Wednesday, April 23, 2014

The Bangangness of Jerawat


crazy gif, angry, sad, depression gif, wtf, lol


          Sejak beberapa hari ni kan.. kan.. kan.. aku ni kan.. asyik nak emo je tau.. sebab ape erk? Sebab banyak sangat bende nak kene pk and then bila aku emo je.. akan tumbuhlah 1-2 jerawat kat muke aku ni, even x banyak mcm dulu tapi still macam bangang. So kirenye aku ni jenis manusia yang x boleh stress, kalau stress terlebih sikit je nanti esok surelah akan ade jerawat batu lesung tumbuh kat muka ni. Pastu tumbuh kat kawasan tanah lapang plak tu.. Selalunye kat tengah dahi, memang celaka kan! Bila tengok cermin kadang2 rasa macam aku ni illuminati pulak demm. Lagi x boleh blah, bila nak sujud time solat pun terpaksa slow motion mcm filem the matrix, nak kasi x sakit bila kena lantai punya pasal.. wtf

Logik ke manusia x stress? kucing kat flat tempat aku menyewa ni pun stress ok sebab x de tanah die nak berak inikan pulak aku yang nak kene mengadap research paper, assignments, journal, apekejadah semua tu. Bila ade jerawat bangang ni lagi bertambahlah stress aku kan, n then bila stress secara tidak langsung jerawat baru akan tumbuh. So kirenye kitaran hidup jerawat kat muka ni berputar bagaikan rantaian makanan yg tiada kesudahannya.
jerawat → ∞  that's what we called "the bangangness of jerawat".



P/s : kepada yg selalu bertanya kenapalah aku ni susah sangat nak update blogkan, one of the reasons izz bcoz  sekarang ni aku sedang melalui satu fasa hidup stress yang sangat membosankan. Harap Maklum. =/

55 comments:

  1. alamak ... rosakla laptop tuu .. huhu .. jangan stress2 ye tuan blog :)

    ReplyDelete
  2. sama la...bila stress atau tido tak kena waktu mula naik jerawat...gggrrrr

    ReplyDelete
  3. hmmm... this is not cool right... well perhaps ini boleh membantu :) http://puterijamu.blogspot.com/2014/04/ubat-jerawat-terbaik.html

    ReplyDelete
  4. aahh, sama laa kita.. pantang stress *gedik* sikit. mula lah nak menyemak kat muka ni haa.. hahaha

    ReplyDelete
  5. ecah dah penat dgn stress pasal jerawat ni. saban harii.. ada je mak nenek jerawat yg muncul. fedup.. *benam kepala kt bantal -.-''

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. hehehee... jerawat xpandai bagi salam nak tumbuh... suka hati jer tumbuh merata2 kat muka -_-'

    ReplyDelete
  8. Makin teruk stress, makin banyak banyak timbul jerawat. Makin banyak timbul jerawat, makin teruk stress jadinya. Hehe. Memang susah nak solve la cenggitu.

    Dulu saya pun teruk jugak kena masalah jerawat ni. Stress jugak. Tapi, lagi stress, memang lagi banyak timbulnya. Dah banyak sangat sebab malas cuci muka pun satu hal jugak. Akibatnya, sekarang muka saya banyak parut jerawat sebab dulu malas nak cuci muka. Haha

    ReplyDelete
  9. i don't always had a pimple, but when i do, it's on the tempat yang tak sepatutnya ! bhahaha sakit woii lelagi kat hidung er,

    ReplyDelete
  10. iols ni jarang2 tumbuh jerawat..tp sehari dua ni ada jerawat pulak kat dahi..demmmm haha

    ReplyDelete
  11. jangan stres2 ye.. nanti sakit pulak.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  12. hehehe.. letak bedak sejuk... kikiki

    ReplyDelete
  13. sabar sahabat ^^ .. jerawat akan hilang kan ? hehe

    ReplyDelete
  14. try toner safi balqis perpect 10 ^^

    ReplyDelete
  15. BHAHAHAHAHAH . Terasa habis sebab mereka mereka hadir secara rombongan . Stressss. HAHA :D

    ReplyDelete
  16. makan vitamin dengan betul..huhhuhu

    ReplyDelete
  17. hahahaha, common things ler tu. jerawat memang dugaan -,-

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. hehehe hihihi hohohoh huhuhu hahaha oink oink

      Delete
  19. Jerawat nak manja je tu.... sekali sekala minta perhatian lebih..
    slamat berkenalan

    ReplyDelete
  20. tersenyum ketika lihat animasinya, hehe apa gak kasian ma laptopnya, hehe. izin follow back

    ReplyDelete
  21. mikirin yang jorok juga sukak tumbuh jerawat.. hehe.. keep positive thinking

    ReplyDelete
    Replies
    1. nggak pede kalo ada jerawat nongol diwajah, lagian di daerah jidat..

      Delete
  22. xboleh nk bg nasihat sebab jerawat aku pun tumbuh melambak.
    tapi da tahu da sebab apa....
    perubahan hormon.

    mungkin hormon ko xstabil kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya remaja belasan tahun je yg hormon x stabil, ak ni dah tua bangka ghasenyer ade hormon probs lagi ke haha

      Delete
  23. silaturahmi sob.. waah banyak juga yaa yang komen masalah jerawat.. hehee

    ReplyDelete
  24. jerawat tu perlukan belaian manja... janganlah stres sangat nanti lagi banyak tumbuhnya.... hehehehheeee

    ReplyDelete
  25. teman sejati kan.. berada bersama di kala stress.. hehe. klik volkswagen :D

    ReplyDelete
  26. jerawat jadi masalh yg serius,, http://artikeloppowae.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. ouh jerawat :D hehehe.. harap besabarr dato K :) jerawat tu mmg jeles tgk muka kita bersih, tu yg asyik nk munculkan diri tu.. ehee.. http://justforfund.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. ololooo.. ciannye..

    blogwalking sini.. :)

    ReplyDelete
  29. Meh atasi jerawat batu lesung batu bata yg tumbuh tu. Hehe. Nak tahu petua mudah hilangkan jerawat moh ke blog kami ;)

    Irsyahealthyhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. heee takda sapa yg sukakan jerawat. letak colgate dkt jerawat tu. sehari dua, hilang. saya penah cuba juga. hikhik

    ReplyDelete
  31. JOM JOIN GIVEAWAY! [RM300.00] berlangsung SEHINGGA peserta ke-50 terawal :)

    http://eddyboyz86.blogspot.com/2014/05/giveaway-picit-vote.html

    ReplyDelete
  32. hai.. thanks sbb follow n sudi visit my blog.. I am Nanie Zahari.. love your blog..
    ya, I hate pimples too..

    ReplyDelete
  33. haha. over tauu. tergelak sahur sahur ni baca adui

    ReplyDelete
  34. Singgah jenguk Dato .. Jangan stress2.. meh telan B Complex Shaklee .. InsyaAllah , hilang terus stress tu .. :D

    ReplyDelete
  35. tada~~ wan joget2 kat sini jappp.... wahahahaha!!! muka berjerawat!!!! Wahahahahaha!!!! #gelak mcm muka sendiri licin sangat....

    ReplyDelete