Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 2, 2013

The Conjuring Movie Review & bla bla bla



Salam subuh buat semua,

          Lepas sahur tadi tetiba dapat hidayah pulak nak update blog weee. Malam semalam me & my friend decide untuk pergi tengok wayang cerita hantu yang baru je keluar dekat pawagam tajuknye The Conjuring. Bulan 7 sampai Raya aku agak free so hampir kesemua movie kat pawagam tu aku dah khatamkan.. selalunya aku pergi tengok waktu petang tapi x laratlah aku nak review semuakan. So just amik yang mana berkenan je. Selain filem aksi, aku ni memang minat giler cerita bergenre seram/horror (Cerita hantu melayu memang aku x minat sejak azali, sorry). Tengok rupa blog aku yang gelap macam kubur ni pun dah dapat agakkan haha.

          Antara sebab aku ni terpedaya untuk menonton filem ni sampai sanggup mensia-siakan 10 malam terakhir Ramadhan adalah kerana filem ni rating IMDb tinggi kot. Lepastu aku ada juga terbaca kat blog By Rawlins review movie ni. Dia bagi 5/5 tu.. best sangat ke cerita ni.. then buka twitter tengok movie ni no 1 trending kat Malaysia (kat negara lain movie ni bulan lepas dah ditayangkan) so lagilah excited nak tengok kan. Lepas solat terus gerak. Ingatkan memalam Ramadhan ni x ramailah orang rupanya ramai kemain. Pelik aku, ramai ambil cuti advanced kot. Bayangkan first time in my life nak beli tiket tengok tempat duduk satu panggung tu full.. nasib ade satu tempat kosong kat tengah & kat belakang, terpaksalah duduk asing dengan member.

The conjuring movie review, the conjuring movie premieres, horror movie 2013, james wan, gothic boy

          Nampak x tajuk entry ni ade perkataan bla bla bla, tu tandanya aku nak membebel jap ( even aku x suka dengar orang membebel lagi² perempuan, sorry^² ). Dalam panggung tu dah sesak satu hal, yang duduk sebelah kiri aku ni aku x taulah pangkat makcik ke akak kan tapi bau die ya ampun.. wangi sangat macam pontianak sebelum bertukar, pening kepala aku & sepanjang tengok movie ni aku asyik terkejut je.. bukan terkejut sebab movie ni tapi sebab dengar die menjerit kuat gile sampai bergegar kerusi! Perempuan lain pun menjerit juga tapi x adelah over sangatkan. So kepada kaum hawa di luar sana, kalau dah tau awak tu penakut x payah tengok cerita hantu ye, pi balik tengok teletubbies ke... ketuk² Ramadhan ke ade juga faedahnye.

          Sebelah kanan aku pulak ada pasangan kekasih Cina. Yang lelaki asyik bercakap je.. ching chong ching cheng.. yang makwe di pulak kan... setiap kali kali hantu nak keluar je dia akan cakap OHH OOO.. OHH OOOO... Rasa meriah sangat dalam panggung tu ok, dengan bunyi handset, jeritan attention seeker buat lawak tak jadi, sorakan x kene tempat... feeling kat funfair sangat²... demm!

Sepanjang tengok movie ni aku memang bengang je.. (muka ketat sambil layan background music ching chong ching cheng) tapi nak buat macam mana kan sharing is caring (tetibaa).

So here's the review :

The conjuring movie, the conjuring poster banner, horro movie 2013

          Filem ni telah diarahkan oleh James Wan anak kelahiran Kuching Sarawak, Malaysia. Dia ni jugalah pengarah Filem Saw yang super kejam tu. So far semua movie hantu yang dia buat aku suka + box office worldwide. Next year movie Fast & Furious 7 pun dia yang arahkan, cayalah ko Wan! Bagi aku filem ni antara filem horror dia yang paling aku suka selepas Saw.
That's mean filem ni MEMANG BEST OK.

Genre : Horror (18PL)
Duration : 1 hour 54 minutes
My Rating :
Storyline : 7.8/10
Horror Scenes : 8/10
OVERALL RATING : 8/10

Synopsis :
Filem ini dibuat berdasarkan kisah benar kes yang dikendalikan oleh Ed Warren dan bini dia Lorraine Warren. Pasangan suami isteri ni kerja diaorang tangkap roh hantu, setan, pelesit (kira bomoh versi mat sallehlah tapi versi yang kemas dan bebas dari bau kemenyan). Si Lorraine ni ada kelebihan ala six sense. Dia boleh rasa & nampak bende ghaib yang orang lain x nampak. Dalam banyak² kes diaorang tu ada satu kes yang paling teruk pernah dikendalikan & kes tersebut tidak pernah diceritakan kepada umum, lalu si James Wan ni pun buatlah movie ni untuk ceritakan pasal kes tu. 

The conjuring 2013, the conjuring movie scene, patrick wilson, vera farmiga, james wan

Al kisah ada satu keluarga ni  baru pindah ke satu rumah luar bandar yang dibeli secara lelong. Keluarga Perron ni ada 5 anak perempuan yang semuanya comel & cantik² belaka. Sepanjang berpindah ke rumah ni bermacam² perkara pelik lagi sadis berlaku kat family ni. Masa hari first pindah anjing die ni asyik menyalak je , then esok tengok dah mati kene bunuh. Malam first pindah bapak bebudak ni (Roger Perron) jumpa satu bilik rahsia kat bawah tanah lepas anak² diaorang ni main hand & clap and langgar dinding bilik sampai pecah. Brutal gak bebudak ni. Badan mak diaorang ni pula makin hari makin banyak lebam, x tau datang dari mana.

the conjuring, exorcism, horror movie, the conjuring movie scenes, ron livingston, lily taylor

Semakin hari semakin banyak benda pelik berlaku dan anak Perron ni lah yang jadi mangsa setan² tu. Sampai ade yang kene rasuk, kena belasah, kene cekik & so on. Dalam banyak² scene kan, scene kat bawah ni lah yang berjaya buat aku terkejut. Oleh itu, kepada kak bedah yang lemah semangat sekalian, make sure bawa plastik bag hitam siap² k, tiba je scene ni cepat² sarungkan kepala korang dengan plastik tu.

the conjuring movie, the conjuring horror scene, lily taylor, spirit of coins, exorcism, demon , satanic rituals

Sebab dah x tahan dengan dugaan hidup tinggal serumah dengan setan sadis, mak bebudak ni (Carolyn Perron) pun mintalah pertolongan Ed & Lorrainie. Seperti diduga, rumah kalau cantik pastu dijual murah confirm banyak jembalang tanah dalam tu. Rumah yang diorang duduk tu rupanya dimiliki oleh pemuja syaitonn. Macam² kes ngeri dah berlaku dalam tu & sesiapa yang tinggal kat rumah tersebut akan terkena sumpahan + hidup sentiasa didampingi roh jahat. Ching chong ching cheng lepas dah macam² usaha dibuat akhir sekali si Ed & Lorrainie ni terpaksa berhadapan dengan bapak segala setan yang dah masuk dalam badan Carolyn ni. Part ni lah yang paling banyak scene horror lagi brutal. Sepanjang scene ni aku rasa sedih je tengok Carolyn ni kena rasuk..
hazab sesangat..

the conjuring movie, the conjuring horror scene, lily taylor, spirit of coins, exorcism, demon , satanic rituals, baptize, the conjuring actor and actress

          Dipendekkan cerita, si Ed ni pun terpaksalah buat exorcism dekat Carolyn. Nak tunggu paderi datang lambat kemain. Tapi x berapa nak berkesan sebab bapak setan ni kuat giler. Kejadian jadi lagi teruk bila si Carolyn ni sanggup nak bunuh anak sendiri. Tapi akhirnya kuasa setan durjana tu berjaya ditumpaskan dek kerana sifat penyayang yang sangat tinggi dalam diri beliau. Part akhir ni je yang aku rasa slack sikit, kalau x dah bagi full rating dah. Cara si Carolyn ni sembuh dari rasukan macam agak mudahlah huhu. Lastly family Perron pun hidup aman damai seperti sediakala. Happy Ending! Teheeee. Filem ini diakhiri dengan gambar mangsa kejadian yang sebenar serta keratan akhbar hasil kajian pengarah filem.


Annabelle real doll, haunted doll, scary doll, scary pictures, chucky, the conjuring annabelle, ed warren, lorraine warren, creepy puppet

Actually filem ni dimulakan dengan cerita pendek mengenai patung Annabelle, salah satu kes yang dikendalikan oleh Ed & Lorraine, tapi aku x berapa nak faham cerita patung tu sebab suasana dalam pawagam macam kat funfair. Korang bolehlah rujuk artikel kat bawah ni yer untuk lebih faham mengenai kisah patung berhantu tu sebelum menonton :-)

The True Story Of Annabelle, The Haunted Doll From THE CONJURING ]

* Sinopsis ni aku buat untuk beri korang gambaran kasar jalan cerita filem ini secara santai. Nak tau dengan lebih detail jalan ceritanya bolehlah pi tengok movie ni ok. Selalunya cerita hantukan banyak aksi x senonoh tapi filem ni bagus, x de pun aksi² macam tu. Make sure korang tengok just for fun ye sebab boleh rosak akidah kalau korang percaya benda² pemujaan exorcism yang dilakukan dalam movie ni. As for me, i think this movie is worth watching & a must watch horror movie this year! 


P/s : Raya tahun ni x berapa bestlah sebab my ex dah tiada  :'-(

167 comments:

  1. nice review! t'tnya2 jgk citer ape nie

    ReplyDelete
  2. wahh macam best tapi tak berani nak tgk horror movie dekat panggung. dekat part chong ching ching tu sumpah lawak! kahkah sabo je lahh

    ReplyDelete
  3. thanx review..macam best je cte ni...
    act mmg kaki wayang ye?huu

    ReplyDelete
  4. Kyle review dah rasa macam akak yg tengok cite tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. fae x suka movie genre seram. takuttttttt.. fae x habis baca entry awk coz takut nak tgk the poster.. fae scroll laju kebawah so x sempat nak tgk how the poster looks like hehe.

    ReplyDelete
  6. Adoyaii tergelak-gelak je baca entry ni tau. OHH OOO hahaha

    ReplyDelete
  7. macam best je . nak tengok la nanti hehe :)

    ReplyDelete
  8. wahhhhhhhhhhhhh bestnye nie nk tgk nie

    ReplyDelete
  9. Nampak best lah movie ni, entry ni pun lawak je bila baca haha. Lepas raya sure aku pi tengok.. Selamat Hari Raya bro :D

    ReplyDelete
  10. Perghhh.. msti tengok cita ni! :D

    ReplyDelete
  11. Assalammualikum...kyle,

    biasanyer cerita hantu mat salleh nie... permulaan cerita mesti lembab kan...dah nak ending baru gempak kan... (teka aje) x tgk pun... ini ikut kebiasaan cerita mat salleh yang mselim3 tgk...

    mselim3

    ReplyDelete
  12. cerita hantu, memang suka tgk tp bukan dlm wayang....tgk kat rumah sorang2 lg menyeramkan.

    ReplyDelete
  13. nice blog :)
    lets come visit mine ::)
    handiavolo.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. X minat sangat tgk cite hantu ni.. penakut >_<

    ReplyDelete
  15. Nice review. Sbg sorg penakut, mmg tak lah nk tgk movie horror kat luar. Tgk sndiri kt laptop is better.hehe

    ReplyDelete
  16. cerita hantu rupanya. mmg suka pun cte horror2 mcm ni.haha

    ReplyDelete
  17. macam best cite ni .. tapi sejak keadaan @ peristiwa tertentu, sy dah xde hati nk kua tgk wayang . alsannye sama mcm "p/s" awak tu . . hukhuk ;(

    ReplyDelete
  18. thanz follow me at http://fiesyasayangawak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. aku sudah tonton ini dan sereeeeeeeeem banget ! -_-"

    ReplyDelete
  20. follow me on my blog
    http://www.jodiindrap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. macm best je movie ni lepas baca review. nak tgk jugak la.!~

    ReplyDelete
  22. Muka pon dah macam vampire , sesuai laa --'

    ReplyDelete
  23. Semalam nak tgk jugak..tp takot...ini kisah benar.......yang diadaptasikan semula...

    ReplyDelete
  24. macam best gila kalau saya bagi adik saya tengok ni nanti diaorang jerik lah lagi bagus heheee...^0^

    ReplyDelete
  25. akhirnya berkesempatan singgah sini..selamat hariraya

    ReplyDelete
  26. best movie nih, aku dah tengok :D


    https://vivieramadyah.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. ohhh dh lame sgt xtgk cite kt pawagam...huuhuhuhu...rindu lak tetibe!!!

    ReplyDelete
  28. datang buat kuih raya kat sini hihi done follow jugak :D

    ReplyDelete
  29. wowww ... mcm best .. tp hubby kite takut hantu .. xpena di bawak atau tgk cite hantu ngan dye .. demm .. haha

    evadanial.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. Hahaha, kesiannn. Mesti tak khusyuk tengok wayang kalau keadaan macam tu kan ? So, macam mana ? Seram tak ? Mana lagi seram, Insidious or the Conjuring ?

    ReplyDelete
  31. can we play hide and clap?? *pak!pak!
    butway cite ni agak seram jgk, with da sound effect .. kemunculan hantu..

    ReplyDelete
  32. lisa tengok separuh je, tak sempat tengok abes. layan feell sensorang kat umah tak berani.sebabtu tengok separuh jalan je, hehe.. ramai orang cakap best

    ReplyDelete
  33. belum tgk lagi citer conjuring tu.. ini antara dari 5 movie bdasarkan kidah benar kan? mmg suke sgt la nk tgk citer2 mcmni..

    ReplyDelete
  34. Last filem hantu ong puteh aku tgk dan best laa the others... hahaha lama nak mam.... tp bile baca byk review filem ni mmg byk yg puji tak sabar tuk aku tgk... thnx sbb mereview

    ReplyDelete
  35. i think there is another best horror movie than conjuring.try watch evil dead.u'll scream to death

    ReplyDelete
  36. Saya dah tengok citer ni X) Seram kot. Banyak terkejut. Hahaha :D

    ReplyDelete
  37. nice entri...x payah tengok citer ni pon xpe...baca dri blog ni pon dh ok..haha

    http://izzriidris.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. bila lah dpt tgk citer...asyik baca review dr blog aje, smua kata best...xbleh jadi ni...hehehe

    ReplyDelete
  39. Wahh, macam best. Tapi, tak berkesempatan nak tengok lagi laa. Hee :D

    http://kisahnajwa.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. review cambest je..terpaksa tgk online je la :P

    ReplyDelete
  41. nice review! belum tengok lagi cerita ni :)

    ReplyDelete
  42. salam kenal dan salm singgah
    masih belum berkesemptan untuk tgk movie ni.

    http//:ijamawar.blogspot.com

    ReplyDelete
  43. Done follow.
    Saya tak suka tengok cerita seram ni. Menakutkan...boleh merosakan fikiran saya. huhuhu..

    http://penat-menaip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. ouh. citer seram..
    menarik reviewnya..

    ReplyDelete
  45. xberani nak tengok.. haha.. saya penakut

    ReplyDelete
  46. memang minat dengan cerita seram..tp xtgk lgik Conjuring ni...hehehe

    ReplyDelete
  47. wahh..conjuring. nice dude. lagipun memg tak tengok lagi movie ni.memang terbaikk ahh..kene tengok nihh..haha

    ReplyDelete
  48. citer hantu???ni mesti addicted sagt ngan filem seram :),,nice blog... :)

    ReplyDelete
  49. huhu, haritu nak pergi tengok tapi malangnyer umur under 18 lagi..

    ReplyDelete
  50. Nanti harap dah tengok filem Tanda Putra sempena merdeka juga ya..

    Mungkin boleh bagi komen juga kan? (",)

    ReplyDelete
  51. Woo peminat filem hantu kah? Boleh geng ni. Hhahaa :D

    ReplyDelete
  52. Great Blog! I am going to have to spend a few hours looking over it. Keep up the good work

    ReplyDelete
  53. ok...entry ni mmg klakar..asyk gelak je baca...haha.."balik tgk teletubbies..."hahaha...ayt lawak !

    ReplyDelete
  54. done follow! http://cikguhijau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. wanna play hide and clap with me

    CLAP!CLAP!hehehehe

    http://amirulhaizadphotography.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. rasenyer xder kekuatan nak tgk cite tu :(

    ReplyDelete
  57. cerita yang menarik. tapi tak seseram atau tak banyak elemen terkejut2 berbanding filem MAMA

    ReplyDelete
  58. dah nak dekat seminggu cerita nie ada dalam laptop tp tak tengok2 pown. takot nak tengok sorang2. haha

    ReplyDelete
  59. pika pun dah tengok cerita ni..
    serammmm..asyik terkejut jerit2 je dalam panggung tu..huhuuu

    ReplyDelete
  60. baru tengok beberapa hari lepas.. seram gilo!!

    ReplyDelete
  61. good... teruskan usaha anda... terbaik.. rasa dh mcm dlm panggung dh..

    ReplyDelete
  62. tak berani nak tengok walaupun dah diajak berkali2. baca review pun ok. hahah

    ReplyDelete
  63. best sangat review ni. kesiannya tak dapat tengok wayang dengan tenang.. saya dah tengok dah cerita ni kat lappy member. memang best arhh..tak macam cerita2 horror yang dah ditengok b4 ni

    ReplyDelete
  64. bunda tak suka tengok filem seram...bunda ni jenis penakut...nanti boleh mengigau..

    ReplyDelete
  65. wah ! review kemain lagi ! CN ni penakut sikit, mmg tak la nk tgk cite ni ! hehe

    ReplyDelete
  66. perghhh. cite-cite hantu ni E lemah semangat sikit. Harap ke keras di luar T_T

    ReplyDelete
  67. Review yg terbaiklah... zumal follow sini... tq visit my blog

    ReplyDelete
  68. Menarik! :)
    http://azuraawal.blogspot.com
    Jemput blogwalking ke sini :)

    ReplyDelete
  69. wow!! mmg best lah cerita the conjuring nih :D

    ReplyDelete
  70. Hai.. Salam Kenal..
    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. rasa rugi xtgk sume kate best..tp bbaloi tgk riddick juga hehee :)

    ReplyDelete
  72. kami tengok crita nie kat skola...fuhhh..serammmm..then...part suspen..semua jerit .....hahahah...

    ReplyDelete
  73. follow here..http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/10/1st-ga-of-gangentry.html

    ReplyDelete
  74. Cerita yang menakutkan, tak sabar nak tunggu insidious 2 pula ^^

    ReplyDelete
  75. followed, sob :v
    postingannya mantap :v
    visit back ya sob :v

    ReplyDelete
  76. Wanna Play Hide and Clap???
    clapping kat tangga gelap buat aku teriak kuat sgt.. aha ha ha...

    ReplyDelete
  77. Haii , filem conjuring ni nice laa . . tapi jln cerita dia tu mcm boring sikit . .
    Btw , Thanks sbb tnggalkan link kat blog Aya yee . .
    Almaklumlahh . . Aya ni newbie lagi dlm bab2 bloggie nimm . .
    Keep reading and supporting my blog ea . .
    http://nabilatulnadiah.blogspot.com/2013/10/oh-kidney-failure.html

    ReplyDelete
  78. wah mantap review! aku dah download dah cerita ni. dah puas dah tengok banyak kali. tapi tetap seram lagi. hehe

    ReplyDelete
  79. First2 tengok je dh meremang bulu roma. Acaner? haha

    ReplyDelete
  80. i ni pon sebenarnya 'hantu' tgok citer hantu... dr zaman muda sampai la dah beranak pinak.... still suka layan citer seram hehehe.....

    ReplyDelete
  81. tgk tp x tgk sgt, sbb nnt x bole tdo..hahaha..i penakut..

    ReplyDelete
  82. Udah pernah nonton tuh gan .. Seru banget film nya ..
    Di angkat dari kisah nyata kata'a :D

    Mantab :D

    ReplyDelete
  83. Wihh Reviewnya Bagus Bro Dan Saya Belum Pernah Liat Film Ini Mungkin Review Anda Bisa Memperkirakan Film Ini Sebelum Saya Melihatnya :D

    ReplyDelete
  84. Waduh. Mantap juga ya ternyata. Saya aja punya film horoh g di tonton tonton. Hehe

    ReplyDelete
  85. bwu tgok smlm..agk myeramkn jgk la..huhu

    ReplyDelete
  86. singgah sini..
    dah tgok citer ni..mmg best!
    terbaik!

    ReplyDelete
  87. Serem nih, filemnya tampak nyata sekali
    kunjungi blog saya ya kawan2 _ramsagiga.blogspot.com

    ReplyDelete
  88. As salam Kyle Kesha. Terima kasih kerana sudi bg komen kat Kelab blogger dan datang ziarah blog.http://kenapaberblog.blogspot.com/ Dah Follow pulak tu. Setiap orang yang follow akan dimasukkan ke dalam bloglist BLOGGER. Tahniah kerana pandai buat review filem. Saya memang suka baca kisah benar wpun kurang sempat tengok kisah benar dlm bentuk drama/filem. Bila, ada review mcm ni, kira mcm baca buku juga laa...Jimat masa. Semoga bermanfaat..yang baik kita ambil sebagai ilmu&pengajaran, yang tak elok kita jauhkan. Bahagia dan membahagiakan bak kata Prof Muhaya...

    ReplyDelete
  89. Suke gak tengaok cite-cite seram tapi sebab ade anak2 yg kecik terpakse lupekan...dorang ni penakut teramat.

    ReplyDelete
  90. serius seram cite ni.kejenye jerit je tgk.haha.sampai hilang suara esoknye. :)


    http://fauliyastorescollection.blogspot.com

    ReplyDelete
  91. Assalamu'alaikum....

    Salam blogger ...

    Alhamdulillah....sempat singgah...baca dimalam hari seram sekali bacanya....

    koment bali ye...

    http://aktivitasme.blogspot.com

    ReplyDelete
  92. Tengok kat internet je dengan kakak hehe. anyway kelakar pasal makcik yang duduk sebelah tu. masa tengok mr bean holiday pun gelak bukan sbb ceritanya, tapi sbb orang seat sebelah gelak beriya-iya. ok bye! gonna read about the annabelle story.

    ReplyDelete
  93. Wah ini film mantap sob...
    Aku udah nonton, Begitu mendebarkannya
    Terus.. Film The Conjuring itu emang diangkat dari kisah nyata yah ?

    ReplyDelete
  94. Sudah saya follow gan.....
    Film nya serem nih gan,,,,

    ReplyDelete
  95. LeYa suke tengok movie ni...hehehe

    ReplyDelete
  96. aiiii..sy singgah snie, sambil baca enrty kamu....movie hantu kadg2 membuat kita berfkr diluar pemikiran akal....tapi memang perkara itu wujud..cuma kite tk npk..sblum itu sy nk ucpkan salam perkenalan, tq sudi dtg ke blog sy...

    ReplyDelete
  97. macam seram je cite ni .. meremang bulu roma nengok tease atas tuu .

    ReplyDelete
  98. hebat... good job... haha... dah mcm analisis movie ni... hehe

    ReplyDelete
  99. tengo separuh je crita ni. tu pun dah jerit sakan tengok. berdebar2 je jantung tengok crita ni.

    ReplyDelete
  100. i love so much this movie. babak yg paling ngeri ttg patung annabella tu. lps tu scene tepuk tangan time nk main nyorok2 tu buat org terkejut =)

    ReplyDelete
  101. film ini ngeri menurut q gan... nice info dah...

    ReplyDelete
  102. Salam Kenal..

    Cerita hantu dah tengok and memang seram kot hahahaa..
    tapi memang layan.. :D Done follow your blog :D

    ReplyDelete
  103. ane udah pernah nonton nih film sangat seram ehehhehe nice artikelnya gan

    ReplyDelete
  104. ehh , tak tengok lagi citaaa ni . nak downloadd :)

    ReplyDelete
  105. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  106. the conjuring emang serem bro, dibandingkan sama insidious 2 menurut banyak orang, bukti nya aja kata kk perempuan saya, dia bilang insidious 2 ketebak dimana ada adegan tegang nya, kalo conjuring ga ketebak katanya, gitu, nice posting bro. kunjungi blog saya juga ya http://officialbronis.blogspot.com termakasih.

    ReplyDelete
  107. thanks for following me. done follow ^_^

    ReplyDelete
  108. ramai komen..lama kite scroll hehehe..pada pendapt kita..Insidious 1 lgi seram..:) tp ni boleh dikategorikan seram juga
    dah follow..tq ye..keep in touch

    ReplyDelete
  109. Nice review.. Thumbs up for ya.. :)
    http://thefaezdlafee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  110. aku dah tengok, but nice review lah...

    ReplyDelete
  111. wah banyak betul yang komentar hehehe

    ReplyDelete
  112. Memang best kalau ada orang terangkan tahap kesedapan sesebuah movie sebelum kita menyesal tengok movie 2...haha

    ReplyDelete
  113. merinding liat boneka nya..
    link download nya mana mas bro..??
    udah rilis lum .??
    horrol barat mana ada yg porno2an.. hhaha

    ReplyDelete
  114. Serem tu film, agak takut kalau lihat ni film

    ReplyDelete
  115. tak sempat nak tengok kat wayang movie ni dulu...ramai kata best...rugi2...huhu

    ReplyDelete
  116. dah tengok banyak kali.. Seriusly, movie luar negara memang seram.

    ReplyDelete
  117. tgok citer ni online je ramai2 ekekek

    ReplyDelete
  118. hahaha...sori...citer ni mmg CiM layan citakirompakanlow...duk bawah ketiak hubby dgn sound system yg lebihngempak dari gsc

    ReplyDelete
  119. kay dah tgk dah cite ni and memang awesome and seram..my roomate dia tak menjerit mcm akak sebelah kyle but dia mencarut xD haha..kiteorang layan dekat lappy so xde suasana fun fair..hee~

    ReplyDelete
  120. wih.... keren infonya sob.
    bagi yang mau download software free editions dan lihat info seputar tekno silakan kunjungi http://newsoft17.blogspot.com

    ReplyDelete
  121. sampai sekarang belum tengok lagi movie ni. Great review. Thx~

    ReplyDelete
  122. dah tengok ! tapi The Insidious lagi seram :')

    thanks isi tabung nuff, saya pun dah isikan tabung nuff Dato K :D

    ReplyDelete
  123. Salam Bro, nak link online untuk tengok movie The Conjuring ni bleh x hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bagi link tu, baru dapat tengok, best! Pic terang siap ade subtitle lagi.. Terbaik! :)

      Delete
  124. The Conjuring = Filem seram paling best bagi tahun 2013!

    ReplyDelete
  125. VIMAX berbagai produk dan metode menawarkan cara membesarkan alat vital dengan cepat dan aman, namun jarang yang benar-benar mampu membesarkan alat vital sesuai klaim mereka. Pada umumnya cara membesarkan alat vital yang ditawarkan tidak memberikan hasil yang diharapkan pria dewasa. Terkadang, berbagai cara tersebut juga tidak memberikan hasil yang permanen. Cara membesarkan alat vital memang berkembang dari sekadar menggunakan minyak atau alat bantu ke metode modern seperti Vimax.

    Vimax merupakan cara membesarkan alat vital pria terbaik di dunia saat ini. Obat Vimax ini menjadi sangat popular karena terbukti mampu membesarkan alat vital pria sesuai janji dari Vimax. Ukuran penis akan lebih panjang hingga 4 inci, dan membesar hingga 25%, dan yang terutama hasil yang didapat akan PERMANEN selamanya. Dengan Vimax, pria dewasa dapat memperbesar alat vital tanpa memandang usia…..

    http://www.pusatobat-priaperkasa.com/2013/09/vimax.html

    Tersedia :
    1.Viagra USA no 1
    2.Cialis England 20/50/80 mg
    3.Levitra Germany 20/100 mg
    4.Procomil Spray
    5.Perangsang Wanita Spontan
    6.Vakum + Crem Payudara Montok
    7.Vakum Big Long + Lintah Oil
    8.Boneka Full Body
    9.Sextoys P/W Komplit

    http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

    ReplyDelete
  126. tengok anabelle tu memalam, rasa macam dia dekat sebelah. -_-

    ReplyDelete
  127. xpernah tgk lg cite ni .. memang xberani nak tgk seram omputih ni .. horror :3

    ReplyDelete
  128. best cerita ni..tak sangka James Wan tu ialah orang Malaysia...huhu!! Bnyk lagi kes diselesaikan pasangan paranormal ni...bukan satu jer..mungkin akan ada sambungan lagi nanti...wait n see!! ^^

    ReplyDelete
  129. aku juga suka ni film, dari segi cerita, scene kalo ane ini film horror terbaik yang pernah saya tonton

    ReplyDelete
  130. Citer hantu paling best yg pernah aku tgk setakat ni, jerit dlm hati je time tgk sambil cover macho haha

    ReplyDelete
  131. cerita hantu mat salleh ngarut je haha

    ReplyDelete
  132. belum pernah tengok lagi. cari online tak jumpa. tapi anabelle dah tengok. boleh tahan gak.

    ReplyDelete