Saturday, December 7, 2013

Contest SEO Eridy


Contest SEO Eridy, blog eridy, eridy.com, eridy dot com, siapa eridy, blog seo,


Salam Hujung Minggu Semua :) 

Nampak x banner cantik kat atas ni, macam hensem jer, macam poyoo jer.. macam one direction jerr.. So harini for the first time in my blogging life aku enter satu contest yang diberi nama Contest SEO Eridy. Siapa Eridy ni erk? Aku pun x tau sebab tuan punya blog ni agak mysterious persis Che Mat Gebu.. So korang anggap jelah dalam 5 hekor kumbang kat atas tu salah sekor daripadanya merupakan Eridy. Mungkin lepas ni lebih ramai penyertaan dari golongan hawa x pun mereka² yang baru lepas habis SPM muahaha.

Contest SEO Eridy ni telah dianjurkan oleh Eridy.com bertujuan untuk memperkenalkan blog baru beliau sekaligus menjadikan blog tersebut lebih cepat diindeks dan diranking oleh Google. Kalau korang tengok blog Eridy ni simple sesangat. Rasa macam baca coding PHP kat notepad laptop. Tension plak aku tetibe. Aku rasa si Eridy ni sure busy giler kan, thats why lah dia anjurkan Contest SEO Eridy ni & thats why jugalah aku tetibe jadi rajin tolong die buat banner kat atas tu weee.

Lebih poyo lagi, bila nak join Contest SEO Eridy ni baru aku terhegeh-hegeh nak pi google SEO tu amende..  (merenung ke jendela) .. im noob when it comes to SEO but i do know a little bit about it. Kalau x tau baik x payah jadi student IT ye dak. Contest SEO Eridy ni dah dapat beratus penyertaan x kiralah dari blogger newbie suam² kuku macam aku ni sampailah kepala blogger-blogger otai tahap yakuza bab² SEO nih.

Dah tu x reti-reti nak buat ayat macam ni ke :

 "Saya blogger baru, saya masuk Contest SEO Eridy ni just untuk timba pengalaman dan belajar mengenai SEO, x kisah pun menang ke x hehehe"

(padahal dalam hati waaa aku masuk ni sebab aku nak menang la wei! Kalau menang boleh le aku pi bayar bil Streamyx yang dah sebulan tertunggak tu)

Tapi hakikatnya,  tujuan utama aku masuk Contest SEO Eridy ni sebenarnya untuk lihat sejauh mana personal blog macam blog aku yang kurang nilai SEO nya ni boleh diindeks oleh Google. Menang or kalah belakang cerita, yang penting kita boleh belajar dan lihat bagaimana peranan SEO dalam menentukan kedudukan sesuatu blog dalam enjin carian seperti Google.

Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00

Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6

Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy”. Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.

Contest SEO Eridy ini juga akan berlangsung selama sebulan tetapi penyertaan akan ditutup pada hari Rabu 11/12/2013


 P/s : So kepada insan² bertuah yang dah terbaca entry ni bolehlah join Contest SEO Eridy ni yer untuk mempertingkatkan lagi tahap kesihatan blog anda teheee :)

116 comments:

  1. Wah macam menarik je.. macam best je Contest SEO Eridy ni, papepun good luck k! :)

    ReplyDelete
  2. Contest SEO Eridy?sounds interesting...macam mana nak join?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak join Contest SEO Eridy ni tekan jer banner kat atas tu :)

      Delete
  3. wah...mcm best je..hee..gudluck =)

    ReplyDelete
  4. Rasa macam nak join Contest SEO Eridy ni tapi x de blog lah pulak haha

    ReplyDelete
  5. Ramainya yang join Contest SEO Eridy nih, moga berjaya bro :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. semoga berjaya bro. nice entri ni. all the best!

    ReplyDelete
  8. Aku rasa lepas ko buat entry pasal Contest SEO Eridy ni kan..
    mesti ramai anak-anak gadis yang join sebab berfantasikan 5 jejaka ribena di atas muahaha

    ReplyDelete
  9. Babe ada point boleh menang ni... Good luck!

    Bi Taufiq Wanajah ya....

    ReplyDelete
  10. Nice entry, semoga Menang Contest SEO Eridy ni yerp!

    ReplyDelete
  11. Good Luck Dato K dengan Contest SEO Eridy ni

    ReplyDelete
  12. *_______* Contest SEO Eridy? What is dat man..

    ReplyDelete
  13. Cool la entri ni..Good luck k :)

    ReplyDelete
  14. Mantap entri untuk contest SEO Eridy ni, ada harapan memang Kyle. Good luck ya.

    ReplyDelete
  15. By the way header yang sekarang ni memang mengancam dan templetenya lebih cantik dari yang dulu.
    Tlg buat satu...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry hentam keromo je nih.. header tu pic yg diedit, belum ada masa nak buat banner sendiri..
      Btw, kalau free joinlah skali Contest SEO Eridy ni, boleh tau tahap mana prestasi blog kita hihi :)

      Delete
  16. Good Luck! Semoga menang Contest SEO Eridy ni :)

    ReplyDelete
  17. Terbaik Contest SEO Eridy ni, Moga berjaya ya :)

    ReplyDelete
  18. Lawa banner, admin blog boleh x bagi link movie One Direction.. x tgk lagi..
    Semoga admin blog akan menang Contest SEO Eridy ni hehe XD #Directioners

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puji ada makna ni :P Admin blog ni dah x layan 1D lagi lorh haha
      Boleh tengok kat sini Directioners semua : 1D This Is Us Movie [Online Streaming HD]

      Delete
    2. One Dimension, One Erection, One Direction and it's down...

      Delete
  19. Kalau hang menang Contest SEO Eridy ni jgn lupa bayar skali bil Streamyx rumah aku haha

    ReplyDelete
  20. Good Luck ....di tunggu follbacknya...

    ReplyDelete
  21. good luck. hrp kedudukan kekal sampai habis

    ReplyDelete
  22. Good Luck with ur Contes SEO Eridy dude :)

    ReplyDelete
  23. lawat balik :) blog nice lawa . perfect . comel . haha

    ReplyDelete
  24. fuyooo... mcm best je.. mcm gempak je..
    mcm best je...hehe

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum...

    ziarah sini... datang daripada segmen yang sama...

    mselim3

    pls: moga sama2 jaya...heheheh

    ReplyDelete
  26. Wow! ape ni bro? mcm best. Boleh aku join?

    ReplyDelete
  27. I really feel my blog are like in a different world with yours, my pages are not even worth to come out in google search xD

    ReplyDelete
  28. semoga berjaya...

    p/s: Salam blogwalking dari pesertaContest SEO Eridy

    ReplyDelete
  29. Semoga berjaya...ramai jugak yg join ni hehe

    ReplyDelete
  30. Selamat maju jaya aderakukeysah.. Saya pun cuba-cuba seratai juga.

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum..

    Done following yours.. :) and good luck for the contest! :)

    ReplyDelete
  32. mantab gan artkel nya,,,, salam kenal ya,,, udah saya follback,,,

    ReplyDelete
  33. Terbaik seo blog, nampaknya blog menggunakan blogspot kebanyakkan menguasai tangga teratas google.com. Tahniah..

    ReplyDelete
  34. Semoga menang ya ...

    follow http://infoejaman.blogspot.com/
    :)

    ReplyDelete
  35. Menarik Contest SEO Eridy ni..
    Good Luck ya kepada semua peserta Contest SEO Eridy, moga kita semua dapat manfaat dari contest ini

    ReplyDelete
  36. Good Luck with this Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
  37. i'm here..thank you for folowing my blog

    great contest..good luck

    ReplyDelete
  38. waaaahhhh good luck.. hope menang la yekk.. pastu leh belanja kfc haha.. btw admire dengan blog ni.. cara idea dilantunkan sgt educated..! n thnx jalan2 my blog..

    ReplyDelete
  39. Nice info mas , jadi pengen ikut .

    ReplyDelete
  40. Tahniah sudah sebab blog sudah di 1st serp,, :)
    contest seo eridy

    ReplyDelete
  41. perghh,,,, boleh menang nih, kalah aku cam nih.. hoho

    ReplyDelete
  42. Blog ni berada di tangga teratas untuk carian keyword Contest SEO Eridy setakat ini.. Moga ianya dapat dikekalkan & good luck juga kepada semua peserta Contest SEO Eridy yang lain. Jom sama2 kita majukan dunia blogging di Malaysia

    ReplyDelete
  43. Contest SEO Eridy ni mendapat sambutan yang luar biasa dari blogger baru mahupaun lama.. Good Luck kpd semua peserta Contest SEO Eridy, sukses selalu XD

    ReplyDelete
  44. tahniah bro...berada di tangga teratas. Moga berjaya.

    ReplyDelete
  45. Good Luck in participating this Contest SEO Eridy Mr. K X)

    ReplyDelete
  46. Contest SEO Eridy keyword paling popular di carian google Malaysia utk penghujung tahun ni

    ReplyDelete
  47. Very nice blog dude May u win this Contest SEO Eridy..

    ReplyDelete
  48. poyo jer... :P
    hahaha tetiba comen ahkak pun jadi semacam jerkkk ...
    good luck ehhh

    ReplyDelete
  49. all d bez khalid
    dah check arini blog khalid di kedudukan ke-3..tahniah
    Contest SEO Eridy menangi hadiah wang tunai RM500!

    ReplyDelete
  50. wahh..suka baca entri ini.sy juga join contest ni, semoga berjaya dalam contest seo eridy ya!:)

    ReplyDelete
  51. ok.. dah terlambat untuk join??

    ReplyDelete
  52. balas kunjungan..smoga berjaya :)

    ReplyDelete
  53. Entry Contest SEO Eridy ni masih mendahului di page pertama. Terbaik! :)

    ReplyDelete
  54. Good Luck bro, moga sukses dalam Contest SEO Eridy ni :)

    ReplyDelete
  55. ikut apa enggak ya? ane masih baru nih belum faham SEO

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. Semoga berjaya. Visit back gan http://adventuresgame-s.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. Salam sejahtera... Tahniah kerana berjaya menyertai contets terhebat ini. Semoga anda berada di kedudukan terbaik nanti. Insya Allah. Ada masa sudi-sudilah terjah entri saya juga ye:

    Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
  59. semoga berhasi.

    ditunggu kunjungan balik dan follownya di

    http://belajarilmuservicejaringankomputer.blogspot.com/2013/12/kumpulan-penyebab-komputer-rusak-dan-cara-mengatasinya.html

    ReplyDelete
  60. Good luck for this Contest SEO Eridy - ramai yang hebat join

    ReplyDelete
  61. chaiyok bro.... ada harapan besar menang ni

    ReplyDelete
  62. good luck yah ..
    semoga kontes nya seru dan sukses.. :-)

    ReplyDelete
  63. Salam, good luck for you, mesti menang ok? sebab is tolong doakan...
    Selamat bercontest dan selamat maju jaya.

    Contest SEO Eridy

    ReplyDelete
  64. wow, its great article..

    thanks for share this article.

    ReplyDelete
  65. Tahniah awak sebab menang contest ni! ^___^

    ReplyDelete
  66. salam dear..nice entry. i'm following u from http://aliyahsyofia.blogspot.com/. mind follow me back?

    ReplyDelete
  67. hai dear, jom join GA ni http://aliyahsyofia.blogspot.com/2014/02/first-giveaway-sempena-pembukaan-syofia.html

    hadiahnye kupon RM50 tau^^ btw done follow u :-)

    ReplyDelete