sidang dewan mengenai pergerakan Bersih yang menurutnya sah di sisi undang-undang serta sebuah gerakan non-partisan.

    Seterusnya Bawani memperkatakan mengenai keupayaan PTPTN melalui matematik mudahnya iaitu peruntukan sebanyak 10 bilion daripada keseluruhan 200 bilion perbelanjaan Persekutuan dengan memberi contoh Cuba sebagai negara yang pernah melakukannya.

    Malangnya, hujah beliau disambut dengan 10 kali lafaz ‘Listen’ oleh x lain x bukan artis mee segera kita : Kak Pah Listen!

    ReplyDelete
  41. nice.. jangan bezakan kite dgn binatang.. kite ade akal, binatang takde akal.. puihhh!

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. nie la suara mahasiswa yang sebenar..
    blogwalking..
    http://pelangipetangthumber.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. sebenarnya point bawani boleh ditolak dengan hujah2 yang bernas, tetapi cara kak pah listen menolak hujah bawani memang tak patut. patutkah orang sebegitu diberi jawatan sebegitu?.. fikirkanlah..
    btw, follow sini.. :)

    ReplyDelete
  45. tak segan ke? ==" malu je 1 malaysia

    ReplyDelete
  46. pada pendapat aku, semua dalam video tu ada salah sebab x bersikap profesional dalam menyampaikan hujah...
    ms bawani: dia bagi pendapat dan contoh bagai semua... tapi semua yang dia katakan adalah dalam frasa negatif... macam "ok this is wrong, that is wrong, everything is wrong"... Macam mana dia exxpect kak pah akan terima semua pendapat dia bila kak pah tu penyokong tegar kerajaan...
    Kak pah: Salah dia memang dah jelas la kan... tarik mic semasa ms bawani sedang cakap... that is soooooo rude...
    Student aka penonton: diorang tiada stand... kak pah dok marah ms bawani diorang tepuk... ms bawani dok tanya dalam keadaan separa marah pon diorang tepuk... see... diorang takda stand... diorang x tahu yang mana betul n yang mana salah... yang diorang tahu, tepuk je... ni dilema student malaysia...

    tapi untuk aku, memang x patut di bandingkan malaysia dengan negara lain... because we are different... tapi itu tak bermaksud kamu kena tinggalkan malaysia bila kamu bandingkan malaysia dengan negara lain.. if u really want to compare... my advice is do research first... everything juz need improvement... Peace!!!! Love Malaysia




    ReplyDelete
  47. singgah sini bce entry hangat
    mlas nk komen

    ni je yg mampu.. hehe

    ReplyDelete
  48. Dahsyat! terus jadi fenomena sampai MAHARAJA LAWAK MEGA BOBOI pun ambil isu ni jadi bahan lawak. Hehehe.

    ReplyDelete
  49. no komen.. orang yang educated patut seiring ilmunya dengan akhlak.
    entah.

    ReplyDelete
  50. Antara topik yang terhangat diperkatakan didalam dunia siber.

    ReplyDelete
  51. haha...pnt bacanye !! huhu..listen99x

    ReplyDelete
  52. Agak menyampah dengan fenomena listen ini, hahah .. listen! let me speak! ada jugak parodi mathlutfhi,hiih

    ReplyDelete
  53. UUM = Universiti Untuk Mendengar (LISTEN....LISTEN....LISTEN...­)

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum semua,
    Your comment is perfect.
    Good Bawani indeed you are good and brave in raising your points backed with facts. Unfortunately the facilitator fail to facilitate instead talking rubbish which were not relevant to your questions. Sad to here students clapping supporting the facilitator and I have full believed these category of student will end up as 'kaki angguk' later on. I wish UUM students to come up and learn from Bawani. Be a driver instead of passenger or 'kaki angguk'. Nauzubillah jangan si merapu tu ikutan . . . yang jelas sahsiah muslimah = 0, ilmu dan amal = 0 jadilah 0, 0 oooo !

    ReplyDelete
  55. klaka dgn parodi2 yg kluar lpas tu. listen listen listen. hehe

    ReplyDelete
  56. gk ngerti gw apa yg di tulis di artikel , gk bs bahasa inggris . hahaha . keren nih :D

    ReplyDelete
  57. membaca post ini ketika jam hampir ke angka 3:30 pagi...

    ok,mybe kena dtg baca sekali lagi pas nih...huhuhu

    ReplyDelete
  58. Keren,,,sangat luar biasa mudah mudahan bisa jadi bahan inspirasi

    ReplyDelete
  59. well,, lain ditanya.. lain pulak yg dijawab.. listen2.. kenapa die tak boleh jawap dalam bahasa Melayu.. hahaXD
    http://randomlinthing.blogspot.com/2013/01/oh-hari-hari-braces-ku.html

    ReplyDelete
  60. listen, listen, listen> nice one! haha...

    http://prunusserulata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  61. feel sorry to binatang yang terlibat...sobs XD

    ReplyDelete
  62. Nice Artikelnya...
    :)


    www.windows404.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. super duper like this entry :)

    sayacergas.blogspot.com

    ReplyDelete
  64. Wooowwww!!!! my 1st impression. you are also very brave bro...great opinion!!!agreeee

    ReplyDelete
  65. Nenek Pah ni..da la x bg org cakap, org tanye bukn nk jawab..dok crite pasal masalah haiwan pulak....

    ReplyDelete
  66. dis kak pah xde professionalism langsung...dia hanya malukan diri dier je...n student2 yg tepuk2 sorak utk dier tuh hanya lalang je...

    ReplyDelete
  67. Bila manusia yang angkuh berbicara itulah jadinya..Double like your entri :)

    ReplyDelete
  68. web nya bagus ane suka.

    kunjungi blog ane di
    http://d2d-pdg.blogspot.com

    ReplyDelete
  69. Terkedu jugak bila sy baca entri awak...sbgai mahasiswi, saya support~

    ReplyDelete
  70. uum..dulu aku pun study sana..05/09..jarang dengar psl uum kat media..skrg meletup..haha

    annabellecookies.blogspot.com

    ReplyDelete
  71. Visit My Blog : ryanwartok.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. Word of the day "Listen" hehe
    Super Like :)

    ReplyDelete
  73. hahaha.. nice point u have. listen!

    ReplyDelete
  74. hahahaha....kak pah....listen...listen..listen... :)

    ReplyDelete
  75. amboi panjang kemain :3 HEHE, anyway cool with this idea "have a rojak family background. Peace! :-)"

    ReplyDelete
  76. style....
    sudah follow...
    http://rafiq-icelemontea.blogspot.com/

    ReplyDelete
  77. waaaa pnjgnyerrr ..akhirnya penghjung..btw mletop tmpt dy stdy to yg dpt nme..angkuh!

    ReplyDelete
  78. wow..entry yg best...well done bro..
    http://masturasalleh-mylovemylife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  79. betul betul betul,
    kunjungi ane yaa ...
    http://it-ordinary.blogspot.com

    ReplyDelete
  80. Nice Post n menarik Gan
    look me
    http://blogilmupendidikan.blogsppot.com

    ReplyDelete
  81. Best entry nie... Jangan lupe kunjung blog saya ya..

    http://pengembara-awan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  82. great enrty u got there!!well done!
    done follow!!tq..
    http:://mrsupham.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. lawak-lawak cite ni...teruskan menulis..

    dah done follow:

    feezzyfz.blogspot.com
    or feezzy.my

    ReplyDelete
  84. Haha, mohon listen aja
    blog saya http://linggarbloggersejati.blogspot.com

    ReplyDelete
  85. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  86. huhu..mmg kureng itu pompuan.apa nama dia?kak pah?pigi dah..xde modal la tu nk ckp..tu yg kluar mcm2 binatang...nyanyuk da tu..

    ReplyDelete
  87. no komen,slh ckp karang susah,kena listen,listen lg..hehe
    btw blas knjgn as requested
    http://madieyfazudin92.blogspot.com/

    ReplyDelete
  88. nice blog.. blas kunjungan anda :)

    ReplyDelete
  89. honestly neesa x suka sangat ngan cara miss bawani tu,. agak rude. x baik la lantang kn sora pada org yg lebih berumur camtu kn.. walopun apa yang dia suara kan tu ada betul nya, neesa x suka cara dia. peace.. ^_^v

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum,

    Kak Ros setuju dengan N3 ni...Kalau kita nak orang hormatkan kita...kita pun mesti kena hormatkan orang jugak...

    Terima kasih ya sudi follow Kak Ros..Kak Ros pun dah follow kat sini..

    ReplyDelete
  91. haha..this blog is very funny.. good voice from mahasiswa! Come to visit my blog and give comment to...
    http://beritaremajaonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  92. really good explanation and really hope tht she can read thiss! :)

    ReplyDelete
  93. nice posting gan
    even I dont understabd all of them
    but yiu have cool blog gan
    better than mine
    hehe

    ReplyDelete
  94. .. :D
    cooment bacy yoooo...
    http://mdf-blog.blogspot.com

    ReplyDelete
  95. for me, ni perbezaan pendapat je..student tu suarakan pendapat dia..n the kak pah pun ada pendapat sendiri..benda ni jadi bila manusia ego, tak boleh nak terima pendapat orang lain, rasa diri dia betul, in the end, the younger yang akan kena bom..biasa dah jadi dalam masyarakat kita benda ni..cuma tak banyak yang kena rekod masuk youtube bagai macam ni..
    PEACE~~

    ReplyDelete
  96. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  97. woahh!! nice entry broo!! kak pah tu memang lah. hihi.

    ReplyDelete
  98. thanks ,,,,lucu la......'< ahref= http://mamasihat-babyceria.blogspot.com/>

    ReplyDelete
  99. Nice !!! http://maczcandraman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  100. Budak Melayu Budak Malaysie juge :D

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  102. hehahah kak pah, jgn kak pah aku buat cam tu dh la, kak pah, kak pah,.....

    ReplyDelete
  103. Ai..kpah listen kena jugak akhirnya.mahasiswa bersuara..he2

    ReplyDelete
  104. hahaha , apa yang terbuku dihati semua sudah tertulis disini . SOKONG 200% walaupun baru berumur 18 , nak buat gak entry camni . tapi tak berapa rety nak ulas dengan baik camni , hehe

    ReplyDelete
  105. haha kelakar bila baca komen2 ^^ btw awesome entry :)

    ReplyDelete
  106. nice sharing..
    visit and comment back on http://javakahuripan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  107. video listen listen listen macam viral untuk blog, fb dan lain-lain macam pisang panas!!!

    Apa Cerita Kisah Ks. Bawani Dan Sharifah Zohra Jabeen

    ReplyDelete
  108. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  109. blogwalking . follow balik k
    http://kisahsibudakkurus.blogspot.com/2013/02/comel-kau-pergi-untuk-selama-lamanya.html

    ReplyDelete
  110. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  111. nice one !! ;)

    http://areisuaproduction.blogspot.com/

    ReplyDelete
  112. Salam alaykum =)
    Good opinion saudara. Sepatutnya Kak Pah kena beringat, tu etika ketika berdebat, dia tak patut tarik mic orang dan menyampuk itu memang jelas nyata menunjukkan dia sangat arrogant, tak nak terima pendapat orang and it's really rude. Tapi sbg penonton kita xboleh salahkan Kak Pah sorang. We always have to be wise - judging from both side. Sebenarnya Bawani dia boleh nyatakan hujah dia tanpa menjerit. Ok kita boleh kategorikan intonasi suara dia masa tu sebagai 'lantang' tapi tengok, dia ada mic. Apa yang saya nak cakap ialah cara Bawani mengutarakan hujah dia seolah-olah trigger Kak Pah untuk berkasar mcm tu. Dan Kak Pah mungkin terkejut bila Bawani tanpa malu2 sentuh isu sensitif. Gelabah kot hehe sebab tu hujah balas dia kucar-kacir. Tapi tu la rasanya negatif pada Bawani yang saya dapat tengok. Bagus dia boleh tahan marah tapi gaya Bawani peluk tubuh sudah menampakkan dia tak puas hati diperlakukan macam tu (It's psychology. Don't deny)

    Kak Pah sepatutnya take her time dengar semua Bawani punya hujah dan lepas tu baru jawab satu persatu. Dia boleh explain apasal tak dapat bagi pendidikan percuma sebab duit kerajaan dah melayang pergi taja Psy (ops) dan buat apartmen (ops) dan banyak lagi hidden charges yang Malaysia kena tanggung. Kalau negara kita banyak minyak ke jual senjata api utk support perang dunia ke boleh kot tanggung semua orang punya pendidikan tapi tak tau la berkat ke tak ilmu hasil duit haram tu. Kak Pah boleh jelaskan kenapa Malaysia tak nak support pendidikan percuma sebab banyak2 student study dalam negara dia ambik juga modal insan negara luar. Kan dah makan duit tu? Banyak cikgu BI dalam negara, siap dihantar ke luar negara bagi pandai lagi, pastu datang Malaysia? Orang India diimportnya masuk Malaysia jadi cikgu BI. Oho ramai gler cikgu2 Institut Pendidikan Guru menganggur pasni.

    Oh maaf ter-emo. Dah la kot. Kalau tak terbakar pulak blog ni heheh

    ReplyDelete
  113. " LISTEN, SAYA BERUANG SAYA TAKDE MASALAH WANG."

    lol, kena trolled dengan beruang. hahha., btw I'm following u back, thank for follow my blog.

    ReplyDelete
  114. i can't listen because my cotton buds out of stock ngee ^^.

    yelah sharing yg bgs...sbg student mmg ptt diberi kebebasan utk bersuara tanpa emcee mencelah...melainkan klu pdpt tu dh menyinggung agama dan sensiviti msykt.inilah jadinya bila hak kebebasan bersuara dikaitkan dgn politik adeihhh ^^

    slm perkenalan ye!!!

    ReplyDelete
  115. LISTEN !!! deserve her . may ALLAH show her what the right of being a khalifah (:

    ReplyDelete
  116. Pernah dengar gak pasal Listen nie , tapi tak minat nak ambik tahu :p saya bukan mahasiswi . semua org ada masalah
    http://farra-izzaty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  117. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  118. Hahaha. Good job! Saya sebenarnya dah lama lupakan isu ni sebab saya sangat menyampah dgn kak pah ni. Tapi bila awak post pasal pompuan ni, membuak balik geram tu.. hahaha

    ReplyDelete
  119. salam sukses bozz

    http://klien.indositehost.com/aff.php?aff=370
    yg makek blog sput yok ganti dengan domain ini
    murah koq cuma 48.000/tahun
    salam sukses http://bloggeronecu.blogspot.com/

    ReplyDelete

  120. thx infonya sangat bermanfaat coment back ia and jangan lupa follow jga untuk mempererat pertemanan di dunia maya http://rizkyadipranata04.blogspot.com/

    ReplyDelete
  121. Waduh ifnonya mantap ! terimakasih

    http://fazaw.blogspot.com/2013/01/10-pesawat-terbang-termahal-di-dunia.html

    http://everyth1ng.blogspot.com/2013/01/download-autocad-2013-full-version.html

    ReplyDelete
  122. Mungkin kedua-dua belah pihak ada yg betul n ada yg salah cara mereka menyampaikan sesuatu...

    ReplyDelete
  123. * (kak pah mesti menerima kritikan org lain) entry yang membuka mata 1malaysia..hebat dengan infonya..salam kenal ya..http:// mybabystuf2.blogspot.com

    ReplyDelete
  124. nice postingan sob......jgn lupa berkunjung k blog saya juga ea...

    ReplyDelete
  125. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  126. Tengok lah parody matluthfi, keh keh

    ReplyDelete
  127. blogwalking sob ..
    salam persaudaraan ...
    http://seo-kepo.blogspot.com/


    nice bro ...

    ReplyDelete
  128. Nice

    visit and comment
    http://zona-dikhy.blogspot.com

    ReplyDelete
  129. Olahan sarkastik hasil penulisan seorang mahasiswa yang bukan datangnya dari golongan "LISTEN" ~Very nice Entry~ Well Done!

    ReplyDelete
  130. kite manusia yang masih celik akal fikiran..respect kt student tu sebab sanggup berdiri dan tanye soalan cepu mas..syarifah tu x respect student tu...nama je islam tapi..semoga beliau memperoleh hidayah allah

    ReplyDelete
  131. Wahhh..terbaekkk.. Ni entry yg terbaek pasal isu ni

    ReplyDelete
  132. Shocking that students were mase to tale an oath.
    When Bawani was speaking , the students were clapping.
    I thought the students were independent and intelligent,

    When the students started clapping when Sharifah was rattling Bawani, I realised that these are a bunch of nincompoops, just clap when they hear someone claps.

    Like the Chinese saying:
    "One day barks because it sees a shadow. A hundred dogs bark because they hear the first one barks" ~ xoxo ~

    ReplyDelete
  133. khalid.. u listen when i'm talking.. listen.. oiitt.. listen.. wait.. listen!. psstt.. listen!.. sh*t.. listen khalid!..

    komen camnih ok ke?. eiit listen!.. khalid.. listen!! ;)

    ReplyDelete
  134. maaf. gua tak fasih english. hihi.

    ReplyDelete
  135. listen ! listen ! listen.. huhuhu

    ReplyDelete
  136. jemput ke beloq . anda dplh utk direview ..

    ReplyDelete
  137. jasa adsense datang berkunjung nih..
    selamat malam semua...

    ReplyDelete
  138. Alam cyber lebih meriah dengan penampilan kak pah wonderpet1Malaysia.... semua orang harus listen.. haha XD

    ReplyDelete
  139. nice entry :) Bravo ! I love rojak :P

    ReplyDelete
  140. firstly nak gelak k..hahahaha..serious lawak si kak pah tu..please la smpi bila asyik nak mendengar je..I've learn quiet a lot about education and theory in psychology.as adult dieorg yang kna dengar apa yang kta nak cakp sbnrnye.and if its wrong dieorg ptut btolkn dengan cra yg sangt berhemah.n the thing is now is respect!! :) ,,peace!!hee

    http://foodhunterblogs.blogspot.com/2013/06/digi-wwwow-photostory-of-year.html

    ReplyDelete
  141. Wow, blog yang sangat keren....menyenangkan liatnya!

    ReplyDelete
  142. Hei this is a great viewpoint! you need to post some more writing regarding this topic.

    Love, Baby J

    http://justydarm.blogspot.com

    ReplyDelete
  143. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  144. nice :)

    visit :
    http://keminclong.blogspot.com/

    ReplyDelete
  145. thnks for sharing. this is a nice posting. please visit my blog too

    kangrushend.blogspot.com

    ReplyDelete
  146. hayatilah prinsip terakhir rukun negara..apakah dia?? kesopanan dan kesusilaan :) thanks blogwalking blog saya, blogwalking sini pulak

    ReplyDelete
  147. Assalam saudara,

    Wow...nice entry...sgt bernas..
    For me, kak pah memang patut malu dengan diri sendiri. Nampak sgt kebodohan dia disitu. Dari cara ckp pun macam berlagak, rasanya dia ni jenis tak suka terima pendapat orang and rasa diri dia jelah yg paling hebat...
    Syabas to Bawani because she really voice out!!..masa zaman saya student dlu pun tak berani, nama je duduk dlm negara demokrasi!!

    Peace!!

    ReplyDelete
  148. sssst pssstttt pssttttt.... Listen Listen Listen !!!! ssstssst Listen Listen Listen Listen psttt sttttt

    ReplyDelete
  149. sangat bagus sekali ...http://allgamepcworked.blogspot.com/........www.cimploh.blogspot.com

    ReplyDelete