Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 29, 2015

Wordless Wednesday 2 : SST vs GST


perbezaan cukai GST dan SST, bukti cukai GST naikkan harga barang di Malaysia, cara kira cukai GST .

<


P/sGST turunkan harga barang :) Statement dari manusia ber CGPA 3.85 LOL!


16 comments:

  1. from my opinion about this GST, the government should make deeply researching about any new system that they want to implement to people before the government directly implement to the people. Because a new system that directly implement before the people ready to accept it and will make all people mostly urban area feels anger with the government nowadays. Nevertheless, we are looking forward GST also have a good parts which is they want to make sure all production should be available paying the tax with fairly with the others production without excuses.

    ReplyDelete
  2. macam tak kaji habis je kan depa ni.. bukannya diorg pantau pon harga2 barang ni hari2.. sodehhh

    ReplyDelete
  3. Hahahhaha. Gst dari statmnet yg ber cgpa 3.5 above 😂. Yg pasti cgpa bawah 3.5 yg menanggung

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    ayat last memang enak didengar huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Pengilang,peruncit & seangkatan dengannya, semuanya dapat claim balik GST. Just pengguna jea kena tanggung. Harga minyak naik lagi. Makin bertambahla beban pengguna macam kita ni.
    Anyway thanks singgah blog saya. Saya sudah follow blog saudara. Hope follow my blog back at http://penselduabee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Kesian bila fikir org2 yg susah... terbeban dgn semua ni...

    ReplyDelete
  7. Well, sebelum GST dilaksanakan aku pernah ikut taklimat GST. Atas kertas GST nampak cantik sebab dapat membantu pengutipan cukai yang lebih bersistematik dan telus. But............faham-faham ja la. Harga barang turun tu tak betul pun..

    ReplyDelete
  8. memang meyusahkan pon.. sakit hati je

    ReplyDelete
  9. Menyusahkan hidupp.. Dah xtau nak jimat kot mana lagi.. Uish...

    ReplyDelete
  10. salam khalid...kita da follow khalid semula yer.. haah, kita study di Jerman skrg....yg kembar khalid nampak gmbr dekat blog kita tuh, tuh suami kita...yg senior khalid tuh... suami kita kembar yang abag...yg adik nya ada dekat msia :D Salam kenal dari Jerman yer...selalu2 la dtg jenguk blog kita yer :D

    ReplyDelete
  11. Sekarang ni ape2 je isu yg dibangkitkan dek menteri2..semuanya bikin sakitnya tuh di sini. hahaha. Singgah sini dato K. Hehehe

    ReplyDelete