Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 15, 2015

Gaya Popular Fesyen Lelaki Masa Kini


fesyen lelaki terkini, popular and trendy men's fashion and style, hot stylo metrosexual style, zalora menstyle, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt

Berbanding wanita, kebanyakan lelaki tidaklah terlalu menggemari shopping. Sebabnye golongan lelaki ni mempunyai sifat yang hanya akan beli jika memerlukan dan bukan membeli ikut hawa nafsu semata-mata. Itulah perbezaan yang sangat ketara antara lelaki dan wanita when it comes to shopping. Nafsu lelaki kan 1 je as compared to women = 9.. x gitu. kehkeh *matilah den kene argue dgn angkatan wanita sedar semalaysia XD

Back to our topic, sejak kebelakangan ini kita dapat lihat trend popular online shopping Malaysia melanda seluruh negara. Ianya bermula dengan kemunculan website online shopping Malaysia di internet yang banyak bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Golongan lelaki pun x terkecuali terkena demam online shopping ni ok. Actually aku sendiri pun selalu gak usha2 fesyen lelaki yang ade kat tenet tu even most of the time ended up x beli pun, but frankly speaking i do love online shopping. 

Jom baca sebab mengapa trend fesyen lelaki semakin popular sekarang ツ


fesyen lelaki terkini, sneakers murah berkualiti, hot stylo metrosexual style, zalora menstyle, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt, bergaya seperti model, gaya santai fesyen lelaki k-pop

Bagi lelaki yang bekerjaya, kadang-kala agak susah untuk membahagikan masa apabila sudah bekerja. Kalau dibandingkan dengan time belajar dulu keadaannya cukup berbeza kerana tidak terlalu terhimpit dengan jadual dan tekanan kerja macam sekarang ni. Kengkadang tu aku tengok sampai berbulan-bulan aku x beli something yang diperlukan, ex macam pakaian, asyik duk pakai baju recycle je.. mainly sebab x de masa + x de mood nak keluar. Tapi tu dululah sebab sekarang ni aku selalu je online shopping even time tengah meeting lol. Lebih mudah dan x payah nak keluar cari parking bagai!

fesyen lelaki terkini, street fashion, street style, hot stylo metrosexual style, zalora men style, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt

Proses pembelian secara atas talian yang mudah dan selamat memberikan keyakinan kepada pengguna kat Malaysia ni untuk shopping secara online. Malah proses penghantaran yang pantas terus ke rumah mahupun pejabat cukup memudahkan!

fesyen lelaki terkini, street fashion, street style, hot stylo metrosexual style, zalora men style, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton t-shirt, cute male model

Proses memilih adalah antara yang menjadi halangan. Bayangkan jika shopping di luar, korang terpaksa lihat dan belek satu demi satu dan ini memerlukan masa serta tenaga yang banyak. Dengan online shopping korang hanya perlu browse dan scroll jer, dan jika ada yang berkenan terus beli. Mudah bukan? 


30 comments:

  1. fesyen sekarang..tetapi kalau dilihat semula ianya fesyen lama dihidupkan semula kan?
    singgah sini

    ReplyDelete
  2. Lissa suka lelaki pakai t-shirt, pakai seluar pendek/jeans then pakai selipar :D

    ReplyDelete
  3. On9 shopping mana selalu? Zalora?

    ReplyDelete
  4. HUHU. Encik somi kita kurus melidi. Suka tgk dia pakai baju trend fit. Tp bukan gay. Haha. Kecik je orgnya.
    Done bw and follow. Tq. Singgah jom http://emmemarinamohamad.blogpost.my

    ReplyDelete
  5. :) balas kunjungan...sekali follow kmu.. hihih.. nice post...http://nurriffah-islam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. bergaya bagi nampak kemas dan terserlah cri kelakiann... jangan terlebih bergaya plak..nanti nampak lain mcm ehe

    ReplyDelete
  7. bolehlaaaa ... tp macam suami akak kena pergi kedai kalau nak beli baju Dia suka pegang kain untuk amik feel hahaha. Kalau berkenan dan ada saiz baru beli :D

    ReplyDelete
  8. Julia pun suka fesyen lelaki, itu sebab kalau nak beli baju utk suami mmg julia sgt cerewet, kalau boleh nak nampak dia smart hari2 hehehhe

    ReplyDelete
  9. suka lelaki simple aje..xyah gaya sgt..hiohoohh

    ReplyDelete
  10. wow hebat ni leh shopping masa meeting...

    mesti baju kat kedai online tu cantik-cantik kan

    ReplyDelete
  11. laki bergaya sangat kang maintanance tinggi .. nanti abeh duit beli baju deme je.. tak dapat beli makeup teman.. wakakakaka

    ReplyDelete
  12. Aku x minat sgt shopping online sbb x boleh nak test barang /pakaian tu. Kadang2 bila dpt test pakaian tu dan tgk cermin sesuai dgn diri sendiri, baru la aku rasa puas hati nk beli.

    Betul la..sejak kerja ni aku dh x shopping apa2 pun. Dekat 7 bulan jugak la...

    ReplyDelete
  13. Sekarang ada yang mengikut Wak Doyok ^-^

    ReplyDelete
  14. kalau Bihah pula,Bihah suka fesyen lelaki yang memakai t-shirt dan seluar yang tidak ketat jika keluar jalan-jalan bersantai dan salam kenal dari Bihah :-)

    ReplyDelete
  15. lelaki pun dah berfesyen skrg. Assalamualaikum :) Ayu bw sini ye. Jemputlah ke blog ayu & follow sini :D

    ReplyDelete
  16. huhuw makin meletops la lelaki sekarang hewhew

    ReplyDelete
  17. Mmg betul pun.....tak kisahlah kalau tak suka shopping pun, tp bak mai duit tu.....kami nak soping hihi....

    Jangan tak percaya saya tak pernah online soping ......

    ReplyDelete
  18. kaknoor berkunjung balas thanks sudi singgah blog akak
    sama mcm hainom anak1 je suka online shopping tpi kaknoor huaaaa tk reti..

    ReplyDelete
  19. Mudah sekarang nak shopping..yang penting harus bijak memilih..

    ReplyDelete
  20. shopping dihujung jari... hehe..segalanya mudah... :)

    ReplyDelete
  21. shopping memang best...hihi
    done follow sini
    jemput join GA saya ya, TQ

    Giveaway Baucer Diskaun Isomil Plus

    ReplyDelete
  22. shopping online mmg best sbb bleh jd rambang mata hahahah

    ReplyDelete
  23. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  24. salam kk, byk nauu gaya, tp tetap simple. xmcm perempuan. hahaha
    okay, refer to your quest,tak keluar apa2? guna maybank atau cimb?

    sebab kalau cimb, baru je try td..guna lappy, taip ptptn, ada keluar hehe

    maybank xyah taip.. :)

    ReplyDelete
  25. ermm..fesyen pon kne tgok org jugak kan
    samela juga mcm girl..kalo xkena gaya jd pelik..huu

    ReplyDelete