Wednesday, April 23, 2014

The Bangangness of Jerawat


crazy gif, angry, sad, depression gif, wtf, lol


          Sejak beberapa hari ni kan.. kan.. kan.. aku ni kan.. asyik nak emo je tau.. sebab ape erk? Sebab banyak sangat bende nak kene pk and then bila aku emo je.. akan tumbuhlah 1-2 jerawat kat muke aku ni, even x banyak mcm dulu tapi still macam bangang. So kirenye aku ni jenis manusia yang x boleh stress, kalau stress terlebih sikit je nanti esok surelah akan ade jerawat batu lesung tumbuh kat muka ni. Pastu tumbuh kat kawasan tanah lapang plak tu.. Selalunye kat tengah dahi, memang celaka kan! Bila tengok cermin kadang2 rasa macam aku ni illuminati pulak demm. Lagi x boleh blah, bila nak sujud time solat pun terpaksa slow motion mcm filem the matrix, nak kasi x sakit bila kena lantai punya pasal.. wtf

Logik ke manusia x stress? kucing kat flat tempat aku menyewa ni pun stress ok sebab x de tanah die nak berak inikan pulak aku yang nak kene mengadap research paper, assignments, journal, apekejadah semua tu. Bila ade jerawat bangang ni lagi bertambahlah stress aku kan, n then bila stress secara tidak langsung jerawat baru akan tumbuh. So kirenye kitaran hidup jerawat kat muka ni berputar bagaikan rantaian makanan yg tiada kesudahannya.
jerawat → ∞  that's what we called "the bangangness of jerawat".



P/s : kepada yg selalu bertanya kenapalah aku ni susah sangat nak update blogkan, one of the reasons izz bcoz  sekarang ni aku sedang melalui satu fasa hidup stress yang sangat membosankan. Harap Maklum. =/

96 comments:

  1. alamak ... rosakla laptop tuu .. huhu .. jangan stress2 ye tuan blog :)

    ReplyDelete
  2. sama la...bila stress atau tido tak kena waktu mula naik jerawat...gggrrrr

    ReplyDelete
  3. hmmm... this is not cool right... well perhaps ini boleh membantu :) http://puterijamu.blogspot.com/2014/04/ubat-jerawat-terbaik.html

    ReplyDelete
  4. aahh, sama laa kita.. pantang stress *gedik* sikit. mula lah nak menyemak kat muka ni haa.. hahaha

    ReplyDelete
  5. ecah dah penat dgn stress pasal jerawat ni. saban harii.. ada je mak nenek jerawat yg muncul. fedup.. *benam kepala kt bantal -.-''

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. hehehee... jerawat xpandai bagi salam nak tumbuh... suka hati jer tumbuh merata2 kat muka -_-'

    ReplyDelete
  8. Makin teruk stress, makin banyak banyak timbul jerawat. Makin banyak timbul jerawat, makin teruk stress jadinya. Hehe. Memang susah nak solve la cenggitu.

    Dulu saya pun teruk jugak kena masalah jerawat ni. Stress jugak. Tapi, lagi stress, memang lagi banyak timbulnya. Dah banyak sangat sebab malas cuci muka pun satu hal jugak. Akibatnya, sekarang muka saya banyak parut jerawat sebab dulu malas nak cuci muka. Haha

    ReplyDelete
  9. i don't always had a pimple, but when i do, it's on the tempat yang tak sepatutnya ! bhahaha sakit woii lelagi kat hidung er,

    ReplyDelete
  10. iols ni jarang2 tumbuh jerawat..tp sehari dua ni ada jerawat pulak kat dahi..demmmm haha

    ReplyDelete
  11. jangan stres2 ye.. nanti sakit pulak.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  12. hehehe.. letak bedak sejuk... kikiki

    ReplyDelete
  13. sabar sahabat ^^ .. jerawat akan hilang kan ? hehe

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. http://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/gst.html

      Delete
  15. try toner safi balqis perpect 10 ^^

    ReplyDelete
  16. BHAHAHAHAHAH . Terasa habis sebab mereka mereka hadir secara rombongan . Stressss. HAHA :D

    ReplyDelete
  17. makan vitamin dengan betul..huhhuhu

    ReplyDelete
  18. hahahaha, common things ler tu. jerawat memang dugaan -,-

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. hehehe hihihi hohohoh huhuhu hahaha oink oink

      Delete
  20. Jerawat nak manja je tu.... sekali sekala minta perhatian lebih..
    slamat berkenalan

    ReplyDelete
  21. tersenyum ketika lihat animasinya, hehe apa gak kasian ma laptopnya, hehe. izin follow back

    ReplyDelete
  22. mikirin yang jorok juga sukak tumbuh jerawat.. hehe.. keep positive thinking

    ReplyDelete
    Replies
    1. nggak pede kalo ada jerawat nongol diwajah, lagian di daerah jidat..

      Delete
  23. xboleh nk bg nasihat sebab jerawat aku pun tumbuh melambak.
    tapi da tahu da sebab apa....
    perubahan hormon.

    mungkin hormon ko xstabil kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya remaja belasan tahun je yg hormon x stabil, ak ni dah tua bangka ghasenyer ade hormon probs lagi ke haha

      Delete
  24. silaturahmi sob.. waah banyak juga yaa yang komen masalah jerawat.. hehee

    ReplyDelete
  25. jerawat tu perlukan belaian manja... janganlah stres sangat nanti lagi banyak tumbuhnya.... hehehehheeee

    ReplyDelete
  26. teman sejati kan.. berada bersama di kala stress.. hehe. klik volkswagen :D

    ReplyDelete
  27. jerawat jadi masalh yg serius,, http://artikeloppowae.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. ouh jerawat :D hehehe.. harap besabarr dato K :) jerawat tu mmg jeles tgk muka kita bersih, tu yg asyik nk munculkan diri tu.. ehee.. http://justforfund.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. ololooo.. ciannye..

    blogwalking sini.. :)

    ReplyDelete
  30. Meh atasi jerawat batu lesung batu bata yg tumbuh tu. Hehe. Nak tahu petua mudah hilangkan jerawat moh ke blog kami ;)

    Irsyahealthyhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. heee takda sapa yg sukakan jerawat. letak colgate dkt jerawat tu. sehari dua, hilang. saya penah cuba juga. hikhik

    ReplyDelete
  32. JOM JOIN GIVEAWAY! [RM300.00] berlangsung SEHINGGA peserta ke-50 terawal :)

    http://eddyboyz86.blogspot.com/2014/05/giveaway-picit-vote.html

    ReplyDelete
  33. hai.. thanks sbb follow n sudi visit my blog.. I am Nanie Zahari.. love your blog..
    ya, I hate pimples too..

    ReplyDelete
  34. haha. over tauu. tergelak sahur sahur ni baca adui

    ReplyDelete
  35. Singgah jenguk Dato .. Jangan stress2.. meh telan B Complex Shaklee .. InsyaAllah , hilang terus stress tu .. :D

    ReplyDelete
  36. tada~~ wan joget2 kat sini jappp.... wahahahaha!!! muka berjerawat!!!! Wahahahahaha!!!! #gelak mcm muka sendiri licin sangat....

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  38. Semoga dipermudahkan urusannya. Siapa yang tak stress bila ada jerawat kat muka, aku pun tak terkecuali nasib baik selepas berusaha jumpalah produk yang sesuai. :

    ReplyDelete
  39. jerawat kecik oke lagi la kot..kene yang besar, kene tumbuh dlm idung ke..lg menangis. hahahaa.

    ReplyDelete
  40. kakakakaka! aku dapat rasa betapa siksanya jerawat yang menumbuh bagai cendawan di kulit muka :'(

    okay lagi kat muka, kalau kat badan ni ha? lagi siksaaa!

    ReplyDelete
  41. hye..anda di tag. http://schazjohari.blogspot.com/2014/08/versatil-blogger-award-fakta-tentang.html

    ReplyDelete
  42. Assalammualaikum..blogwalking petang b4 balik kerja ..heee~ apa khabar?  bls kunjungan awk dan follow sini :)

    #jerawat memg musuh num 1..stress kalau ado ..isk isk isk T_T

    ReplyDelete
  43. jerawattt erghhhhh, banyak pikir le tu hahahaha :P

    ReplyDelete
  44. HAHA part jerawat setepek kat dahi tu kamek pernah rasa. hm hm hm

    ReplyDelete
  45. Salam..jgn stress..stress pasal jerawat..meh baca Tips Atasi Jerawat moga tips ini boleh membantu...

    ReplyDelete
  46. huhu saya pun ada jerawat jugak ,, aish bukan setakat stress je boleh sebabkan jerawat. Persekitaran pun boleh jadi penyebab

    ReplyDelete
  47. jerawat tu sahabat. hahahaa.. xnaik dekat muka dia naik dekat kepala.. xnaik kepala.. dia naik belakang.. aiyoo

    ReplyDelete
  48. hahhhahaa..so from now on..stop stress..n hidup besas jerawat..hahaahha..

    ReplyDelete
  49. Jangan bosan-bosan.. cer citer psl kebosanan anda.. heheh mesti ramai yang datang...

    http://www.ummizarra.com/2014/09/cabaran-30-hari-5-cara-memenangi-hati.htm

    ReplyDelete
  50. alahai.. janganla sebab jerawat..laptop mu pecah datuk.... anyway..saya suka baca entry ni...

    www.mamavitamin.com.my.. disini ada penyelesaian masalah jerawat

    ReplyDelete
  51. jerawat semakin meliar di muka Za ..haha..

    ReplyDelete
  52. hormon lom stabil kot.. tu yak kuor jerawat

    ReplyDelete
  53. KMM same batch? Kenapa tak perasan ni? Add lah kat facebook :)

    Jangan stress2 okay :)

    ReplyDelete
  54. hahahha stress ye.. kalau nak elak stress xboleh tapi nak bantu kita kawal stress boleh... saya pon macam you jga dulu. stress skit jerwt naik. tp skang tak.. sejak makan vitamin shaklee... just vitamin c dan b complex.. all okay... i dulu kerja call cntre stress setiap hari. syukur la juga consume b complex.. bantu stabilkan emosi kita...

    ReplyDelete
  55. jom2 have some self development event with me. get the psotive aura so that u will not lead by your trouble but your dreams!
    traditionally, sy basuh muka dengan air beras.bagi kering, basuh lagi, sekali ngan selawat dan doa lah..buat ikut sunnah 3 kali..
    banyakkan makanan yg detox, cuci usus. thats happen salah satunya sebab badan banyak toksin kan :-)
    or just simply buy a herbalife Aloe from me ^_^

    ReplyDelete
  56. hahaaa Oich jerawat, tahniah sebab anda berjaya buat tuan empunya belog nie semakin stress... kuikuikuiii apapun be cool En.blog.. (:
    Dah2 xmau stress2 ye, jom singgah sini http://aienlieyrusli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. selamat petang, balas kunjungan. kawal stress dengan Bcomplex
    http://dhiyasaadiah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. haahaha..memg stress ade jerawat..aku nyer jerawat bila da surut, tumbuh plak dkt tmpat len..lg stress!

    ReplyDelete
  59. Jangan stress Dato K...meh sini borang dengan saya, saya bgthu macam mana nak kawal stress dan elak jerawat timbul...hihihi

    ReplyDelete
  60. anggap je stress tu umpama jajan dlm hidup , senyum sila lebihkan .
    jerawat ? ala orang tua macam maq pun kdng2 dikunjunginya tapi nampak sweet jgkkan ada jerawat ni :)

    ReplyDelete
  61. Jerawat dalam telinga ke dalam lobang hidung lagi bengang. Dah bukan vangang jadinya. Lol.

    p.s : singgah dan follow dato k. k.

    ReplyDelete
  62. sebab stress la kena rajin hapdet blog. hehehe

    ReplyDelete
  63. jerawat atas batang hidung lagi nyakit ati

    ReplyDelete
  64. salam singgah. masalah jerawat ni kena check samada dipengaruhi/diakibatkan oleh faktor dalaman atau luaran ;)

    ReplyDelete
  65. sama lah kitaaaaaa...! bencikkk si Jerrr TskTskTsk
    follow sini ye bang :3

    lg satu tips utk taknak stress is makan vitamin b complex. Sbb apa? jom cekidaut blog eden
    http://najlamohayidin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. Minyak naik harga bro

    http://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/gst.html

    ReplyDelete
  67. wahahha. rusak dah tuh laptop. saling follow dan koment yuks all buat tambah2 ilmu kita, di :

    http://cerdasmu.blogspot.com/

    trims all

    ReplyDelete
  68. Saya sekang ni alhamduillah dah kurang jerawat dalam masa dua tiga bulan ni takde lagi jerawat.Tapi semakin banyak pulak blackhead ngn whitehead
    http://tentanghati98.blogspot.com/

    ReplyDelete
  69. hahaha. kelakar! ilek ilek jangan stress-stress. jerawat memang boleh buat gaduh.

    ReplyDelete
  70. haha..kelakar kalakar :) sabor jela..

    ReplyDelete