Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 12, 2014

Haramjadah


vomit, funny gif,  makcik barbie , ken doll gif, pinky puke, wtf

Salam 1 Jumaat,

Lately cuaca selalu mendung kann.. pastu hujan.. pastu tetiba panas.. baru nk pi berjemur hujan balik.. shit.
So harini aku nak story sikit satu peristiwa yang agak haramjadah.. diharap dengan perkongsian yang tiada nilai2 ilmu ni dapatlah sedikit sebanyak menutup mulut picisan manusia2 wahabi yang x habes2 menghanjeng aku sebab jarang update blog lol. Btw aku belum mampos lagi k.. elok je tengah menghirup secangkir kopi kawe tepi Mydin sambil cicah biskut Hup Seng...

Pagi Rabu

Perut mula berbunyi.. lapar ok semalam tido x makan. Hujan pulak tu kan.. huhu
As usual harini malas nak pi kelas. Kepala pusing..
yelah U tu kan bapak aku punyer.. boleh keluar masuk sesuka hati, dasar manusia x de wawasan.
Lepas je solat sambung tido jap.. but still x bleh tido sebab perut dah bunyi mcm ekzos EX5.
Tetiba teringat seseorang... ohh tidakk
Bila nak pagi ni wei aku dah x sabar nak pi kedai pakcik S!
Dah lama ngidam mihun goreng udang die. Duit pun tinggal beberapa kupang je kot..
Kedai pakcik S ni harga murah, makanan pun sedap even mee kosong je + kuih muih die jual 3 singgit.
Kengkadang aku terfikir gak kan die ni jual kuih satu 30 sen. So secara automatiknye kalau beli 3 = 90 sen.. mane datang lagi seposen tu woi. Rumus algebra mane ko ikut ni.. papejelahh janji sedap hiks
Kire murah lah tu kan, kedai lain semua jual 5 dua hengget kot. pffft

Dengan excitednye enjin motor dihidupkan, vavavroommm bitchess

....

Haramjadah.

Kedai pakcik tu tutup!!!
Lebih sadis lagi semua kedai yang ade keliling tu pun tutup!
Diorang ni nak prank aku ke hape ni.. ke rini raya haji? *gosok2 mate.. Sah tutup!
Ade satu je yang buka.. Kedai seberang jalan.. Kedai mak cik B
Aku selalu je lalu kedai tu tapi x taulah pintu hati aku ni berat je nak try masakan kat situ
Sixth sense aku kuat mengatakan klu aku makan kat situ.. aku akan menyesal 7 tahun

But not for today, i have no choice babe. x kose aku nak pi cari kedai lain..
Pasal sixth sense tu mainan hati je kot.. setan kan banyak bulan2 x pose ni.

Adik lama akak x nampak ;)
nak makan ape ni pilihlah mcm2 ade tauu (halau lalat sambil posing beyonce lol)
Mamaikah diriku ini sehingga tidak mampu membezakan status makhluk kat depan aku ni.. layann

Err.. saya nak nasi lemak 1 nasi lebih, kuih 3..  Kak..  (sambil tunjuk kuih karipap)
Aku ni kuih karipap je aku reti makan, kuih melayu lain agak kureng..
lembu mandi, badak berendam, menatang tu sume memang aku x gheti nak makan, tekak omputih kekdahnyer

Okayy siap! Semuanya 5 hengget dik :D
Wtf pesal mahal sgt ni.. Biol ke makcik B ni..
owh dia pi bungkus kuih sampai 3 hengget -__- .. layannn
Muka blurr. Hulur duit dan berambus pulang

....

Haramjadahhh

Apekebenda objek yang aku makan ni.. rasa hazab kemain
Overall nasi lemak makcik B ni rase Penyapu!
Nasi rase telur, telur rase timun dan timun x de rase.. konfius stimulus kat lidah aku ni
Bahan2 nasi ni pulak mcm dibuat pada tahun 1865, semuanye dah expired + keras cam artifuck!

Bluekkk!!! Muntah pink terus den!

Ciskek punye makcik.. But still lapar sobs..
Dengan muka bengang berbekalkan fikiran positif yang masih berbaki.. aku jamah kuih pulak..
n again.. dengan sengajanya aku telah memasukkan beberapa ketul Penyapu expired ke dalam mulut :')

Kebabian apakah ini?!?

Sambil tersenyum manja,
aku perlahan-lahan memasukkan semula makanan yang dibeli tadi ke dalam plastik.. dan dengan konfidennya menghumban keluar plastik tersebut melalui balkoni tingkat tiga rumah sewa ku ini

Btw, thanks makcik Bitch.. i mean B sebab buat i fobia untuk mkn nasi lemak..

Moral of the story, kepada peniaga makanan di luar sana.. kalau ko tu dah tau diri tu x gheti nak masak baik ko pi jual pokok ke, x pon racun tikus dari ko pi jual objek berupa makanan yang mampu merosakkan moment indah manusia2 innocent seperti diriku ini..

HARAMJADAH.


82 comments:

  1. Eii xsanggup tgk doll kt ats tu..nak termuntah gk rasa.

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahahahahahaha haram jadah

    ReplyDelete
  3. Bab luahan perasaan nih. Tapi cara nukilan yg menarik. Nk terang lebih x pandai. Benchmark tukang masak ni patutnya klu dia rasa x sedap, confirm org lain pun makan x sedap. Salam jumaat Khyle.

    ReplyDelete
  4. Raser cam nak tumpang maki tapi xpe lah khalid dah cukup dah bg... Apapun.. salam jumaat...

    ReplyDelete
  5. waduh.. ane kurang paham bahasanya gan :D
    tapi keren (y)

    ReplyDelete
  6. baru je update status kat fb pasal peniaga tak sedar diri meniaga makanan tak sedap tapi bukak kedai. faham sangat! haha

    ReplyDelete
  7. kalau masak sedap2 pun bukan rugi pun.. lagi ramai org datang.

    ReplyDelete
  8. haha! mak cik tu trsilap resipi kot..hehehe..

    ReplyDelete
  9. moral of the story jugak, percayelah kepade sixth sense anda. haha :D

    ReplyDelete
  10. sabar2..
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/09/mini-ga-september-cash-rm300-by-emas.html

    ReplyDelete
  11. Dah follow sini.

    Www.norazua10.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Salam kenal..memang potong terus kedai makcik b dari senarai

    ReplyDelete
  13. entri buat hana gelak sorang2.hahaha

    ReplyDelete
  14. Saya Follow Terima Kasih blogger http://aderakukeysah.blogspot.com

    ~ Nur Farizan www.nurfarizan.com

    ReplyDelete
  15. Salam..Follow sini..
    Macam2 kan prangai manusia..xreti msk pun nk msk gak..

    ReplyDelete
  16. Tau xpe... Kdg2 mknn yg dijual langsung xde rasa... Jgn tau nk untung je. Mknn kena tiptop gak... BTW, done follow u back.. Tq sbb sudi singgah ke blog cikla. Slm kenal..

    ReplyDelete
  17. Done.. follow :D

    Makanan yg dijual tak sedap..lol.
    .that y mama'snia preper masak n try resepi kt umah...
    Time study dulu pernah operasi wat somtham kt bilik hostel...
    Dung dang dung dang tumbuk betik
    Member tukang seludup lesung pasai umah dia paling dkt tpt study..
    Haha nostalgik...
    Erkk ada kaitan tak dgn entri ni...
    Huhuhu

    ReplyDelete
  18. Itulah namanya rezeki. Adakala haramjadah yang berlaku dalam hidup, sebenarnya Allah mahu mendidik hambaNya menjadi lebih bersyukur. Dunia penuh dengan ujian agar kita lebih bersabar untuk syurga abadi.

    Salam kenal.:)

    ReplyDelete
  19. salam..done following :) jemput singgah di http://syahirbasharuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. hahahahaha..kelakar btl. i can feel you.. sbb dulu masa belajar mmg susah nak cari makan. then masak mee segera jela. takpon bubur nasi. kalau nak best lagi ada kawan buat makan. boleh tumpang sekaki makan

    ReplyDelete
  21. Hi hi...pagi td beli nasi kerabu Kat kedai yang baru bukak... Harganya rrm1.50 sangat murah kan?balik umah,terus melahap.sebab kelaparan,ingat kan best tp nasinya tawar semacam..x cukup garam gula.. Memang dasar orang meniaga ,dia pun nak meniaga..biar makanan x best langsung pun..huhu..tp apa2 pun syukur dengan nikmat rrzeki kan..

    Korang jom follow blog saya www.kamikamuvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. ha..ha boleh buat drama citer ko ni..he..he

    ReplyDelete
  23. Terkejut tgk patung gerak2 tu... hihii

    ReplyDelete
  24. salam,
    tag untuk liebster award , sila ke link berikut .. trima kasih :)
    http://macam-macam-win.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  25. sgt haramjadah. kelakor benau hang nie

    ReplyDelete
  26. Haramjadah!!! hehehe....okay dah follow blog gempak abes nie... trima kasih sudi follow blog saya gak... :)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. takut tgok patung tu..errr..hihi..sory lmbat singgah,..btw thanks ye ;)

    ReplyDelete
  28. Hye..singgah n follow dari fb KBBA
    macam sesuatu ja tgk kartun tue...
    singgah mai jalan2 di http://khatyaiman.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. dah follow..blog yg best n happening..thanks jgak coz sudi follow blog saya...kes cam ni kat Alor Setar pun ada..kkdg klu kedai mkn bnyk yg tutup..yg bkk tu mesti kureng sedap n mahaiiii..tu la..org nak benega mkn..depa pun nak benega jgak..tpi cam HJ..peace..;)

    ReplyDelete
  30. hai.. singgah sini pulak ya... done follow blog awak...

    ReplyDelete
  31. Done follow your blog...
    Thanks follow blog saya..
    Menarik cerita awak...luahan perasaan seorang yg kena tipu...
    hehehehhehe..jangan marah ehhh..pengalaman tu...
    Memang segelintir peniaga sekarang hanya pentingkan duit semata2 dari quality....

    ReplyDelete
  32. Hahaha.. setidaknya sempat rasa makanan ancient.. 1800an..

    ReplyDelete
  33. hahaa.. menarik citer ni..

    well done follow & join GA this ... http://iambintanghati.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-giveaway.html

    ReplyDelete
  34. hehehehe.. tersenyum sorang2 baca entri ni

    ReplyDelete
  35. Salam/ bertemu blog ni melalui GA :) minta izin follow.

    **pic tu memang tak ohsemm (=_=") rasa macam muntah terkena keyboard nih

    ReplyDelete
  36. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  37. BW Here..entri org lapar..mmg bhsnya perut je yg tahu. Btw..kebenarannya terserlah. Memang org yg buka kedai mkn dn yg menjual kat tepi jalan tu kebanyakknya x pandai masak. Mahal je lebih..kdg2 rasa nk tolong masaaaaaaakkkķ je. Tapi tang gambar tu..iasshhhhkk.. loya tekak!!! Jom jalan2 ke blog http:// senandunghatiku.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. Eawww... Sebu perut tgk kartun tue... 😅😅😅

    Done follo, tq awk 😘

    ReplyDelete
  39. Done follow your blog :)
    http://shazdeshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. Thanks follow blog saya. Http://ombakbergigis.blogspot.com
    Biaselah, orng meniaga pikir nk untung manjang. Padahal makanan tak sesedap mana. Better you belajar sikit sikit pasal masak ni. Lagi best. Air tangan u sendiri. Dan u tak de lah kne tipu lagi.

    ReplyDelete
  41. Done following you. Thanks following me jugak.. http://miamorzafirah.blogspot.com/

    org meniaga mmg mcm tu.. rupa tak sesedap rasa.. haish.. tapi, ada gak yg sdp.. satu dlm 1000..

    ReplyDelete
  42. YEPPP..!!!

    KEPADA peniaga makanan... kalo tak reti nak masak.. tak reti nak jaga kebersihan.. Much better abiskan masa tu buat bende lain... sakit ati je kalo makan camni rupenye... spoilll..!

    ReplyDelete
  43. Tumpang lalu....ramai btol org komen kt cni...
    Prettilyrare.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. ahahahha... haramjaddah.. nice entry yo..

    ReplyDelete
  45. Done follow sini jugak. Thanks so much ^^

    ReplyDelete
  46. hihihi kesian adik kna makan penyapu ..
    saye follow sini juge lah..
    cikanem.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. Kasihan kyle kan tpksa mkn menu pnyapu tu hehe..gelak guling2 bce entry yg bersahaja ni..realiti ..mmg kdg geram bila terbeli mknn yg hampeh rasa nya...xkn la xrasa dulu..seorg pniaga mknn msti la mletakkan taste yg tggi pd lidahnya apabila mmbt dan mjual mknn...pnh jgk bgaduh dgn hakak jual kuih tepi jln akibat nasi lemak bau sarang telur...tp lps xde customer lain la hehe...sy direct je tgur ..tgur utk kbaikan dia jugk ...dats why la mkcik sblh dia yg jual nasi lemak pun cpt hbs dr dia sbb sedap...cpt je blik bila bniaga yg akk tu pukul 11 da nk tghari bru blik sbb yg da rasa xsedap xkn ulang bli lg kn...

    ReplyDelete
  48. Hahaha kciannye..wlapupon bhase mcm kasar tp sempoi...mmg rmai pniaga skrg mnjual tp xde rase..untung je lbih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pls follow my blog amaninavitashop.blogspot.com

      Delete
  49. done follow...
    yang part posing macam beyonce tuu x leh blah.. hahah.. :-)
    jemput blogwalking n follow ye..
    http://kisahketuharkecik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  50. patut suapkan objek berperisa penyapu tu ke dlm mulut makcik B tu..
    baru die tau rasa sebenar makanan yg die masak hahaha haramjadah XD

    ReplyDelete
  51. Salam singgah and follow blok awak..:)

    ReplyDelete
  52. saya dah singgah dan follow di blog ini,

    saya join blogger area mega giveaway

    singgah la disini:
    http://mimpicoklat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  54. sempoi. penyapu lidi ke penyapu roman rasa makanan tu hahaha
    dah follow :)

    ReplyDelete
  55. salam singgah blog sponsor :) http://blogparihh.blogspot.com/2014/10/giveaway-cuti-sekolah-by-jiwarosak.html

    ReplyDelete
  56. di taip dgn perasaan marah. kesian awak.. banyak org tak reti masak tp nk meniaga plus jual mahal. tunggu kedai pakcik tu buka eh :)

    ReplyDelete
  57. fuh.. dah ramai follower dia.. cayalah.. hu3.. jangan marah2 yea.. nanti kurang kehenseman kamu tu.. heee

    ReplyDelete
  58. follow blog bihah balik
    http://inibelognabihah.blogspot.com dan like facebook fan page bihah terima kasih

    ReplyDelete
  59. hi kyla..thnks for following..btw nasi lemak kne btul2 sdap bru best mkn..haha! nice and tq :)

    ReplyDelete
  60. DAH FOLLOW DARI SUPERGALAKSI.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  61. follow u back
    www.selembarbenangdan jarum.blogspot.com

    ReplyDelete
  62. tak tahan saya baca nasi lemak rasa penyapu. hahahaha

    ReplyDelete
  63. Asalam ..jumaat yang indah..blog terbaik..followa wak ya..

    ReplyDelete
  64. Papaglamz dari http://www.papaglamz.com/2014/11/tinta-papaglamz-temui-papaglamz-di.html?m=1 singgah dan follow blog yang owesome ni. Jom follow dan terjah entri2 papaglamz yg hawt..

    ReplyDelete
  65. Bahasa jiwa bangsa. Follow ai pulak dik http://supplementchantik.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  66. Jijik gile gambar! Wahahahahhha.

    Salam singgah dari segmen mialiana.

    Done following

    http://fadzirazak.blogspot.com/

    ReplyDelete