Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 17, 2013

Pendedahan Siapa Sebenarnya Kekasih Yuna


kekasih baru yuna, yuna dan kekasih mat salleh, julian pakwe yuna

Notification : Entry ini mengandungi gambar² yang sesetengahnya agak seksi untuk tatapan remaja bawah umur.

Nota Tersepit : Niat Penulisan hanyalah untuk berkongsi, bukan untuk berkontroversi.

          Salam hujung minggu buat semua :-) hmmm actually aku fikir 2-3 kali jugaklah kan nak buat ke x entry ni sebab status si Yuna ni masih menjadi tanda tanya. Kalau diikutkan cerita² media hiburan Malaysia, semua kata Yuna dah ada kekasih baru mat salleh but si Yuna kata diorang kawan je. X taulah tu statement cover line ke ape kan. #aderakukeysah. Yang penting i love all your songs Yuna!

          Mula² aku memang x ambil pedulilah kan siapa kekasih baru si Yuna ni, ingatkan Photographer biasa² je.. tapi harini time aku tengah feeling² layan lagu Terukir di Bintang, tergerak pulak hati nak buka Beautifulnara tengok siapakah lelaki yang telah berjaya mencuri hati penyanyi pujaanku, Yuna!

          Bila aku buka tengok rasa macam lawak pulak, kekasih baru Yuna tu digambarkan macam orang biasa, kawan dan juga jurugambar peribadi Yuna + terlalu sedikit info pasal dia... then tengok nama.. Jules Schratter...  hmm macam pernah kudengar nama itu tapi dimana yaa.. Jules.. julian.. julap... WHAT!?!

          Jules/Julian ni bukan jurugambar biasa ok, dia  ni merupakan salah seorang model lelaki high fashion yang agak terkenal di dunia & pernah menjadi model untuk "PREF magazine", "Moscanueva", "DNA magazine, "Dolce & Gabbana", "Vivienne Westwood", "DSquared" and many more. Dia famous among modeling industry & dekat oversea, tu pasal orang Malaysia x berapa nak kenal. Aku kenal dia pun sebab umur lebih kurang sama & aku adelah jugak terlibat & tau pasal modeling apekejadah ni sume kan masa umur belasan tahun dulu. Disebabkan ramai yang x kenal dia ni + Yuna pun busy memanjang, so aku tolonglah perkenalkan yer haha.

Biodata 

Wilhelmina is one of the largest and most successful modeling agencies in the world
Name :  Julian Schratter
Born : 1989 in San Mateo, California, USA
Education : Graduate of Aragon High School in San Mateo, California
Features :  6-foot-one, hazel eyes, brown hair
Career : Modeling since the age of 17, as well as working behind the camera as a photographer himself 
( a double threat ) 


Julian Modeling Video Casting (17 years old)


          Bila dah jadi model dekat agency terkenal, kengkawan  dia pun haruslah famous amos jugakkan. Antara member rapat Julian adalah Sean O'pry, Francisco Lachowski, River Viiperi (pakwe Paris Hilton) & etc . . .

francisco lachowski , Sean O'pry, river viiperi, julian schratter, modelling man, boys

Some of his modeling pics :

julian schratter, brief model, D&G underwear, famous male model, yuna boyfriends
julian schratter modelling portfolio, hot male models, new male models, kekasih yuna
julian schratter modelling portfolio, hot male models, new male models, kekasih yuna

Some random pics :

julian schratter, hot male models, new male models, gambar kekasih yuna. yuna new boyfriend
julian schratter, hot male models, new male models, gambar kekasih yuna. yuna new boyfriend, pakwe yuna, kekasih baru yuna, pengganti qi, kekasih mat salleh yuna

Bak Kata Yuna  :
" Jodoh kita tak tahu. Saya pun single. Walaupun berlainan agama, bagi saya kita semua sama."


pakwe yuna, kekasih yuna, boyfriend yuna, yuna zarai, julian schratter, jules, siapa bf yuna, gossip yuna
julian schratter, hot male models, new male models, gambar kekasih yuna. yuna new boyfriend, pakwe yuna, kekasih baru yuna, pengganti qi, kekasih mat salleh yuna

          MV terbaru dari Yuna bertajuk "I Wanna Go" turut menampilkan kekasih hatinya Jules 
(even x berapa nak nampak). Lirik lagu ini jelas menunjukkan betapa Yuna sekarang berada di alam percintaan. Bait lirik : He's one in a million. I don't know when I'll be seeing him again. He wants to live in a city. Moved out there when he was just seventeen, just seventeen... jelas merujuk kepada Jules yang berpindah ke New York pada usia 17 tahun ketika memulakan karier modelingya.




          So kepada kaum hawa yang baca entry ni (termasuk ex-yuna), janganlah jeles dengan Yuna yer coz dapat balak ala² Zac Efron haha. Kita doakanlah diorang bahagia kalau ada jodoh. Kepada makcik² yang tersesat baca entry ni & x faham apekebenda nama² yang aku duk sebutkan di atas tu bolehlah tanya pakcik Google yer & kepada Yuna, semoga sukses selalu. Teruskan berkarya & mengharumkan nama negara ke persada dunia! 

Visits here for more kool photos taken by Julian Schratter : [ Tumblr ]  &  [ Website ]


P/s : Admin blog ni baru je habis LI jumaat lepas dan akan menyambung pengajiannya dalam keadaan tiada mood sebab dah lama x pegang buku. Doakan beliau agar dapat meneruskan pengajian dengan jayanya ok! Thanks :-)

92 comments:

  1. nampak ensem plak pada gmbaq pakai songkkok tu. haha

    ReplyDelete
  2. kalau betul mmg jodoh diorg, harapnye yuna boleh bimbing si mamat ni ke jalan Islam :)

    ReplyDelete
  3. haha..seri0usly he's s0 hns0me! Auch! T'gugat iman..haha

    ReplyDelete
  4. klau dah jdoh terima je..tapi jangan si laki menyesatkan yuna udah la.

    ReplyDelete
  5. Wat ever ape pon. Aku doakan yuna xsesat barat n xtgglkn agama islamm. hope sgtt sope sgttr

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. hensem gila mamat tu pakai songkok n baju melayu . bagus2 . tapi lagi bagus kalau masuk islam . huhu :)

    ReplyDelete
  8. hahaaaa.. aku knal die ni.. first time tgk kat john galliano nyer fashion show.. hehe

    ReplyDelete
  9. huhu...mamat tu memang comelll...

    ReplyDelete
  10. ade tatu kat peha wohhh...arap itu just INK...not PERMENENT..if not, adehh..payah la die nak ilangkannn bile msuk islam...

    ReplyDelete
  11. sentiasa doakan yang terbaik untuk yuna... :)

    ReplyDelete
  12. Mak dapat menantu luar negara le nanti. Amboihhh.

    ReplyDelete
  13. Oh Yuna...mudahnya terpaut hati dengan orang putih nie. Semoga dapat menjaga adap dan agama...

    ReplyDelete
  14. hahaha..best kan yuna..model gitu lor..instagram jules pun byk gmba yuna..mmg best la..if yuna rpat dgn jules..dpt gak knal2 ngn org kt sna..benefits bgi yuna :)

    ReplyDelete
  15. Jahat gila buat Aizat mcm yuna . Hampeh !!

    ReplyDelete
  16. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. mcm susah jer nak follow islam klu jadi jodoh yuna ... tatooo kena buang tuh

    ReplyDelete
  18. Wowowo..consider breaking news ni. Kyle ni memang berbakat kerja dengan KGB la..haha. Apa pun bila belajar balik mudah2an pelajaran tu masih masuk otak ya. All the best Kyle.

    ReplyDelete
  19. terjah sini jom join segmen nie ^^
    http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. makk aii model rupanya si julian ni...hehe..nsemm...
    btw, good luck admin! Semangat2! :D hee

    ReplyDelete
  21. cuma terkilan sikit sbb kata yuna brpisah dgn qi sbb nk tumpukan pd kerjaya...

    ReplyDelete
  22. @khalila ishak bener bener hahahha

    http://kedalamin.blogspot.com/2013/02/beauty-in-morning.html

    ReplyDelete
  23. kahkakah!! aizat pun nak interframe.. hahaha..

    ReplyDelete
  24. Pergghhh..hensem mcm tu, mana2 pompuan pn cair!

    ReplyDelete
  25. xrosak ke yuna dapat pakkwe camni..

    ReplyDelete
  26. erkk gambonye pun. hahahk. xpe la. lau betul jodohnya. apasalahnya. xleh nak tolak. allah yg tentukan. doakan yg terbaik utk yuna.. <-- peminat yuna

    ReplyDelete
  27. adeqmuah.blogspot.com.."join lah kisah Moon Nabella pula...Drama bersiri ala-ala novel dari saya....syok habis...!

    ReplyDelete
  28. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Fuyoooooo pakwe orang putih tu.. dah la comel.. hehehe.. kalau dia jodoh yuna, tak boleh nak kata apa.... =D

    ReplyDelete
  30. peh yunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    ReplyDelete
  31. biasa tgk ppuan je seksi..ini laki pulak.btw,hai adam corrie.tq jenjalan kat blog yana. :p

    ReplyDelete
  32. ensemnyerrrrrr..untuk yuna..hihihi..

    slmt blaja kembali..ct pon akan pulang memegang buku balik..huhuhu..jge diri disana :)

    ReplyDelete
  33. Hensem siot tapi tooo . . . HOOT!

    ReplyDelete
  34. semoga kekal ke jinjang pelami in sya allah...

    ReplyDelete
  35. Moga yang islam tu dapatlah membimbing yang bukan islam tu ke jalan yang benar hendaknya... Bukan sebaliknya huhu

    ReplyDelete
  36. semoga yuna kawen dengan dia. tu je la nak cakap. heh..

    ReplyDelete
  37. untung kak yuna, dapat kenal photographer yg femes.

    #statement pasal Julian aka Jules macam penah baca dari sebuah blog. :)

    ReplyDelete
  38. cnfrm kew ni pkwe akk yuna...
    geli ew..hihi

    ReplyDelete
  39. hensem jugak mat saleh tuh . HAHAHA

    ReplyDelete
  40. hihi tk da org len ke om puti gk

    ReplyDelete
  41. salam..terjah sini japp..tgk2..jenguk2 nice entry here..:-)

    ReplyDelete
  42. As salam...dah baca the whole entry nie..wah2...encem aih pkwe yuna kan..kalo kamu xcite,sya xtau pn...susah nk cri citer sbnarnyer... <3

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  44. Kalo jodoh depa, anak pan asian nih..hee
    Thnx ke blog sy

    ReplyDelete
  45. Kalo jodoh depa, anak pan asian nih..hee
    Thnx ke blog sy

    ReplyDelete
  46. smart der mat salleh ni ada lebih kurang ensem mcm aku jugak hhaha..
    peace yow!!
    sudi2 ler menyinggah -
    http://mykedai-2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  47. Wuu wuu encem betul mat salleh neh xD

    ReplyDelete
  48. xbape minat yuna...but if true that guy his boyfriend..mmg caye abisla..hahahaha

    ReplyDelete
  49. Da follow..:) nice entri2 di cni..

    ReplyDelete
  50. kalau dah jodoh tu , tkkan kemaanaa lah :D

    ReplyDelete
  51. Dah tau dia dengan mamat ni tapi tak tah pulak mamat ni model jugak ;)

    ReplyDelete
  52. admin} klau btol.. baik yuna pikir masakkan.. apapon dia tau apa yg terbaik untuk dia.

    ReplyDelete
  53. Ermmm . Semoga ditunjukkan jalan =) #PrayForYou

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  55. kalau dah jodoh diorg tak kemana kan..
    semoga Yuna dpt membimbing Jules , dan semoga terbuka pintu hati Jules untuk memeluk Islam...
    kita doakn yg terbaik utk mereka berdua...

    ReplyDelete
  56. Sejujurnya aku dulu boleh lagi dgn Yuna ni.. sejak dia putus dgn Qi pastu start pakai turban terus x minat ditambah pulak dengan suara sakit perut dia.. whatever lah, Bye.

    ReplyDelete
  57. bertuah la dpt abg esem
    www.kucinghitam.net

    ReplyDelete
  58. Dan sebenarnya..rahsia lagikan

    ReplyDelete
  59. Ermm...part photographer tu ok lgi lah, tpi part model utk CK underwear tu mcm xkena gaya ngan yuna.
    By the way, if they both betul2 sincere, semoga Allah bukakn pintu hati dia utk peluk Islam & seterusnya menghalalkn hubungan tersebut. Amin.

    #xsuka lah tgk yuna bertudung then ada bf sebegitu, bcos org nowadays sejarah2 lalu diorg akan korek especially if berkaitan dengan artis, tak gitu?

    Peace. :)

    ReplyDelete
  60. Salam and hi. Saya ada amik sikit info dan gambar utk update dlm blog saya pasal Yuna ni. Sorry.

    Link- http://ohhello-buu.blogspot.com/2013/06/yunalis-zarai-penyanyi-terukir-di.html

    ReplyDelete
  61. sukaaa betul lagu ni, so sweet :3

    love Yuna and Jules! semoga ada jodoh, ALLAH bukakkan hati, hehe

    ReplyDelete
  62. That is good boy

    www.edisukarman.com

    ReplyDelete
  63. Waw!Terbaiklah Yuna~hehe..jeles ex beliau kalo tgok pic ni..

    ReplyDelete
  64. hensem.. hahaha.. moga2 yuna dapat bimbing dia pada jalan Allah :)

    ReplyDelete
  65. ohh myyy goodd handsome nyerr!okay baru tahu pasal rumours ni.sangat tak up to date with the current gossip.but taste yuna memang tak nak kalah lah.nicee!!

    ReplyDelete
  66. allah boleh bagi hidayah kat sape2 je..so x payah nak geli sgt okay..aku ade kawan american masuk islam,dulu dia paderi..skg dah jadi soleh gile. lebih soleh la dari org2 yg dh islam sejak lahir tu..kalau ko terperap je kt mlysia ni mmg minda x berkembang.lantak la qi nk mkn hati ke ape,nama pun dh putus.yg lain tu jeles sbenarnye,korg x hensem,dan yg pompuan jeles sbb korg x dpt bf mat saleh kan.. sekian.

    ReplyDelete
  67. mat salleh woooo.Apa pun kalau dah jodoh nak wat camna kan,..kan...kan..

    ReplyDelete
  68. Aku turut bahagia lah. Wish Yuna the best in life and love. :)

    ReplyDelete