Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 20, 2013

Despicable Me 2 & Man of Tai Chi Movie Reviews

minion movie review, minions, despicableme2, aderakukeysah, 2013 best cartoon, 3d animation

          Disebabkan aku tengok perut aku ni makin 3D.. so ada baiknya aku review cerita 3D yang aku tengok this week, animasi Despicable me 2. Cerita ni box office worldwide masa first week ditayangkan. Nak tau sebab ape? Sebab menatang Minion tu lah, comel kemain! Aku rasa kalau pengarah tu buat movie minion merapu dari mula sampai habis pon mesti melambak orang nak pi tengok. Cakap masal minion ni kan, kat  Mcd sekarang ni kalau beli Happy Meal nanti korang akan dapat patung minion tu.. boleh tahan besar jugaklah. Tapi nak dapat patung tu bukan main hazab lagi ok. Out of stock je memanjang.. disebabkan sambutan yang over tak bertempat, patung tu terpaksa diberi ikut week. Ikut week pon sama, hari 1st setiap week patung tu dah licin. Mana tak nye,  masing² yang ade member or sedara mara kat Mcd dah simpan awal² minion tu.. pastu boleh pulak ko jual kat FB satu set menatang free tu sampai RM200!


macdonald, mcd happy meal, minions, despicable me 2, minions toys, gru

PRU, only in malaysia, minions crave, despicable me 2, mcd free minions, happy meal

Sampai roboh pagar Mcd zombie² Penang ni buat, berebutkan minion punye pasal haha. Aku rasalahkan PRU akan datang... ade baiknye kerajaan bagi free minion bagi setiap rakyat yang pergi keluar mengundi, confirm nanti beratur panjang macam pic kat atas ni kan :P

Fyi, bukan muke je.. bahasa minion ni pun comel, sebutan perkataan die macam bahasa budak umur setahun yang kurang kasih sayang. So pada sesiapa yang rasa subjek bahasa ke-3 kat Universiti korang tu sume x best boleh la pi jumpa Dekan cadangkan bahasa minion ni yer.

minions slang, minions language, minions accent, despicable me 2, minion songs

Enuff said, here's the review :  

Genre : Family Comedy (3D Animation)
Duration : 1 hour 34 minutes
My Rating :
Storyline : 6/10
Funny Scenes : 7.5/10
Cuteness Overload : 9/10
OVERALL RATING : 7/10

Synopsis :
Gru kepala botak (karakter utama dalam citer ni) hidup bahagia dengan 3 anak perempuan die. Macam mana die boleh ada anak? Pi tengak movie yang first dulu k. Satu hari, ade sorang minah laloq nama Lucy  ni selamba badak je datang rumah si Gru ni dan culik die. Pastu ade 2 ekor minion nampak & cuba selamatkan tapi x berjaya. Gru dan 2 ekor minion ni dibawa ke pejabat "headquarters of the Anti-Villain League" (kira macam pejabat kementerian lembaga hasil dalam negerilah kononnya) untuk jumpa tuan pengarah Silas Ramsbottom. Pengarah obese ni pun bagi job kat Gru ni suruh cari orang jahat yang ade simpan cecair PX-41. Sesiapa yang kene inject ngan cecair ni akan bertukar jadi jenglot color unggu yang kuat kemain. Si Gru ni mula² x nak pastu dapat hidayah pulak nak jadi Villain balik. Orang jahat citer ni namanya Eduardo Perez atau nama glamournya El Macho si bulu dada bersepah. Dia pi culik semua minions Gru dan jadikan menatang comel ni jenglot unggu... motif nak takluk dunia katanyer... cliche sangat. Si Lucy ni pulak dalam diam minat kat Gru ni tapi si Gru botak ni lembap sangat nak realize. Lastly semua minion ni berjaya diselamatkan dan Gru ni pun kahwin dan hidup bahagia bersama Lucy serta anak²nya ditemani ribuan minion comel.

Aku baru tau dalam movie ni kan ade satu watak tu nama dia Kyle -__-'  Muke menatang tu macam raksasa laut. Sekali die kencing kat pokok.. pokoh hangus. Member aku pakat gelak everytime die keluar...
Sifulan : Eh nama dia Kyle lah muahaha!
(tengok skrin, then pandang aku.. then pandang aku & tengok skin balik)
Aku : So?... (WTF man)
Sifulan : Macam muke ko time bangun tido je... perghh kencing berasid tu!
(sambil tunggu masa nak dapat biskut cap kaki)
Aku : Really? Wateva... (WTF kuasa dua pastu ko square rootkan)

Aku tengok movie ni kelmarin pukul 11.30 PM & dalam panggung tu ade 3 orang je. Terus aku jadi manusia x bertamadun buat panggung wayang tu macam bapak aku punye. Feeling sivaji the boss meh.

GSC, 2013 cartoon movie reviews, sivaji

* Bagi aku filem ni memang sesuai ditonton oleh kanak-kanak dan juga mereka yang sudah beranak dan mempunyai anak yang nakkan satu movie yang bukan sahaja menghiburkan malah turut memberi pengajaran. 


          Esoknya pulak aku target nak tengok cerita Pacific Rim 3D, siap dah survey masa and tempat duduk kat laman web GSC tu, sekali bila sampai rupanya aku salah tengok tarikh daa, erghhh sabarjelah! So aku pun pilihlah movie Man of Tai Chi  sebabnye citer ni baru keluar + aku dah lama tak tengok filem aksi kungfu.

man of tai chi posters, man of tai chi movie reviews, tiger chen, keanu reeves

Genre : Action (18 SG)
Duration : 1 hour 45 minutes
My Rating :
Storyline : 5/10
Action Scenes : 8.5/10 
OVERALL RATING : 6.8/10

Synoposis
Filem ni diarah & dilakonkan oleh Keanu Reeves. No wonderlah setiap kali babak si Keanu (Donaka Mark) ni berlawan filem ni akan bertukar jadi citer The Matriks. Filem ni mengisahkan seorang mamat ordinary looking dari China bernama Tiger yang power dalam seni Tai Chi. Satu hari, kuil tempat si Tiger ni belajar tai chi dah nak dirobohkan oleh kerajaan. Kuil tu x de lah besar mana pun. Yang duduk dalam kuil tu tok guru die (badan boleh tahan besar) dan patung² yang sememangnya besar. So nak selamatkan kuil tu kene bayar sejumlah wang yang agak besar (standardlahkan, ada duit semua jalan ye dak). Si Tiger ni pulak orang susah. So die pun terima pelawaan si Donaka ni untuk berlawan dalam tournament haram di satu tempat yang dirahsiakan. Setiap perlawanan ditayangkan live di internet & setiap kali menang dia akan dapat sejumlah wang yang besar sebagai ganjaran. Lawan si Tiger ni pulak makin lama makin kuat. Kiranya macam korang tengok Game Lawan Tekken lah tapi versi reality. Aksi lawan bertumbuk bagai tu memang terbaik, mana taknye 18 SG ok. Bila perlawanan ni dah mula melibatkan pembunuhan, si Tiger ni pun mulai sedar dan rasa bersalah. So die pun bocorkan rahsia kegiatan haram Donaka ni kat pihak polis. Akhirnya kegiatan ni pun berjaya ditumpaskan dan kuil tempat Tiger belajar tai chi tu pun berjaya diselamatkan. Movie ni diakhiri dengan Tiger membawa makwenye menaiki sebuah bukit dan makwe die tu tetibe menjerit macam orang gile (happylah tu kononnya... poorah)


man of tai chi movie reviews, gsc offer tickets. action movie review

Posing bajet korea, btw my skin color is tanned not white ye pembaca sekalian, cahaya flash yang buat nampak macam tu. Nampak x yellow stains kat tiket atas tu. Tu kesan minyak ayam goreng yang aku makan time tengok movie ni. Kalau boleh aku nak je bawa masuk nasi berlauk tapi poket seluar x muat. Mana best tengok wayang kalau setakat makan popcorn je ye dak.

* Filem ini padat dengan aksi lawan. Tak berapa sesuai ditonton oleh suami isteri yang baru lepas bergaduh mahupun kanak-kanak yang belum mumaiyiz. Peminat filem aksi mesti suka filem ni. As for me, aku rasa lagi best kalau jalan cerita filem ni bergaduh je dari mula sampai akhir hehe :P


P/s : Sekejap je kan dah nak masuk pertengahan bulan Ramadhan  -__-   Masa oh masa...

62 comments:

  1. wow..dasatnya penangan minion tu :O

    ReplyDelete
  2. Lawaklah wei entry ni haha.. Tulaliloo ti amo!

    ReplyDelete
  3. last tengok movie mase cintan cintul dulu haha

    ReplyDelete
  4. best cerita despicable me ni...xsempt nk tengok yng kedua punya...xde masa lagi.huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Minions "language" is basic, and they speak in a jabber,
    except for the odd English word now and then. They also use Spanish- sounding words, and it's possible to isolate elements of Japanese from their speech patterns..

    ReplyDelete
  6. comel bebeno minions tuh..errr! geram

    ReplyDelete
  7. MINIONS..tak tgk lagi movie nie..

    ReplyDelete
  8. Tak tengok lagi Despicable Me 2.

    ReplyDelete
  9. Wew cuman gara-gara minion sampe mau roboh tu pagar hahahaha

    blogwalking mas -- http://jagoan-share.blogspot.com/ --

    ReplyDelete
  10. hahaha..kena gi serang panggung skrang..

    ReplyDelete
  11. dengar banyak orang citer pasal minions , tapi tak berkesempatan nak tengok -____-"

    ReplyDelete
  12. nice entry !! macam best je filem tu

    ReplyDelete
  13. minions tu sangattttttttt comel.. sayangnya mak dra blm kesempatan menonton filem ni huhuhu

    ReplyDelete
  14. style 2..hahahaha

    http://jenakasempoi.blogspot.com/2013/07/gempak-kenali-jenis-minion-dalam-cerita.html

    ReplyDelete
  15. sy peminat setia kartun 3d...hehehe

    http://mizisite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. seriously..minion 2 comel sgt2..good entry...

    ReplyDelete
  17. sye daa follow blog awak~ :)
    anyway minion languange tu comell ;)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum... wah3.... bestnye g tgk movie... saya belum berkesempatan nk nonton 2 movie ni lagi....

    eh2 hebat penangan minion ni ek... mcd kat tmpat sy pon same...buat jemm jalan je semata2 beratur pnjng kt mcd..waduhhh...kegilaan apekah?...

    jemput2la ushar blog kewanitaan sy ni ye..hihi...

    tq

    ReplyDelete
  19. hehe..ala due2 movie tu belom tengok..
    anyway thnk follow.me..saya follow awk jugak :-)

    ReplyDelete
  20. Huahahahaha bana nan na na, selalu ngakak nonton despicable pertama sama keduanya :))

    ReplyDelete
  21. dah nak habis Ramadhan. :( tp apa pun entri kelakau. haha

    ReplyDelete
  22. seriously, saya tak pernah dan tak teringin pun nak tengok movie ni...

    ReplyDelete
  23. okei singgah sini sambil bace entry :)

    ReplyDelete
  24. Sy dah tengok cite ni hari khamis lepas with somebody..seronok sngt..minions yg comel..

    ReplyDelete
  25. tekejut bila tgk sampai roboh pagar.. erKK... kuikui

    ReplyDelete
  26. smpai roboh pagar, boleh la cilok adik sedara punya pastu jual, ye dak :P

    ReplyDelete
  27. Kalau sitwin tengok patung tu siap la....

    ReplyDelete
  28. phewww~ ontheway nak tengok cite orang digi tu... ;) ty for the review anyway.. heh~.. salam ramadhan.. ;)

    ReplyDelete
  29. Dah follow. . gud entry.
    entah2 awak salah sowg yg beli Happy Meal . . heheh

    ReplyDelete
  30. bello!
    para tu tank yu!
    done follow back

    ReplyDelete
  31. Hai!! Tengah boring? Nak join segmen/GIA yang awesome tak? Banyak hadiah lumayan! Jom join! Klik sini http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/08/1st-giveaway-for-kpopers-by-arina-aireen.html dan http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html !! Cepat! Tarikh luput Segmen and giveaway tu 24/8 dan 1/9 !!! Sebanyak 135 hadiah dalam kedua-dua segmen ni! Cepat2!

    ReplyDelete
  32. Gile hebat dia punya pnangan. Patutng pun nak berebut?! Sy x tgk lagi 1st punya, 2nd pun tak boleh tgk la lagi kan heheh

    ReplyDelete
  33. Belum berkesempatan untuk tengok kartun Minions tu. Ramai cakap best. Nak tengok jugak lah camni :)

    ReplyDelete
  34. bellooooooooooooooooooooooooooo :D

    ReplyDelete
  35. ahaa..my daughther's favourite cartoon tapi masih belum berkesempatan untuk ke cinema bulan ni..hehe ~

    ReplyDelete
  36. x sempat nak tgk despicable 2...hihihi.. blogwalking di blog awk.. =D

    ReplyDelete
  37. pelik betol lah asal xde perasaan langsung kat si minion tu ehh? haihh teruk =..=

    ReplyDelete
  38. Loved Despicable Me 2. I do think that the first one was a little better though.

    ReplyDelete
  39. jom join my 1st GA!http://sfaezah.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html

    ReplyDelete
  40. blum ada kesempatan nak tgk 2 muviee nih huhu

    ReplyDelete
  41. wew...pagar sampe mau roboh cuma gara2 minions, -_-

    ReplyDelete
  42. Dah tgk citer minions nie.. mmg kelakar la.. tak sangka kat penang sampai roboh pintu tu diorang buat.. apa punya tarikan la minions nie hahahah :P

    ReplyDelete
  43. bananana :D singgah kejap . done follow . mind follow back :)

    ReplyDelete
  44. VIMAX berbagai produk dan metode menawarkan cara membesarkan alat vital dengan cepat dan aman, namun jarang yang benar-benar mampu membesarkan alat vital sesuai klaim mereka. Pada umumnya cara membesarkan alat vital yang ditawarkan tidak memberikan hasil yang diharapkan pria dewasa. Terkadang, berbagai cara tersebut juga tidak memberikan hasil yang permanen. Cara membesarkan alat vital memang berkembang dari sekadar menggunakan minyak atau alat bantu ke metode modern seperti Vimax.

    Vimax merupakan cara membesarkan alat vital pria terbaik di dunia saat ini. Obat Vimax ini menjadi sangat popular karena terbukti mampu membesarkan alat vital pria sesuai janji dari Vimax. Ukuran penis akan lebih panjang hingga 4 inci, dan membesar hingga 25%, dan yang terutama hasil yang didapat akan PERMANEN selamanya. Dengan Vimax, pria dewasa dapat memperbesar alat vital tanpa memandang usia…..

    http://www.pusatobat-priaperkasa.com/2013/09/vimax.html

    Tersedia :
    1.Viagra USA no 1
    2.Cialis England 20/50/80 mg
    3.Levitra Germany 20/100 mg
    4.Procomil Spray
    5.Perangsang Wanita Spontan
    6.Vakum + Crem Payudara Montok
    7.Vakum Big Long + Lintah Oil
    8.Boneka Full Body
    9.Sextoys P/W Komplit

    http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

    ReplyDelete