Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 16, 2014

Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik


muslim niaga, perniagaan dropship, dropship bussiness, perniagaan dalam islam, muslim market, produk islamic, muslim products


Perniagaan merupakan aktiviti yang sangat digalakkan dalam Islam kerana ianya merupakan ibadah dan juga sunnah Rasullah SAW. Banyak ayat dan hadis yang menyokong aktiviti ini kerana perniagaan dianggap sebagai penyumbang punca rezeki yang paling banyak. Rasulullah SAW pernah bersabda dalam satu hadis yang bermaksud: “ 9/10 rezeki itu adalah datangnya daripada perniagaan. ” (Hadis riwayat Tirmizi).

Perniagaan yang dilakukan dengan niat yang ikhlas serta bersesuaian dengan kehendak syari'at Islam juga akan mendapat keredhaan Allah. Ini selari dengan satu kaedah fiqh yang berbunyi:

Sesuatu itu menjadi wajib apabila yang wajib tidak dapat dilaksanakan tanpanya. "

Dewasa ini, perniagaan secara online merupakan satu perkara yang tidak asing lagi. Sesuai dengan peredaran zaman, perniagaan online semakin mendapat tempat dalam kalangan masyarakat Malaysia mahupun dunia kerana pembelian secara online lebih mudah dan menjimatkan masa.

Hakikatnya aku sendiri boleh dikategorikan sebagai pembeli tegar barangan online. Sebabnya kalau beli online ni x payahlah nak kene keluar rumah, keluar duit minyak, menghadap traffic jam, cari parking semuakan, jimat masa. Lagipun tak semua benda yang kita nak beli ade dijual di Malaysia kan, so nak x nak kenelah beli online from oversea. Lagi satu kebanyakan barangan online yang aku beli harganya jauh lebih murah dari yang dijual kat kedai, maybe sebab kalau meniaga kat kedai kan nak kene bayar bil api, air sewa bagai.. tapi kene pandai cari seller la, lagipun kat Malaysia sekarang ni kan semua orang sibuk pakat nak meniaga online.. Nasi lemak sekarang ni pun ade dijual online k.. wawasan 2020 sangat..


muslim niaga, perniagaan dropship, online marketing, dropship business, perniagaan dalam islam, platform dropship, produk islamic, muslim products

Mesti korang tertanya-tanyakan apa itu Muslim Niaga? Jom layan video bawah ni :



          Muslim Niaga merupakan satu platform perniagaan online yang menyediakan peluang perniagaan berbentuk dropship dalam memasarkan produk-produk islamik dan sebagainya. Bagi mereka yang ingin mengorak langkah dalam memulakan perniagaan secara online tetapi tidak tahu bagaimana nak mula, atau tiada produk mahupun modal.. anda sekarang berada di landasan yang betul kerana Muslim Niaga menyediakan satu platform perniagaan online secara "dropship".

Apa itu "dropship"?

          Dropship adalah teknik pembekalan barangan terpilih di mana anda selaku penjual tidak perlu menyimpan stok. Dropship memerlukan anda mempromosikan barang tersebut dilaman sosial, laman-laman pengiklanan dan sebagainya. Sesuatu yang menarik, anda tidak perlu beli stok ataupun menyimpan stok. Anda hanya perlu ambil gambar produk tersebut dan iklankan. Bila ada tempahan produk atau pembelian dari pelanggan, segala proses pembungkusan dan penghantaran akan dilakukan oleh pembekal. Sebut pula mengenai harga, anda akan jual produk tersebut menggunakan harga pasaran dan membayar pembekal barangan tersebut menggunakan harga kos. Menarik bukan? Anda boleh lihat carta aliran di bawah bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas mengenai sistem dropship yang ditawarkan oleh Muslim Niaga  =)


muslim niaga, perniagaan dropship, dropship business, perniagaan dalam islam, platform dropship, dropship system, produk islamic, muslim products, online marketing

Untuk menjalankan perniagaan dropship ni anda tidak memerlukan produk, malah tidak perlu menyimpan produk pun. Semua produk akan disediakan oleh Muslim Niaga.

Terdapat 3 pakej yang ditawarkan oleh Muslim Niaga dengan harga berpatutan yang boleh anda pilih :

1)  Pakej Asas bernilai RM450
2)  Pakej pro bernilai RM670
3)  Pakej Premium bernilai RM880

Jika anda mempunyai produk pula, anda boleh bekalkan produk tersebut kepada Muslim Niaga. Tiada kos tambahan akan dikenakan oleh Muslim Niaga. Malah Muslim Niaga tidak mengambil sebarang keuntungan terhadap produk yang anda bekalkan. Anda hanya perlu daftar melalui pakej premium Muslim Niaga untuk menjadi pembekal. Syarat tambahan untuk menjadi pembekal ialah anda perlu mengaktifkan kedai online anda selama 6 bulan sekaligus (jimat RM60 berbanding pengaktifan kedai online secara bulanan). Bagi pakej serendah ini, anda bukan sahaja dapat menjual produk sendiri, anda juga akan mendapat agen baru untuk mengedar produk jualan anda. Selain itu, anda juga boleh menjual produk-produk yang sudah tersedia di kedai online anda.

Apabila anda mendaftar pakej premium Muslim Niaga, anda juga akan menerima satu website yang dikenali sebagai kedai online. Di bawah merupakan salah satu contoh kedai online tersebut dan juga testimoni para pelanggan yang berpuas hati dengan perniagaan dropship dari Muslim Niaga =)

 Contoh Kedai Online Peniaga Dropship Muslim Niaga

muslim niaga, perniagaan dropship, dropship business, perniagaan dalam islam, platform dropship, produk islamic, muslim products, online marketing

Testimoni Pelanggan

muslim niaga, perniagaan dropship, users testimony, perniagaan dalam islam, platform dropship, produk islamic, muslim products, online marketing


Bagi anda yang berminat dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai Muslim Niaga,
anda boleh layari rangkaian laman sosial di bawah :

Website : Muslim Niaga
No.tel : 011-14260161
FB Fanpage : Muslim Niaga
Twitter : @mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,
Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,Trading


Renungan Bersama :


doa harian, muslim life, love islam, pray,


Salah satu istilah yang sering digunakan dalam helaian al-Quran untuk memerihalkan amal soleh demi meraih keredaan dan rahmat Ilahi adalah perniagaan. Firman Allah SWT yang bermaksud:

Sesungguhnya orang yang selalu membaca kitab Allah dan tetap mendirikan solat serta mendermakan dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka secara sembunyi atau secara terang-terangan, mereka (dengan amalan yang demikian) mengharapkan sejenis perniagaan yang tidak akan mengalami kerugian; supaya Allah menyempurnakan pahala mereka dan menambahkan mereka dari limpah kurnia-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi sentiasa membalas dengan sebaik-baiknya (akan orang-orang yang bersyukur kepada-Nya). ” (Surah Faathir, ayat 29-30)

          
          Oleh yang demikian, berniaga bukanlah untuk mencari untung semata kerana di dalam perniagaan tidak semestinya kita sentiasa mendapat keuntungan. Dalam perniagaan sering juga kita menghadapi kerugian. Tujuan perniagaan menurut Islam sebenarnya adalah untuk memperbesar dan memperluaskan lagi aktiviti syariat dengan tujuan beribadah bagi memperoleh pahala berlipat ganda. Justeru di dalam perniagaan, hendaklah kita sentiasa mencari keredhaan Allah dengan niat dan perlaksanaan yang betul.. 

Renung-renungkan & Selamat Beramal!  ^___^


54 comments:

  1. Hadiah lumayan dalam contest SEO Muslim Niaga ni ... tu sebb ramai nak join, selain uji kepakaran masing-masing dalam SEO Blogspot terutamanya ....

    APapun, goodluck ...

    Muslim Niaga Dropship Produk Islamik

    ReplyDelete
  2. Semoga dengan adanya platform dropship Muslim Niaga ni dpt membantu golongan muslim di Malaysia =)

    ReplyDelete
  3. peluang terbaik utk mereka memulakan perniagaan dropship ni
    review menarik bro
    good luck

    Muslim Niaga

    ReplyDelete
  4. menarik review dari bro..gud luck bro..semoga dengan contest SEO Muslim Niaga ini akan menpertingkatkan lagi ekonomi orang muslim secara amnya

    ReplyDelete
  5. Wah... dh mula berniaga ke sedara sorang ni??? Semoga murah rezeki :)

    ReplyDelete
  6. Semoga berjaya bro...ramai nampaknya yang dah sertai contest ini.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..
    Makin ramai yang sudah ada kesedaran dalam menyebarkan sayap ke arah perniagaan terutamanya produk muslim. Semoga produk muslim dan muslim niaga mendapat rahmat di atas segala usaha yang dilakukan.

    thanks for the info! Menarik jgk tu

    ReplyDelete
  8. semalat berjaya bro contest seo muslim niaga

    ReplyDelete
  9. Salam... hebatlah bro... siap dengan surah lagi dan doa murah rezeki. Artkel pun sungguh menarik. Semoga berjaya buat bro... Jom terjah ke entri saya juga:

    Contest SEO Muslim Niaga

    ReplyDelete
  10. Review menarik ni Kyle dan tahniah kalau dah join Muslim Niaga - moga sukcess ya.

    ReplyDelete
  11. Artikel dan kedudukan semakin mantap . Semoga berjaya. Harap sudi jengok entri aku jugak Muslim Niaga Platform Dropship Islamik Online

    ReplyDelete
  12. terbaik entri bro..semoga berjaya mencapai apa yang diinginkan..

    ReplyDelete
  13. semoga berjaya.. nampaknya bagus sekali kalau ada pengiklanan islamik.. baru tahu tentang nie.. terima kasih sharing kyle

    ReplyDelete
  14. Muslim Niaga ini program dropship yang baik untuk pencinta business online. Good Luck to you. Always in front line.

    Contest SEO Muslim Niaga....

    ReplyDelete
  15. wah..bagusla penerangan..ada disertakan surah..semoga berjaya ya awk.. :)

    ReplyDelete
  16. Ramai yg join contest SEO Muslim Niaga meriah sungguh la...Gudluck bro

    ReplyDelete
  17. Semoga berjaya bro..entri yang bagus..

    ReplyDelete
  18. Good luck bang.. mcm menarik juga ni :)

    ReplyDelete
  19. Muslim Niaga membuka peluang perniagaan yang boleh menjana keuntungan berlipat ganda. Tak perlu pening pikir pasal stok. Juz daftar sebagai ejen n dah boleh berniaga. Terbaik la! All d bez khalid...

    Muslim Niaga Platform Dropship

    ReplyDelete
  20. Menaik ni semoga berjaya.. bagus apa yang di kongsi :D

    ReplyDelete
  21. done follow..=)
    ayielifememory.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. 9/10 rejeki dari perniagaan ya...Ayo jadi pengusaha hahahaha

    ReplyDelete
  23. done follow=)
    nice entry~~ insyaAllah kita same2 berjaya dlm bsnes
    soffibizshop.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. saya berminat dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai Muslim Niaga....
    menarik sgt... ^_^

    ReplyDelete
  25. menarik nihh ..boleh dibacaa :D
    mampir broo .. http://duniailmu53.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. blog yang dah mantap macam ne mesti masyuk kalo buat business :)

    ReplyDelete
  27. moga dgn wujudnya platform dropship dari Muslim Niaga ni dpt menggalakkan lagi golongan belia di negara ini utk menceburi bidang perniagaan secara online dgn lebih serius :)

    ReplyDelete
  28. Hopefully perniagaan dropship drpd Muslim Niaga ini dpt sambutan yg baik, InsyaAllah saya akan join :)

    ReplyDelete
  29. Perkongsian yg menarik. Semoga berjaya bro, blog berautoriti tinggi ni, hebat!

    ReplyDelete
  30. Budak Master kalau dah masuk contest confirmlah menangkan hehe

    ReplyDelete
  31. "Sesiapa yang ingin mengumpulkan duit pencen dari sekarang, boleh mulakan hari ini sedikit demi sedikit disini ",http://www.usahamudah.com/?id=132259

    ReplyDelete
  32. menarik... people should try this.. hee

    ReplyDelete
  33. Peluang Bisnis 2014

    Segera Amankan Posisi Anda, Segera JOIN bersama
    Komunitas VSI, bisnis terbaru Ustadz Yusuf Mansur
    Dengan Produk V-pay ( Virtual Payment ) Anda akan
    dimudahkan dalam hal urusan pembayaran listrik,
    telpon, pulsa, PDAM, TV Berbayar, Internet, Asuransi,
    Kartu Kredit dan lain-lain. Transaksi dapat dilakukan
    melalui Website, SMS, Android, BlackBerry, iPhone dan YM.

    Ini Bukan Gurauan, Nyesel deh kalau
    Gak Liat Info Peluang Bisnis Dahsyat ini.

    Silahkan Kujungi : KLIK DISINI

    Terimakasih,

    ReplyDelete
  34. Perkongsian yg menarik, lepas ni boleh la try muslim niaga ni :)

    ReplyDelete
  35. pm me...mengenai business ni..

    bgimn klu sy ada prdk sendri...n blh jual kat blog ni..

    minta idea dari anda..nasiaht

    ReplyDelete
  36. pm me...mengenai business ni..

    bgimn klu sy ada prdk sendri...n blh jual kat blog ni..

    minta idea dari anda..nasiaht

    ReplyDelete
  37. thanks khalid..good info!
    done tinggalkan jejak..
    akuspekbiru.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. thanks very interest article Khalid. Salam sukses

    saya bisa ceritakan tambahan cara memandang niaga, kami sudah melakukannya dan berhasil.

    coba bisa melihat article ini sangat good

    Cara memilih dan membangun bisnis hebat dari peluang usaha apapun [Step by Step] -

    http://www.leadership-street.com/2014/12/cara-membangun-bisnis-hebat-peluang.html

    Terimakasih

    ReplyDelete