Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 27, 2014

Jom Bergaya Dengan Kasut SNEAKERS!



zalora, sneakers, skate, indie, old school, dope, men styles


          Seingat aku lah kan masa aku kecik dulu sekitar akhir tahun 1990-an sneakers ni memang popular. Time tu sape yang pakai kasut sneakers ni memang kira kool habislah. Sneakers ni muncul sebagai antara jenis kasut yang bukan sahaja menarik minat orang ramai malah menjadi kasut paling popular pada waktu tu. Kemunculan sneakers boleh dikatakan agak tiba-tiba namun yang paling penting demam sneakers menular dalam kalangan masyarakat dengan cukup pantas sekali! Sneakers ni begitu popular dalam kalangan pelajar tidak kiralah sama ada pelajar sekolah mahupun pelajar universiti dan kolej. Namun jika diingatkan kembali pernah tak korang terfikir kenapa ia begitu terkenal dalam kalangan orang kita? Kalau hendak dilihatkan sejarahnya kasut ni bukanlah ada kaitan pun dengan pakaian tradisional kita. Malah jika hendak disamakan dengan kasut tradisional kita seperti selipar mahupun capal pun jauh sekali.


zalora, sneakers, skate, indie, old school, dope, men styles

          Namun apa yang dapat dipastikan ianya terlebih dahulu dikenali di luar negara. Oleh itu agak selamat jika dikatakan sneakers yang ada di Malaysia pada waktu itu dan sekarang ini adalah hasil daripada ciptaan luar. Kini lambakan sneakers yang ada di Malaysia yang datang daripada pelbagai jenama tempatan secara jelas mendapat inspirasi daripada produk sneakers jenama luar negara. Jika wanita gemar memakai high heels atau kasut tumit tinggi, sneakers pula adalah kasut kegemaran para jejaka. Mereka betul-betul menggilai jenis kasut yang satu ini maybe sebab keselesaan yang dapat dirasai pada bahagian kaki dan tapak kaki ketika memakainya. Sneakers yang berkualiti tinggi amat sedap untuk dipakai hampir setiap hari. Ianya juga cukup versatile untuk dipakai hampir ke mana jua. 


zalora, sneakers, skate, indie, old school, dope, men styles

Jika anda sedang mencari sepasang kasut SNEAKERS dengan kualiti yang terbaik anda boleh dapatkannya di Zalora Malaysia kerana website ni mempunyai koleksi kasut sneakers for men online daripada pelbagai jenama terkenal. Harga? Jangan risau kerana harga yang ditawarkan juga adalah sangat murah dan berpatutan! ♥ 


57 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  3. salam ukhwah....jejaln n follow sini...
    smlm pun bru dpt barg shopping di zalora.

    ReplyDelete
  4. wah smua ksut ctk2, sha pun perna shop dkt zalora..mmg ctk2 smuanya

    ReplyDelete
  5. Nampak memang menarik. owh di zalora. boleh dipertimbangkan

    ReplyDelete
  6. Lepas baca ni terus rasa mcm nak pi shopping sakan kat Zalora lol ! XD

    ReplyDelete
  7. singgah balik dan followed ya, btw nice info ^^

    ReplyDelete
  8. lama dah x pakai sneakers.. nak kene pi beli nih :D

    ReplyDelete
  9. Sangat menarik. :)
    Singgah balik ke www.sanz-yu.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Sneakers oh sneakers..mujur izan x pakai kasut jenis ni..kalau tidak dah lama menyopingnye..hihi

    Jemput lawat: http:

    ReplyDelete
  11. btol sangat la tu. dulu, orang yang pakai sneakers nampak macho je...

    ReplyDelete
  12. I love sneakers...seriously...lepas ni mahu cuba online shopping d zalora... :)

    ReplyDelete
  13. suka sgt ngan kasut cmni...
    i love sneakers

    ReplyDelete
  14. Bapak budak bila pakai sneakers memang cool!!!

    ReplyDelete
  15. wow nice. sneakers antara kasut yg simple and trendy.

    ReplyDelete
  16. Sneakers dari Zalora memang menarik dan bergaya, harga pun okey. Singgah balik ke blog Ayuni: http://ayunirafilah.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Cantiknya kasut.. singgah sebentar ye

    ReplyDelete
  18. Dah lama simpan niat nk pakai sneakers, tp sampai sekarang tak beli-beli. btw, nice shoes! Jom singgah my blog. :)

    ReplyDelete
  19. sneakers ni bukan minat husband aku huhuhu

    ReplyDelete
  20. Salam..husband suka sneakers.

    Ranggi gitew

    http://pinky-lynn.blogspot.com/2014/09/cabaran-30-hari-530-3-perkara-yang.html

    ReplyDelete
  21. dulu rajin la pkai sneakers. sekarang nak jadi ala2 wanita dah. hahahahha .

    ReplyDelete
  22. Basic SEO and affiliate yang bagus bro. Boleh belajar sikit2. Memang pakai sneaker pun tapi dah start kerja kena pakai slack kasut hitam kulit jadi sneaker ni pun jarang diguna. Kecuali hujung minggu. kesian sneaker ku.
    Post terbaru saya: Satu Ulasan Panjang: Buat Duit Dengan Survey Online

    ReplyDelete
  23. salam perkenalan.. follow your blog. Bleh suggest kt husband ushar sneakers kt zalora.. tapi kasut perempuan dah serik beli kt zalora.. order yg lain, sampai nyer lain.. saiz pun lain.. :(

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan. Thanks for the info. Mencari info product shaklee, kesihatan boleh follow blog saya www.auraummi.com

    ReplyDelete
  25. sneakers mmg lawa kot. tapi aku jenis lasak. Sayang nak beli kasut mahal2. Follow sini.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. singgah2..thanks for blogwalking...btw, kita pom minat sneakers..sangat teringin nak memiliki sneakers yang unik2 tu

    ReplyDelete
  28. hi, thanks follow blog saya.. done followed back.
    ermm.. sneakers, saya xberapa minat. tapi tengok budak2 punya very cute.. teringin nak beli tuk anak tp xde saiz lg.. huhu.. anyway, happy blogging =)
    p/s : to other bloggers, jemput follow blog saya http://vitaminsihatnatural.blogspot.com/ .. salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  29. Dah lama tak pakai sneakers.. Tapi kualiti barang2 dari Zalora memang tahan lasak.. Pernah beli flatshoe dulu dgn zalora.. Tahan 2 tahun lebih.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  30. kasut sneaker emang nyaman di pakai, tahan lama, ga gampang jebol, mantap reviewnya d(^o^)b

    ReplyDelete
  31. dulu2 saya gile kan kasut kickers. sanggup simpan duit nak beli punya pasal. huhuhu

    jemput ke http://ismahasmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. sneaker oich sneakers.. hahaaa tue laa fav dari dulu smpai skrg.. btw yang kaler coklet tue mcm saya punyer jep (:
    apapun jom jemput singgah sini plak http://aienlieyrusli.blogspot.com/
    #done follow anda #39170

    ReplyDelete
  33. Salam singgah dan done follow sini..
    terima kasih sudi follow blog saya http://bungakayangan.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. Wah. Cantik tp husband tak gemar nak pakai.
    Pasni kena ajar dia jadi ranggi sikit. Hehehe...

    ReplyDelete
  35. dulu sanggup simpan duit semataw nak ranggi pkai sneakers converse....hahaha....skrg ni selipar flippers ja jdi pilihan...senang...colorful nmpk santai jugak...
    sudi2 la jengah ke blog sy

    http://aliafarhansaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. Waaa, memang minat sneakers ni, SMART! nice info btw

    ReplyDelete
  37. Salam singgah... Nice info ni.. thanks :) Nanti singgah blog Nur jugak ok.. :)

    http://nuraizzatdhamirah91.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. Kunjungan balas..terima kasih follow ya..:)

    http://ummi2m2s.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. crita pasal sneakers .. teringt coklat snickes.. gluppp.. sedapnyaa.. hehe..

    roxettepinky.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. Perempuan kool dengan sneaker kalaudalam tu ada insole hehe. Biar nampak tinggi.

    ReplyDelete
  41. salam singgah..nice info from ur blog..sudi2kan terjah blos saya juge >> http://mesramuslimah.blogspot.com/2014/09/9-tips-keselamatan-yang-boleh-di-ambil.html

    9 Tips Keselamatan Yang Boleh di Ambil Untuk Mengurangkan Risiko Anak Mengalami Hentakan atau Jatuh di Rumah

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  43. Salam perkenalan. Jalan2 sini ye.. Thanks follow blog saya.. Akan difollow balik.. Heeee

    ReplyDelete
  44. Blogwalking, dah follow sini. Nice blog

    ReplyDelete
  45. hai. Balas lawatan. Hubs I tak pakai kasutla. lebih prefer sandals. Gitu..
    Btw nice blog. Nice to know u. =)

    ReplyDelete