Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 22, 2012

Be a Human & Save Gaza!


save gaza, gaza banner, gaza badge, gaza baby, palestine banner, palestine, war, israel, terrorist


Classification :
15PL + ( Ibu pregnant x digalakkan tengok, takut nanti anak dalam perut takut nak keluar )

Notification :
Entry ni agak panjang dan dikhususkan untuk mereka yang masih mempunyai nilai² kemanusiaan. Balaci Israel boleh blah ok.


                                     "Sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara.." (49:10) 


     "Bandar Raya Gaza, 21 Nov 2012: Enam lagi penduduk Palestin terkorban dalam serangan di Gaza pagi semalam, selepas malam yang tenang buat kali pertama sejak serangan Israel tujuh hari lalu, kata jurucakap perkhidmatan ambulans. Penduduk Palestin membawa jenazah remaja, Osama Shehada yang terkorban dalam serangan di Kem Pelarian Nuseirat, Semenanjung Gaza, semalam.

     “Enam penduduk mati syahid dalam dua serbuan di kawasan Mughraqa di selatan Bandar Gaza dan yang ketiga terkorban di Beit Lahiya,” kata Adham Abu Selmiya. Beliau berkata, korban terbaru dikenali Abdel Rahman Hamed yang terbunuh di Safina dan Mohammed Badr yang terkorban dalam serangan di Deir al-Balah di tengah Gaza. Kematian terbaru meningkat angka kematian di pihak Palestin kepada 116 orang dengan mereka yang cedera lebih 920 orang."  
Sumber :  ( Berita Harian )


dead, kids, school, syahid, remaja gaza, selamatkan gaza, israel zalim
Suasana harian pelajar sekolah di Gaza.

  Assalamualaikum semua. i'm back bebeh!

     Petang tadi tengah duduk² baca suratkhabar, buat ke sepuluh kalinye aku terbaca lagi pasal kekejaman Israel terhadap bumi Palestine, Gaza. Sebagai seorang yang beragama islam, aku sedih tengok saudara seagama aku mati dalam keadaan yang menyayat hati, budak² diperlakukan macam nyamuk aedes, dibunuh dengan meriahnya tanpa belas kasihan.. wtf man.

     So aku gagahkan diri yang kononnya busy ni untuk tulis satu entry kat dalam blog yang hidup segan mati tak mau ni mengenai apa yang sedang berlaku di Gaza sekarang. Moga entry yang x seberapa ni dapat membuka mata manusia² kat Malaysia yang still x ambil kisah or tak tau amende yang berlaku kat Gaza. Dalam isu macam ini, kita as a Muslim WAJIB ambil kesah ye, so IGNORE my blog URL!

     Basically, apa yang berlaku di Gaza sekarang ada kaitan dengan kepelbagaian kegagalan usaha oleh Israel dan AS dalam menjatuhkan kerajaan Hamas yang dipilih oleh rakyat. Enuff said! #Aderakukeysah ke amende yang berlaku dalam sistem politik diaorang, yang aku kesah sekarang ni apehal si Israel ni sesuke hati mak bapak die je pi bunuh dan  bomkan penduduk Palestin tu semua. Bom yang digunakan pulak bukan main parasid lagi ok, bom phosphorus. Kiranyer bukan sahaja mangsa akan terkena cancer dan mati katak, malah muka mangsa juga akan kelihatan seakan jenglot tua yang terkena sunburn apabila dihadiahkan bom tersebut!


Gambar² Mangsa Bom Israel :

israel, terrorist, nuclear, bomb gaza, phosphorus bomb, white phosphorus bomb, died, war, chaos, sad
Israel mengebom Gaza menggunakan White Phosphorus dengan meriahnya.
deceased, israel and gaza, save gaza, war, creepy, haunted, ghost, dead body, sad, pity
Wajah mangsa yang terkena White Phosphorus Bomb!
mean, nasty, Gaza baby, crying, deceased, gaza toddler, gaza dead, kids die, save gaza, palestine war
Mangsa bom tidak mengenal usia... sampai garing baby ni ko kerjakan Israel oii.. grrr
bomb, dead, deceased, creepy, corpse, ghost, sad, israel, taliban, hamas, save gaza
Lagi mangsa kekejaman Bom Israel  ;'-(

And among all the pictures yang ada kat internet, pic ni lah yang buat aku rasa sedih lagi sebak time nak makan karipap sardin mak cik tipah.. :'-(


bomb victim, Gaza baby, kids, palestine kids, save gaza, israel, terrorist, nuclear, burn body, scary, syahid
       
                  Muka budak ni macam anak buah akulah si Aisyah a.k.a Cha Cha, umur pon sebaya! waaaa 


kids, father, wound, israel zalim, pity, perang di gaza, israel and palestine, pray, syahid,
Belum sempat lari dah kene bom. Bayangkan perasaan si bapa time tu.

Gambar² mereka yang syahid :


ahmad al-jabbary, sad, gaza war, israel, terrorist, palestin and israel, latest bomb, nuclear, islam

dead body, corpse, Gaza baby, mourning, abaya, burqa, crying, deceased, creepy, kekejaman israel, israel and palestine, syahid, gaza situation, save gaza
Seorang ibu meratapi pemergian anaknya yang berlaku depan mata.
humanity, mean , nasty, israel, terrorist, keji,kejam, palestine and israel, bomb attack, serangan israel, syahid, gaza kids, gaza baby, dead body, ghost, creepy
Mayat kanak-kanak bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan di bumi Gaza.
humanity, mean , taliban, osama, nasty, israel, terrorist, keji,kejam, palestine and israel, bomb attack, serangan israel, syahid, gaza kids, dead body, ghost, creepy, war, syurga
Seorang bapa yang syahid bersama anaknya.
humanity, mean , Gaza baby, nasty, israel, terrorist, keji,kejam, palestine and israel, bomb attack, serangan israel, syahid, gaza kids, dead body, ghost, creepy, war, syurga
Menuntut keadilan yang tidak pasti di atas kematian anak mereka yang tidak berdosa.

humanity, mati syahid, pray, solat berjemaah, fadhilat, muslim, israel, mean,  nasty, terrorist, keji,kejam, palestine and israel, bomb attack, serangan israel, syahid, gaza kids, dead body, ghost, creepy, war, syurga
Syahid menegakkan keadilan di bumi sendiri...

     Untuk mengelakkan blog aku ni jadi macam blog Kari Ngeri, ada baiknye aku stop setakat ni je letak gambar² mangsa kekejaman Israel cilakak ni ok.


Video di bawah memaparkan suasana sebenar penduduk Gaza pada hari ini :



     Aku percaya tentu ramai di antara kita yang tidak sanggup untuk melihat kesusahan yang sedang dialami oleh orang lain. Sememangnya itu jiwa kita rakyat Malaysia. Masyarakat yang hidup berbilang kaum, tetapi sangat hormat-menghormati di antara satu sama lain.

     Jadi di atas keprihatinan tersebut, marilah kita bersama-sama membantu rakyat Palestin yang kini sedang hidup dalam kesengsaraan. Bantuan yang boleh kita sumbangkan, bukanlah bantuan ketenteraan. Mengangkat senjata dan pergi memerangi rejim Israel. Kita tidak berdaya untuk membantu mereka sehingga ke tahap itu.

     Jadi, apa yang kita boleh lakukan. Kita hanya mampu berdoa dan dalam masa yang sama kita boleh menyumbangkan dana dalam bentuk wang ringgit untuk membantu mereka.

1) Melalui SMS :

derma gaza, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone help
Walaupun sedikit tetapi BESAR nilainya di sisi ALLAH.

2) Melalui Aqsa Syarif :

NGO Malaysia yang menyalurkan bantuan terus ke Palestin. Sumbangan anda boleh disalurkan ke akaun-akaun berikut :


* Untuk maklumat lanjut sila layari [ FB ] dan [ WEB ] Aqsa Syarif .

Sebahagian daripada gambar² aktiviti sukarelawan pertubuhan ini dalam menyalurkan bantuan kepada rakyat Palestin di Gaza :

derma gaza, aqsa syarif, misi kemanusiaan, nasib penduduk gaza, bantuan makanan, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone, help, humanitarian, PBB, gaza issues, israel attack

derma gaza, aqsa syarif, misi kemanusiaan, nasib penduduk gaza, bantuan makanan, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone, help, humanitarian, PBB, gaza issues, israel attack

derma gaza, aqsa syarif, starving kids, misi kemanusiaan, nasib penduduk gaza, bantuan makanan, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone, food supplier, help, humanitarian, PBB, gaza issues, israel attack

derma gaza, aqsa syarif, starving kids, misi kemanusiaan, nasib penduduk gaza, bantuan makanan, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone, food supplier, help, humanitarian, PBB, gaza issues, israel attack

derma gaza, aqsa syarif, starving kids, poor, misi kemanusiaan, nasib penduduk gaza, bantuan makanan, donate, tabung gaza, aman palestin, help muslims, help palestine, save gaza, sms, message, phone, food supplier, help, crying, humanitarian, PBB, gaza issues, israel attack, muslim, arabian


doa untuk gaza, USIM, KUIM, save gaza, doa untuk palestin, israel and gaza, war, pray, Allah, israel, terrorist

Selamatkan Gaza, Palestine biarpun hanya sekadar doa.  Allahuakbar!


P/s : Ketika entry ini ditulis, manusia keliling aku semua tengah sibuk mengkhatamkan filem² sekuel twilight yang terdahulu sebab The Twilight Saga : Breaking Dawn - Part 2 keluar esok  -__-'

151 comments:

  1. Allah :') Marilah kita sama-sama berdoa.

    ReplyDelete
  2. Ya Allah ..astagfirullah ..mmg xsggup sgt tgk gmbr2 tu smua ..kejamnya israel ..ape lah salah diorang tu .masyaAllah .kita yg berada di Malaysia ni sepatutnya bersyukur kerana negara kita aman dari peperangan ."Ya Allah, engkau lindungilah saudara kami disana, semoga penyeksaan mereka akan berakhir dan israel akan jatuh jua akhirnya" amin..

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAH.. sue tak boleh tengok mangsa nih semua.. mula lah sebak : alhamdulillah qaza semakin menghampiri kemenangan besar.. :')

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, lindungilah mereka (Rakyat Palestin)

    ReplyDelete
  5. x sanggup nak tengok, kesian sgt.. Ya ALLAH selamatkanlah saudara kami di Palestin..

    ReplyDelete
  6. ya ALLAH lindungi lah mereka..sdeh tngk pix kt atas tuh..

    ReplyDelete
  7. kejam betul Israel..moga mereka yang mati ditempatkan dikalangan org yang beriman.aminal-fatihah

    ReplyDelete
  8. Masya Allah, sedihnya tengok. In Sha Allah, mereka derita di dunia tapi bahagia di akhirat sana. Kita mungkin tak mampu untuk membantu mereka dengan peperangan bersenjata, tapi kita mampu untuk lumpuhkan Israel sekiranya kita istiqamah memboikot barangan2 dr Israel atau dr negara2 yang membantu israel.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah sekarang dah aman sedikit dari hari2 sebelumnya.. moga kalian semua terus menyumbang derma dan mendoakan kesejahteraan mereka.. In Shaa Allah.. nice entry :)

    ReplyDelete
  10. berdoa,boikot dan derma..save gaza
    www.the-simpleme.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. israHELL memang bodoh...sedih sngat bila terkenang nasib umat islam di Gaza :'(

    ReplyDelete
  12. Di Gaza mungkin, para muslimah AURAT diselak tanpa RELA. Ditarik pakaiannya, dipaksa.

    TAPI

    Di Malaysia, para muslimah kebanyakanya didedah AURAT dengan RELA. Malah disebar2kan gambar.

    BANGGA?? Allahurrobi. Berdoalah untuk keluarga kita di GAZA dan berdoa supaya keluarga seislam kita di sini juga mendapat hidayahNYA. Wallahu'alam :'(

    ReplyDelete
  13. Khalidd.. sedih ah tgk gambauu girl tuu.. woahh khalidd pon ade blog. ekekeke

    ReplyDelete
  14. Ya Allah, kami akan berjuang dgn apa jua yg kami mampu...demi Islam & saudara2 kami di seluruh dunia...

    Mujahid2 Palestin, kamu tidak keseorangan krn kami bersama2 kamu...

    ReplyDelete
  15. Saya ada baca entry awak haritu ..... Tak sanggup nak tgk lagi .. :(

    ReplyDelete
  16. Sedih sangat bace entry kali ne... air mata non stop keluar.... Hope doa dan solat untuk mereka2 jugak tak pernah putus... Inshaalallah....

    ReplyDelete
  17. Ya Allah sedihnyaa. Semoga Allah selamatkan mereka. Aminn. Most pray for Gaza. :')

    ReplyDelete
  18. Sedihnya..semoga Allah melindungi mereka..amin

    ReplyDelete
  19. Marilah sama-2 kita mendoakan agar meraka selamat . insyaallah :)

    ReplyDelete
  20. Allahumansyurna…. fainnaka khairun naashirin

    Waftahlana…… fainnaka khairul faatihiin

    Waghfirlana…… fainnaka khairul ghofiriin

    Wahdinaa…..wanajjina minal qaumil kaafiriin

    Wanajjinaa minal qaumil munaafiqiin

    Wanajjinaa minal qaumil faasiqiin

    Wanajjinaa minal qaumi zholimiin

    Wanajjinaa minal qaumil khoshidiin

    Amin...

    ReplyDelete
  21. tak sanggup rasanya tengok wajah mangsa huhu..kesiann plus sedih

    ReplyDelete
  22. Gencatan senjata yg baru termeterai ni pun Israel dah langgar, mmg israHELL!

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum..

    Already donation!

    I'm so happy when I saw the Palestine children's face.

    I wish Palestine, Islam win!

    Allahuakhbar !


    ReplyDelete
  24. kekejaman mereka pasti akan mndapat balasan Allah...

    al fatihah buat mereka yang terkorban..

    ReplyDelete
  25. Buktikan keprihatinan kita dengan menderma ke Tabung Bantuan Israel. Walaun pun RM 1/5/10. Setakat kemampuan kita dan terlebih penting ikhlas dan kerana ALLAH.

    ReplyDelete
  26. marilah kita beramai2 menderma,sekurang2nya dapat membantu rakyat palestin.

    ReplyDelete
  27. good idea! hashtag #PFG done follow be my new follower and komen di etry saya memudahkan saya berkunjung ke blog awsome ini lagi :3

    ReplyDelete
  28. http://supermonitor99.blogspot.com/ ada entry pray for gaza

    ReplyDelete
  29. Masya-Allah....

    Mereka dah tentu mati syahid, darah sebagai bukti menegakkan agama Allah. Kita? Allahu akbar!

    ReplyDelete
  30. Sedangkan dalam Alquran memang dah sebut Israel ni pemusnah. Curi negara orang, macam takda cara lain je. InsyaAllah dengan tentera Allah, saudara seIslam kita akan selamat nanti :)

    ReplyDelete
  31. Bertuahnya mereka adalah mereka mati syahid dan janji Allah utk mereka yg syahid di jalan Allah adalah syurga. Nak sumbang byk mungkin xmmp, so, banyakkan berdoa dan baca qunut nazilah setiap kali solat. Semoga Allah selamatkan Palestin. Aaminn

    ReplyDelete
  32. Sungguh menyayat hati.. Sama2 kita menadah tangan dan berdoa agar kemenangan sentiasa berpihak kepada saudara kita di sana.. Mudah2an diterima doa kita.. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  33. sedih...xsanggup lagi tengok bumi palestin dibasahi darah... :(

    ReplyDelete
  34. semoga Allah melindungi mereka... aminn..

    ReplyDelete
  35. samew2 la kite berdoa untuk rakyat palestin..xsanggup tengok kanak2 yang xberdosa terus dibunuh dengan kejam kerana sumpah ariel sharon pada tahun 1956, die akan membakar setiap bayi yang lahir di bumi palestin.. semoga kekejaman ini akan berakhir dengan cepat..

    ReplyDelete
  36. Tak sanggup nak tengok gambar tuu :'(

    ReplyDelete
  37. Nice. Tugas kiTa bukan sekadar berdoa tapi berusaha dengan boikot barang2 israel yang kuat seperti McD dan Coca Cola. tentang konspirasi israel-->http://ariffraz-i.blogspot.com/2012/10/kiamat-2012.html

    ReplyDelete
  38. dalam sedih2 sempat ko buad lawak erk =.="

    ReplyDelete
  39. : Israel laknatullah ! puih , sian nyee budak-2 tuu :/

    ReplyDelete
  40. MasyAllah...dahsyat betul ape yag jadi kat palestin tu...kanak2 yang tak berdosa jadi mangsa...

    ReplyDelete
  41. kesian nya orang Palestin semoga ALLAH membalas balasan yang setimpal terhadap ISRAEL haram..

    ReplyDelete
  42. hye2.. salam.. datang melawat awak pulak.....:)

    ReplyDelete
  43. Astaghfirullah . Tak sangguo tengok . Kenapa kejam sangat tentera zeonis :'(

    ReplyDelete
  44. Ya Allah sedihnya tengok.. mengalir air mata sy.. kita kat sini hidup cukup lengkap..

    ReplyDelete
  45. yaallah selamat kan gazaa!
    #prayforgaya

    ReplyDelete
  46. Sedihnya tgk, terutama baby tu...lets pray 4 Gaza...

    ReplyDelete
  47. Yeah memang israHELL pun , apepon doa tu senjata muslim. so jom la reramai doakan saudara kite di sana .

    ReplyDelete
  48. Aku rasa nak pijak2 je muka IsraHell ni Kyle..

    ReplyDelete
  49. ya allah...terharu bila terkenangkan rakyat gaza..sama-2 kita brdoa utk mereka di sana..

    ReplyDelete
  50. sedihnye...samew2lah kiter berdoa...

    ReplyDelete
  51. Allah..Allah..

    Jom sama2 berdoa.
    Doa senjata mukmin.

    ReplyDelete
  52. sangat ta berperikemanusiaan la org2 yahudi nie...
    kejam..

    ReplyDelete
  53. Yahudi xkan penah bersimpati pd Islam kerana dari azali lg dorg da sedia maklum pemimpin Islam yg akan memusnahkan bangsa mereka bile hampir tibenye hari Kiamat.Pray for Gaza and Palestin.Utk saudara-2 se-Islam kite di sne.

    ReplyDelete
  54. Thanks for the lengthy info. Sangat sedih bila melihat gambar anak - anak kecil yang tak berdosa diperlakukan sebegitu. Doa buat mereka, saudara seIslam. Semoga roh mereka yang syahid akan tenang dan aman di sana...

    ReplyDelete
  55. sgt kejam giles yahudi...nape la negara arab tgk je...mcm tak guna je runding ngan yahudi ni...

    ReplyDelete
  56. Allah..smpai sekarang x sanggup tengok gmbar2 mreka yg jdi mngsa kezaliman zionis ni.. rasa sedih sesangat klu trnampak. xmmpu buat ape2.hanya mmpu berdoa moga Allah sntiasa kuatkn smangat mereka..

    ReplyDelete
  57. Betul tu kitatauke
    negara Arab yg kaya² tu semua sibuk pi bina bangunan tinggi² nak banyakkan lagi tanda2 kedatangan kiamat... demi kepentingan, sanggup tgk saudara seagama menderita & mati mempertahankan hak mereka.huhu

    ReplyDelete
  58. hujan batu di negeri sendiri.. SAVE GAZA!!

    ReplyDelete
  59. adush! semacam xleh tido je mlm ni tgok gmbar2 tuh! wawawa!

    ReplyDelete
  60. mereka ahli syurga insha allah...

    ReplyDelete
  61. hahaha smart lh blog saudari niyh..

    ReplyDelete
  62. semoga allah permudahkn segale ape yg dimahukan oleh penduduk ghaza..

    ReplyDelete
  63. Kebesaran ALLAH melebihi segalanya... Apa sahaja yang diciptakan, dijadikan. di peristiwakan ada sebab2nya...
    Semoga diambil ikhtibar..
    dan semoga ALLAH melindungi mereka serta ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh...

    ReplyDelete
  64. sedehnya kita kadang2 sampai lupa diri kita. kalau disuruh bejuang. mampukah kita. hahaha

    ReplyDelete
  65. Na'uzubillah.. Doa kami sentiasa bersamamu wahai Palestin

    ReplyDelete
  66. Kasihan nasib rakyat palestin semoga tuhan melindungi.

    ReplyDelete
  67. Alhamdulillah...

    Sekarang ni PBB dan 112 negara di seluruh dunia termasuk malaysia secara rasmi mengakui Palestin sebagai sebuah negara merdeka,
    meskipun masih belum menjadi negara anggota PBB.

    Semoga Palestin mendapat kemerdekaan yg sebenar dan bebas dari cengkaman Yahudi Laknatullah. Amin.

    ReplyDelete
  68. Sgt sedih bukan? Marilah kita berdoa agar mereka disana akan hidup dengan tenang...

    ReplyDelete
  69. already followed!
    from : http://coretan-mambang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  70. bile kah pengakhirannya semua nie..
    sebak rasa dalam ati =(
    Allahuakbar!

    ReplyDelete
  71. save gava, smga kezaliman di sana akan berakhir, Allahuakhbar!

    ReplyDelete
  72. hari ni sukarelawan dari Malaysia ke Palestin.. sama2 doakan mereka selamat di sana. dan jugak penduduk Palestin bebas dari kekejaman israel

    ReplyDelete
  73. doakan agar mereka dipalestin dapat pertahankan maruah islam,saya harap blogger blogger dapat membantu memberi peranan dalam mempertahankan bumi palestin

    ReplyDelete
  74. x sanggup nak tengok.. sebab pernah tengok yg dalam video.

    semoga ummat Islam di seluruh dunia kembali bangkit mempertahankan kesucian Islam & saudara mereka dgn sepenuh hati. in shaa Allah..

    ReplyDelete
  75. alhamdulillah...saya bangga sebagai umat islam pabila tgok blog awk nie...
    mari la kita sme2 berdoa agar penduduk..di palestin terhindar dr kekejaman israil..insyallah..

    ReplyDelete
  76. okey dh follow dh..actually x thu nk komen kt mne n nk komne pe...sy budak abru blajar.... thnks follow my blog

    ReplyDelete
  77. sedihnya , tak sanggup nak tengok . apa salah diorang , anak2 kecil yg tak tahu pape pun jadi mangsa :'( Senoga Allah mencucuri rahmat keatas roh mereka .

    ReplyDelete
  78. Allah sentiasa berada bersama orang-orang yang benar! Moga Allah selamatkan bumi palestin..

    ReplyDelete
  79. kesian diorang semoga mereka akan damai kembali.... moga Allah lindungi mereka,,,Amin....

    ReplyDelete
  80. Nauzubillah....
    Alhamdulillah sya lahir n membesar kat bumi Malaysia.

    ReplyDelete
  81. Sdey sngat dngan nasib diaorg ,, smoga allah lindungi mereka .. allah sentiasa berada di samping insan2 yg bnar

    ReplyDelete
  82. memang org2 palestin baek n sopan sangat berbending kaum arab yg laen (syria juga sopan )

    tpi mereka punya semangat yg jitu :) doakan mereka untuk terus tabah :)

    ReplyDelete
  83. salam ukhwwah...sudah follow..


    entry yang bagus.harap diteruskan hendaknya dan ada post2 berkenaan kabar dari sana scara konsisten..kerana kita kadangkala terlupa kisah dari sana.. smoga Allah memakbulkan doa mereka dan kita pada mereka :)

    ReplyDelete
  84. Moga mereka dilindungi, moga terpelihara.. moga semuanya selamat. Pergimu sebagai seorang jihad..
    Kita? apa peranan kita? Bersatu.. Umat Islam kuat bila kita bersatu..

    ReplyDelete
  85. Subhanallah... Semoga Mereka Dirahmati Allah...

    Follow Me Back... =)

    http://akaahaara.blogspot.com/2012/12/wahai-si-pemberi-peringatan.html

    ReplyDelete
  86. Kesian diorang. Done follow you back! :D

    ReplyDelete
  87. Ya Allah! Musnahkanlah tentera Israel. Sesungguhnya merak itu sangat kejam dan tidak berhati perot..

    ReplyDelete
  88. semoga ALLAH melindungi umt islam ...

    ReplyDelete
  89. kejamnya,semoga Allah membalasnya dengan setimpal ke atas Israel

    ReplyDelete
  90. Kita hanya mampu berdoa untuk mereka disana :(

    ReplyDelete
  91. Sedih sangat....save palestin.... jgnlh kta trlalu gmbira sedangkn saudara kta disana sedang brtarung nyawa...

    ReplyDelete
  92. Kesiannya mereka di palastine.. Pagi malam kanak2 dalam ketakutan

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  93. I FOLLOW. From http://makcikct.blogspot.com/

    ReplyDelete
  94. kuatnya spirit diorg kalo nk dibandingkn dgn tubuh yg kecil tu.....hrp mereka beroleh kejayaan menguburkan zionis lakhanatullah.......

    ReplyDelete
  95. yerrr...dah byk kalo baca pasal artikel mengani gaza ni. cukup2 sedih :( mereka yg kecik2 tu mati cam tu je. lpas tu, ada yg kena bom, tak sempat lari huhuhu...kita kat sini boleh berdoa utk keamanan di gaza sana dan sekali gus berdoa utk negara kita juga supaya aman .

    kunjungan pertama sya di sini (:
    dri http://steffanylife.blogspot.com

    ReplyDelete
  96. subhanallah..Allahuakbar ! Palestine will be free,In Sha Allah..

    ReplyDelete
  97. Sedih..semoga mereka dilindungi..tak sampai hati nak tengok sampai abis..huhuhu..

    ReplyDelete
  98. yeee , setiap muslim adalah bersaudara . sedih bila tgk semua ni , may god bless them .

    ReplyDelete
  99. pray for gaza...
    bukan x sanggup nak tengok sampai habis tapi lemah semangat punya pasal =_=

    ReplyDelete
  100. pray for gaza

    tak pernah lupa untuk berdoa for gaza

    ReplyDelete
  101. semoga arwah yang telah tiada , di terima di sisi kanannya
    -amin-

    ReplyDelete
  102. ahh israel memang kejam..
    tengok muka bapak cium anaknya
    yang dah meninggal redha je..
    sedih bhaii

    ReplyDelete
  103. do not ever stop to help palestine, paling tak pun berdoa

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/50-fakta-hebat-mengenai-susu-ibu-yang.html

    ReplyDelete
  104. memang mengayat hati tengok gambar2 diatas..semoga tuhan menghancurkan israel laknatullah itu..itulah jelmaan syaitan2 di dunia nie!pray for gaza

    ReplyDelete
  105. sadis. tragis. israel kejam. !

    ReplyDelete
  106. sayunye hati.. paling kesal sebab tak mampu buat apa2 untuk mereka..hanya mampu berdoa.. :'( thanks sbb sudi singgah blog saya..

    ReplyDelete
  107. Allah telah mempersiapkan kemenangan bagi saudara2 kita dipalestin di hari akhirat nanti..
    biarlah didunia org israel ini bermaharaja tp dihari akhirat nanti mereka akan menjadi
    kayu bakar dineraka bagi kaumnya sendiri..

    ReplyDelete
  108. israel itu bukan negara manusia melainkan negara setan.. setan atau kelompok dajal..

    ReplyDelete