Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 12, 2012

Soalan Cepumas ~ Tag Tag Tag


beautiful eyes, eurasian, pan asian, mixed blood, guy, vampire, edward cullen, blury, poyo, kawaii, exotic, model, boy, teen,
* Kembangkan hidung sambil buat muke loserr meh !

Assalamualaikum..
--- tarik nafas, makan coklat, hembus ---
Ok mood senyum datang balik, tengah cuti midsem kot! :-) So entry ni ditulis after one of my coursemate
>> Cik Siti Wan Kuncup << ni suruh aku yang well-known pemalas ni jawab soalan² yang dier bagi kat blog die (main tag² katenyer). Orang pompuan ni memang suke main tag² erk. Cam kelakar pun ader haha, hmmm.... layankan jelah ye ✗ *

P/s : Damn banyak pulak soalan yang si minah ni bagi, kalau ikutkan aku " no comments " jelah jawapan paling Afdhal ( feeling Mariah carey, bukan Maria Ozawa ok! :P )

Syarat tag-mengtag ni seperti di bawah :
- Tak boleh tag orang yang sama.
- Copy & paste syarat-syarat ini kat dalam entry.
- Paling penting, mereka tahu anda telah menge'tag' mereka :')
- Ceritakan 11 perkara tentang diri anda.
- Akhir sekali, jawablah soalan yang telah diajukan dengan ohsemnya oleh peng'tag' anda itu. Lepas tu buat soalan untuk mereka-mereka yang bakal anda tag.


fact gif, gif picture, funny gif, funny picture, charlieissocoollike, youtube, nerds, emo, beauty guy, boy, british guy, teenagers

11 things about Me :

Made in Melaka not Brazil loserr
Anak ke 7 dari 8 beradik ( 4 lelaki, 4 Perempuan ) 
    Seimbangkan :-) So before buat rancang dulu k.
Aku suke makan kenyang² pastu tido puas², bile bangun kepala otak aku 
    pun Hang Over -__-'
Bile pergi shopping macam² aku beli... segala baju, jajan, perhiasan ntah hape² 
    but at the end of the day yang aku guna 2-3 je, yg lain jadi artifak.
Love leather + animal printing stuff so much, yang ori ler-pasar tani nyer tolak tepi.
Can't live without my Gatsby blotter coz my face is sooo freaking oily.
    ( rasenyer dah bersepah blotter hitam aku tu kat satu Melaka ni muahaha )
Penyanyi toilet tegar yang bencikan perokok tegar
Lelaki pembersih yang sukakan benda bersifat exotic
A dreamer + full time procrastinator + perfectionist + easily being distracted
Aku suke melukis especially bila cikgu/lecturer tengah mengajar kat depan.
✓ jovial . friendly . extrovert . funny . suxx = Me ㋡


Skema jawapan utk Soalan yang diberikan oleh Cik Siti :

1) Benda yang paling kamu suka buat bila free ?
~ Makan ler apeke lagi, ✗ kan mengumpul setem pulak. so windows 95!

2) Makanan kegemaran kamu ?
~ Sambal kerang mak aku, orang lain masak sume ✗ sedap. Coklat cadburry, donut, pancake, Mcd, Kfc, dan segala jenis fastfood & junkfood + yang sewaktu dengannya.

3) Adakah kamu mementingkan brand pada setiap benda yang kamu inginkan ?
~ Sometimes but not most of the times.

4) Benda yang kamu tak suka nak buat ?
~ Assignments and taip banyak² macam yang aku sedang buat sekarang ni :P

5) Binatang yang paling comel kau suka ?
~ Wei tatabahasa ko tunggang terbalik ok, aku suke anak harimau.. so cute!!!

6) Siapa idola kamu ?
~ Sebagai seorang muslim, by hook or by crook kite kenelah jadikan Rasullullah S.A.W sebagai idola kite (even blog aku ni lebih ke arah lady GaGak)

7) Kenangan manis yang kamu tak boleh lupakan ?
~ Melalui kehidupan sebagai seorang manusia bersama ibu yang tersangatlah baik dan sempurna di mataku. sobs (habuk masuk idong)

8) Kenangan pahit yang menyakitkan ?
~ Minggu orientasi form 1 waaaa.. even pahit time tu tapi bile ingat² balik bende tulah yang menjadikan hidupku ini penuh warna-warni. Cewahh ayattt

9) Siapa yang kamu cintai ?
~ My mum for sure! and as a muslim kenelah cintakan Allah dan Rasul jugakkan.

10) Impian kamu ?
~ Kalau dimurahkan rezeki aku nak tolong semua orang yang berada di dalam kesusahan dari seluruh pelusuk dunia + mempunyai barangan & jenama label sendiri.. kool kan XD

# Cliche sgtlah soalan² yang aku dapat nih -_-' macam soalan mase tulis biodata time darjah 5 je.. 
Now its my turn to give questions hehe. Manusia yang dapat soalan aku ni jangan pulak ko buat muke macam kat bawah ni bile time nak jawab nanti

Miss J.Alexander, shock, funny pics, funny gif, antm judges, antm contestant, antm winners, tyra banks angry,
11 questions from me :

1) Describe Mr. K (aku) in 1 word :)
2) Berikan 5 ciri yang wajib ade pada pasangan hidup anda
3) Tempat yang paling ingin dilawati dan mengapa ?
4) Apakah makanan & minuman yang paling disukai ?
5) Perkara yang ingin dilakukan sebelum tua
6) Ape tabiat buruk ko yang ✗ dapat nak diubah ?
7) Hadiah birthday yang paling diingini tapi still ✗ dapat² lagi (yang logik k)
8) Siapa penyanyi dan pelakon yang paling diminati (pilih seorang je)
9) Siapa kawan yang paling rapat dalam BITM & mengapa (pilih seorang je)
10) Kalau ko dicampakkan ke satu pulau ✗ berpenghuni tengah² lautan pasifik, apekah 3 bende yang ko akan pilih untuk dibawa ?
11) Kalau ko diberi pilihan sama ada untuk jadi cantik/hensem giler tapi bodoh OR genius tapi hodoh sesangat, mana satu ko pilih & mengapa ?

Dan 2 insan yang terpilih untuk menjawab soalan neraka kat atas ni ialah
==> Cik Dil & Apislerr
sebab diaorang ni je manusia yang sama course & ade blog cam aku haha. Jawab kalau ohsem, jawab kalau loserr :-p Gua mahu sambung enjoy sisa² cuti yang berbaki nie weeeee XD

532 comments:

  1. ceshhh..malaihh bebenor haku nak jwb bnda ni..xpe, nanti bile mood berbelog dtg, aku jwb okess

    ReplyDelete
  2. awesome and panjang giler..hahaha seriously best jugak.

    ReplyDelete
  3. cehh !!..nie segmen @ contest ?? haha.. asal byk sgt tanda soal..sye suka ayt awk yg "haishh , byk sgt tanya , i just said no comment la" haha.. :p

    ReplyDelete
  4. macam best je..tp xreti nk tag..huhu

    ReplyDelete
  5. wah!! sgt ensem entry ni...
    boley ta lau saia cuba jwb lps hbis final ^_^Y huhu

    ReplyDelete
  6. BLOG BARU TP FOLLOWER DAH RAMAI... hebat!!!

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/journey-to-mersing.html

    ReplyDelete
  7. waaaaooowww banyak nye soklan takpe lah, jawapan artis No comment :D

    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.amercorner.co.cc%2F2012%2F04%2Ftitanic-2-coming-soon-biar-betik.html&h=jAQHV7yrBAQGvi5WdSz8eyta6vn9QrInHRJxjkezmGaIRdA

    ReplyDelete
  8. haha jawapan yg bernas lagi klakar :D

    ReplyDelete
  9. ayark..mlas sguh tag2 ney...
    haha...

    ReplyDelete
  10. As salam..
    Singgah jengah sini ;-)

    http://ohoeya858.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. dah follow blog awak-Azril Hamzah

    ReplyDelete
  12. Hoi Hoi byk nye soalan awak . Nnt kalau ada masa kita jawab lah ye ? bytheway thanks follow me :)

    ReplyDelete
  13. Salam semua pengunjung my blog. ramai yg ingt soalan kat entry ni utk korang jawab.Actually soalan atas ni my fren yg ask me so i jwb then i bg my other 2 frens soalan utk diaorng jawab.bukan suruh korang semua jawab pun haha.Thnx 4 support ~ smile :)

    ReplyDelete
  14. X silap dulu sy pernah jwb soalan2 camni..best gak lah law dilayan,hilang stress

    ReplyDelete
  15. Rasanyer pembaca blog ni ade byk soalan yg nk ditanya pada empunya blog ni.Buatlah segment bertanya soalan panas, mesti ramai yg join haha :P

    ReplyDelete
  16. waduh, malas weh nk jawab ni. hehe
    btw, cantik mata ;D

    ReplyDelete
  17. hehe, panjgnyer~ mls bnor nk jwb :D huhuhu.

    ReplyDelete
  18. byk'y soalan..hehe..mcm exam pulak ^^..semoga impian murni tcapai ^^

    ReplyDelete
  19. huhu pnjangnyer sye pemalas msuk contest huhu

    ReplyDelete
  20. hehehehe... saye pon jenis pemalas masuk contest

    ReplyDelete
  21. hahahaha ur ansewrs is so kelakar lah,
    which i like the most is " so windows 95!" haha

    ReplyDelete
  22. nak ada jenama sendiri tuh..kelas kauuuu mr k.....hehehe xpe2 setiap kejayaan yg besar bermula dengan impian kecil kan...

    ReplyDelete
  23. huhu..nice. walaupun pnjng tp best bile bace..

    ReplyDelete
  24. haha . diba rindu zaman tag2 ni . huhu . btw kaler mate tuh ori ke ? cantik la ;)

    ReplyDelete
  25. Untunglerr mata macam kucing siam. tergugat harry potter

    :D

    haha, apepun entry ni panjang tp lawak derr ekeke ~ Meowww

    ReplyDelete
  26. waa lambat na baca sebab asyik jeling widget angelina jolie tue hehehhe

    ReplyDelete
  27. "so windows 95"?? haha.. terbaekk ! btw,,nice entry :)

    ReplyDelete
  28. wahhhh best la bace blog nyh... ^^

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. err.. dh pnt join mende alah ni.. xlarat eden =-=" btw, dh follow juge :)

    ReplyDelete
  31. nice . tak boring bace walaupon pnjang :)

    ReplyDelete
  32. ehehh pnjg nyer n soklan byk mcm nk join tp kepala tgh shut down lah hehehe.. oh done follow ur blog..follow mine 2 ok..

    ReplyDelete
  33. OMaigosh. saya suka taip pnjg2, tapi saya tak di-tag. Alhamdulillah jugak r sebab da malas nak menaip. Frankly speaking, oke r blog awk,sy da penah bukak slom ni.;)

    notakaki: i hate smokers too

    ReplyDelete
  34. style la semua jawapan bro... tergelak baca...

    ReplyDelete
  35. perrghhhh...byk gila soklan...huhuhuhu

    ReplyDelete
  36. Peh, banyak betul soalan. Memang patut lah nak kena buat muka macam dalam GIF tu. Haha.

    ReplyDelete
  37. Just blog walking' kat sini.. thnks bbnyak yer sbb sudi jemput datang melawat rumah u nih,, look smart jep...

    Senang2 kang datang ler uma i nih yer http://my-own24.blogspot.com/ THNKS ONCE AGAIN =)

    ReplyDelete
  38. hohoho...bob pon penah kene gak dulu..hahaha..tak sangke masih ada lagi tag tag nie..hahaha

    ReplyDelete
  39. banyak soklan nyer..macam soklan spm jer^^
    huhu

    ReplyDelete
  40. Nice lah. =)
    entry yg bole tarik p'hatian ramai.
    Good Job. =D

    ReplyDelete
  41. muahahhahha.. sama lah suka melukis bila lect mengajar.. sbb cepat mengantok lah.. bila dah habis class baru segar pulak.. ish ish haha

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  43. ehem ehem ehem..amboi dato ko jawab ke ko membebel sln yg aku bg..Bgs dato ko jawab..good..Kalu nk tnggu ko update blog alamak setahun sekali la aku kena tunggu beb..wakaka..tq dato..^_^

    ReplyDelete
  44. emmm...jawab soalan esei ke nie..

    ReplyDelete
  45. byk nye soalan....
    huhu...
    pening2...
    pape pn t'baex ^_^

    ReplyDelete
  46. eee... saya tak paham sngt bap benda nie.. hihihi sorry tak dapat nak join.. ^_^ salam kenal yee...

    ReplyDelete
  47. hahaha...dah jadi macam soalan twitter

    ReplyDelete
  48. sangat tak sempat nak menjoinkan diri.. I'm so sorry...

    InshaAllah next time.
    thanks.

    ReplyDelete
  49. benda yg paling malas nak buat dalam blog adalah jawab mende neh. huhu = ='

    ReplyDelete
  50. kita follow sini. nak kena jawap skali ke tag kat atas ni? huhuhu. (^o^)

    ReplyDelete
  51. wow banyak tol follower awak... bgi tips sekit camna...

    ReplyDelete
  52. kompem ko pon minat kaler merah...haha
    sama2

    ReplyDelete
  53. dah lama tak main tag2 ni. wuwuwuwu

    ReplyDelete
  54. best juga main tag tag ni . hee :)

    ReplyDelete
  55. blog menarik, lain dari yg lain, thanks follow, :))

    ReplyDelete
  56. huhuuu...interesting..like it..sempoi r blog ni..huhuuu..

    ReplyDelete
  57. nice and cool template bro... mana dpt ni??

    ReplyDelete
  58. mak aih...byk nya soalan...hihi..
    tuan blog ta tag yuyu,so yuyu terlepas lah ye...jemput singgah blog yuyu

    ReplyDelete
  59. NICE . . . . :D
    http://vidoy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  60. describe you in one word: SEMPOI! :D

    ReplyDelete
  61. waaaaaaaa! adakah ini satu assignment yang akn drop markah jika x jwab? hahah and.. sy assume U dlam stu word je la. terbaik! :D

    ReplyDelete
  62. Whoaa. Boleh tahan soalan Cik Siti. By the way. Jawapan yg diberikan sangat awesome! Hiks.

    ReplyDelete
  63. ala.. sooo panjang da soklan diberi nih, nak create soklan dah satu hal ni.. me bukan la malas cuma x berapa nak rajin dan kreatif.. nnt ye sambil mekap2 nnt saya cari ilham.. adios da vass..

    ReplyDelete
  64. hadoi. agak malas jugak nak buat entri menanye2 ni.haha

    ReplyDelete
  65. ok, nak jawab soalan no 8. penyanyi paling diminati adelah band oag. he~ sebab diorang superb, lejen dan otai

    ReplyDelete
  66. waooo..owsem!already follow u back thank u. http://craftynieya.blogspot.com

    ReplyDelete
  67. mak aih...mengalahkan soklan exam ni...ase mcm tak nk tag org da pasni.hehe=)...semoga teros sukses n pemes ye..jgn lupe melobi sy same eh..heheh

    ReplyDelete
  68. wah, ramai gile org komen! ko memang kuat merapu kan?haha.very nice blog, i love!

    ReplyDelete
  69. hehehehe.....banyak gak soalan nyer...

    ReplyDelete
  70. alaaa...nk join gak..tp banyak bebenOr soklan nye...hehe

    ReplyDelete
  71. Fuhh... Memang mantap soalan2 nie... :) Thx Sbb sudi follow sya.. Sya da follow awk da... ^^,

    ReplyDelete
  72. Salam... entry yang menarik ^-^...
    Iera pun x tahu nk wat cam mane :D..
    Iera suka jwpn awk yang jadikan Rasulullah sbg role model, cinta ibu, Rasul dan Allah... tu je, x tau nak comment ape dah :D ... oh ya, sy dh follow blog awk jgk ^-^

    ReplyDelete
  73. jwpan jujur semacam jew..hehhehe..
    BTWY THANX..Syiera dah follow awk..

    ReplyDelete
  74. huhuu.... seb bek bace blog nih pukul 8.43 malam. kalau pukul 1.00 pagi, mata kat sidebar tu mmg buat org cuak aje.

    ReplyDelete
  75. Wahh.. bnyak nyee org comment. penat nak kne scroll ke bwah! hehe.. sy suke cara awk jwab soalan2 tu.. memanh awesome lahh. ngeee.. blog yg sgt bestt!! so, i follow.. :)

    ReplyDelete
  76. huhuhu mata kat tepi tuh menakutkan la.. :(

    ReplyDelete
  77. adoii.. penat2... ahahhahaa ! naaaisss lahh :)

    ReplyDelete
  78. awesome...feels like i already know you by the facts.. ^^

    ReplyDelete
  79. hye... nice entry.. do come visits my 2 blog k...

    ReplyDelete
  80. Hahaa, jawapan awak memang best (Y)

    ReplyDelete
  81. Wahh2 , still main tag2 . Lama tak join benda2 cam ni . Ada masa nnt anis join :) Btw , dah follow .

    ReplyDelete
  82. amboi..banyaknya soalan....tak nak tambahkan lagi ke soalan dekat atas tu???hihihihi

    ReplyDelete
  83. best lee soklan dia , hak3 :D

    ReplyDelete
  84. hahaha..kreatif..soalan saya ialah adakah awk ni mmg mempunyai keluarbiasaan dalam menulis?mmg peh..terbaik beb...

    ReplyDelete
  85. blog yg ohsemmm..
    ~err.. tak menjawab soalan..

    ReplyDelete
  86. nice entry..
    btw, nice blog too... ^^

    ReplyDelete
  87. suka bebeno jawab tag kan...huhuhuhu

    ReplyDelete
  88. best entry nie tapi malangnye i susa sikit nk buat sbb malas , hihi * blushing * lagipun busy , tahun nie nak SPM :D sorry dear ...

    ReplyDelete
  89. haha... sbg pmpuan, sy jawab ea.. sy jenis yg tak suka tag2 org sbb lau nk tag pun pasti pkra tu yg ilmiah atau info/ilmu y perlu dikongsi...

    dah hal2 di atas, sama gak la dgn geng2 blogger di atas.. malaih aih cheq nk jawab... :)

    ReplyDelete
  90. Hah3 .. x bley bla arh .. ''Wei tatabahasa ko tunggang terbalik ...'' btol tu ..nak terbalik otak aku bace

    ReplyDelete
  91. MJ pun kalau kena tag kena tunggu mood rajin mai baru leh jawab tag :)

    ReplyDelete
  92. saya sudah folloe.. so sllu la mnjnguk ye
    http://satumakna4u.blogspot.com/
    and
    http://realitipink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  93. tq sudi dtg ke blog sy ye dan follow...:)

    ReplyDelete
  94. heyyyy (^_^) ! sue olready follow mollow belog kamoo . wooww ! panjang nyeerr entry dye , Btw NIce beLoG :)

    ReplyDelete
  95. dah follow kembali.... simple blog...

    ReplyDelete
  96. perghh.. terbaek beb. rajin ko jawab soklan2 darjah 5 tu ek.. hoho. weyh, sama ah aku pon suka gak melukis merapu tym lec tgh mbebel kat depan.. habit >_<" hahaha.

    *first aku tgk pic yg atas tu.. tkejut .. ingt vampire mane ntah.. hehe

    ReplyDelete
  97. ehhh sama dengan kiteee... orang malaka !

    ReplyDelete
  98. melaka katne? Bila shopping tu jgn lupa singgah http://kirenahijabs.blogspot.com/

    ReplyDelete
  99. hahaha awat banyak sangat kena jawab... tp kite sama la ... sy pun nak ada brg jenama sendiri.. wish me luck...

    ReplyDelete
  100. dtg cni..humanghaih..banyak soklan..huhu..

    ReplyDelete
  101. lawak entry ni walaupun ni bukan citer lawak pun..
    baca smbil gelak...
    by the way... singgah and follow..
    nice ones..

    ReplyDelete
  102. salam..
    bace entry ni trus pening2 huhu..

    newey..sje drop by.
    (^_^)

    http://nurulshahidahshahari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  103. http://syafiqiqbal.blogspot.com

    ReplyDelete
  104. panjangnya komen....haha...blokwalking here ->

    fateeeeeeensworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  105. muka wak cam omputeh lak.. huhu. btw, salam kenal salam ziarah :) sy follow wak :)

    ReplyDelete
  106. wahh .. banyaks nye komen .. hehe :)

    ReplyDelete
  107. nice :) kalau Qi main tag2 ni.. ada ke org nak jawab.. :D

    ReplyDelete
  108. dah singgah n follow sini jugak..

    ReplyDelete
  109. oke... soalan final pun tak macm nie... :)

    ReplyDelete
  110. heheheeh....pe function bnda ni? cmner nk tag?

    ReplyDelete
  111. Salam, baru berblogging ke? Tapi banyak ye komen... :)

    ReplyDelete
  112. adoyaiii pnjg nya la soalan dia....ermmm kena tgu mood rjin dtg dlu bru boleh jawab suma soalan tu....hahaha

    jom lawat blgo saya:
    www.piweeteacher.blogspot.com

    ReplyDelete
  113. haha~ kelakar plak entry ni... mcm best je segmen ni...serius lawak...nice!

    ReplyDelete
  114. Done Follow :) Soalan ni , nnt Saya balas okey ^^

    ReplyDelete
  115. tudia aih..byk bebenor soalan..hahaha

    ReplyDelete
  116. hahaha... banyak betoi! jawapan.. okay2 .. =)

    ReplyDelete
  117. aiseh...!!! kalo nk jwb sume soklan2 ni,mmg smpai esok mlm la x abis lg..huhuuhu...

    ReplyDelete
  118. mak aiiiii...bnyknya komen...
    berpinau bijik mata...
    yop tuan rumah...
    salam kenal dari follower baru...

    ReplyDelete
  119. meh sini aku jawab no 2.

    -agama
    -cantik mate memandang
    -kemas
    -gila2, x skema
    -independent

    ReplyDelete
  120. byk sgtla soklan nye.. rmabang mata sungguh! ahaha..

    ReplyDelete
  121. rajin betul mnjawab soklkan bnyk2 tu yerrrr

    ReplyDelete
  122. dah lama tak kena tag. btw, thanks for following my blog. jemput laa bejln jln di sana ye :)

    ReplyDelete
  123. hahahaha . awak jawab soklan ngan selamba je tapi masih klakar XD
    SOKLAN yang awak tanye tu pun mmg xbley BLAH . hahahaha . lau salah jawab ley mmakan dri cm soklan last skali tu . pe2 hal pn , i like ur blog . msuk2 dah meremang bulu roma . hehehe .

    ReplyDelete
  124. hye, byknya soalan susah,acane nak jawab klu ade yg tnya sy..hehe.

    ReplyDelete
  125. amboi... panjang nye soalan... hihihi... :-)

    ReplyDelete
  126. blogwalking dr cik dayah's stories

    http://pseorang-pelajar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  127. Hehe hidup lagi game ni rupanya. Tahun lepas dah kena dah

    ReplyDelete
  128. cem mana ni game? tak tahu akuuu, newbie sangadlh, teach me please !!!

    my blog b616ut

    ReplyDelete
  129. wah..byknya komen kamu..femes blogger sama mcm cik yuyu zulaikha neh..:) btw nice blog..

    ReplyDelete
  130. blo0g org hotstuff ni mmg ramai yg komen nice weii...
    n done follow...

    ReplyDelete
  131. kalau soalan tu aku jwb x ley ke??? Artis yg latest aku minat >> Sooyoung Noona from SNSD... >_< Selamat berkenalan...

    ReplyDelete
  132. adusshh,panjangnyer..bt nice entry..:)

    ReplyDelete
  133. i thought it was Edward Cullen just now ahhahaa.. LOL

    nice entry

    ReplyDelete
  134. mak aih!! manyaknya.. hehehe :)

    ReplyDelete