Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 23, 2014

Custom Made Sticker Kereta

car stickers malaysia, stickers design, stickers untuk kereta,

Memandangkan bilangan kenderaan kat Malaysia ni semakin hari semakin meningkat begitu juga dengan harga petrol dan kangkung.. So, harini aku nak buat review sket pasal Custom Made Sticker Kereta. Actually sticker ni bukan boleh letak kat kereta je, kat mana² pun boleh asalkan tempat yang nak ditampal tu mempunyai permukaan yang rata dan bersesuaian. Kereta, motor, bus, van jenazah, lori tangki, kereta sorong dan yang sewaktu dengannya merupakan kenderaan yang bisa digunakan untuk menampal sticker² custome made ini agar kelihatan lebih kool dan beridentiti. Mana nak dapat bende alah ni? Kalau korang jenis yang malas nak buat sendiri or memang dilahirkan x berbakat untuk buat sendiri, ataupun terasa nak tempah sticker unik macam kat atas ni..

 Korang boleh dapatkan custome made sticker ini dengan harga yang berpatutan di :

Fanpage : Car Stickers Malaysia
Instagram : car_stickers_malaysia
Website : Car Stickers Malaysia (KLIK)
No Telefon : 010-2255485 / 012-6953385
Servis : Printing Biasa, Bussines Card, Flyers, Banner, Sticker Kereta

Kat bawah ni merupakan satu contoh design Custom Made Sticker Kereta yang aku ambil dari 
Instagram Car Stickers Malaysia. (nak tengok design² yang lain boleh terjah insta ni k)

custom made sticker kereta, car stickers malaysia, stickers design, stickers untuk kereta,

          Kedudukan sticker dalam gambar ni memang strategik kalau digunakan untuk tujuan promosi. Sebabnye kalau ada roadblock, polis tahan tetibe tengok roadtax ko macam kat atas ni sure dalam kepala polis tu akan autoplay lagu coklat cake, silap² haribulan die pun x perasan yang roadtax kerete ko dah mati  pastu terus order cupcake upin ipin 3 kotak untuk majlis besday anak kembar die.. tinggi x tahap imaginasi aku weee.. tapi selalunya sticker ditampal pada roadtax supaya ia x melekat terus pada cermin. Nanti bila nak tukar roadtax baru x delah hazab sangat nak buka. So kepada mereka yang ada buat bisnes tu aku rasa dah sampai seru untuk korang buat x pun beli dan bagi free kat pelanggan korang sticker² macam kat atas ni..

Bagi aku, antara penambahbaikan yang boleh dilakukan dari segi design ialah :

Mempelbagaikan penggunaan warna dalam design supaya nampak lebih menarik. Tapi jangan banyak sangatlah, 2-3 color dah cukup untuk design yang simple  (selalunye yang rajin menampal kereta ni golongan muda, so kalau design tu macam logo gomen je goodbyelah jawabnye). Warna tu pulak make surelah bersesuaian supaya x nampak semak lagi memeningkan bila dilihat. Penggunaan ayat yang berunsurkan humour (gila-gila mengikut trend masa kini) dan mempunyai maksud tersirat serta karakter vektor yang bersesuaian juga boleh meningkatkan lagi aura sticker tersebut. As for me, untuk hasilkan design yang unik kenelah rajin bereksperimen dengan software adobe tu selain dapatkan ilham dengan mengusha design² dari laman web seperti deviantArt.

custom made sticker kereta, car stickers malaysia, stickers design, stickers untuk kereta,

custom made sticker kereta, car stickers malaysia, stickers design, stickers untuk kereta, funny quote,

Cer tengok design kat atas ni, simple je kan tapi mempunyai maksud tersirat yang mendalam XP

Bagi yang ingin memeriahkan lagi penampilan kenderaan/kereta anda bolehlah menempah Custom Made Sticker Kereta ini di Car Stickers Malaysia wokeyh! Sekarang ni pun website tu sedang menaja satu contest SEO dengan hadiah yang lumayan. Jadi kepada sesiapa yang berkelapangan tu bolehlah 
klik link  >> INI <<  untuk join yer  =)




71 comments:

  1. mantao mas kunjugan balik y di http://healthtozone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. menarik design stickernya kan khalid..ada bermacam design..juz pilih mana yg kita suka jer...ala2 beli kek raya tu..hihi..main tunjuk2
    part beznya kita blh design sticker sendiri...wah..tu yg kasi unik tu...lain drpd org lain nyer..terbaek!
    gdluck buat khalid utk kontes ni..yumida pun turut join..all d bez buat kita berdua..
    Custom Made Sticker Kereta menyerlahkan kreativiti anda!!

    ReplyDelete
  3. Nice, boleh masuk dlm list barang kereta wajib beli ni =)

    ReplyDelete
  4. blogwalkng :) http://asmasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Sticker kucing kat wiper tu memang Thorrbaik! Good Luck with this contest Master SEO XD

    ReplyDelete
  6. good luck buat kompetisinya mas, saya cuma partisipan sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sob, kamu juga ya.. good luck =)

      Delete
  7. singgah dari segmen yang sama..All the best! http://www.azhafizah.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html

    ReplyDelete
  8. Best je car sticker ni. Hiks http://leerny.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. done following you.. blogwalking la slalu ke rumah sy ye..
    http://tudiasempoi.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. http://trulywickedinnocentgirl.blogspot.ru/ done folow u

    ReplyDelete
  11. done follow .. http://violetroslavender.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. hahahha comel sticker miow tu

    http://ishaserabut.blogspot.com/2014/01/bila-dunia-diri-berubah-tanpa-sedar.html

    ReplyDelete
  13. congrats, your blog is in this list http://seotoolsoft.blogspot.com/2014/01/list-blog-seo-berdasarkan-alexa-rank.html

    ReplyDelete
  14. hahah putting something funny on our cars entertains other's drivers right? Especially during traffic jam xD

    ReplyDelete
  15. Cool, that's funny. Good luck.. :)

    ReplyDelete
  16. mantep nih artikel..
    jngan lupa kunjungi blog ane ya mas2 dan mbak2
    http://dolokam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. unik sekali..hahaha.. besok kalo punya mobil sendiri ane pasang bro

    ReplyDelete
  18. ahaha mantap nih, nice !!

    mampir juga ya diblog aku. banyak cerita cerita seru :D

    http://ngehekal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. blogwalking :) http://fahirafuadi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. blogwalking here..:)
    kreatif..menarik..tertarik pda stiker kucing tu...:)

    mefamilyandkehidupan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. kreatif..menarik..
    blogwalking here.. :v

    rianisyahriani01.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. nice !!! simple tapi meaningful..

    ReplyDelete
  23. hihi comel kucing tu :D anis xada kereta jd xdpt nak beli .. insyAllah one day ..

    ReplyDelete
  24. wkwkw lucu mas wiper mobil bisa kayak gitu heheheh . . .

    ReplyDelete
  25. Uish.. Imaginasi tinggi sangat, kelakar habis.

    Good Luck bro.

    Done follow sini. :)

    ReplyDelete
  26. saya dah lama follow awak. nice entri. memang menarik cara promosi dengan sticker ni.

    From,

    Nasz

    www.nasznadzeri.com

    ReplyDelete
  27. hah...sticker kucen tu kreatif...

    http://www.munirahizzan.com/2014/02/custom-made-sticker-kereta.html

    ReplyDelete
  28. wow keren" gan...

    http://alul-stemaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. Suka sticker tu tapi belum ada kereta lagi. Hehe sticker semua cute. Btw done following here. Thanks ok ;)

    ReplyDelete
  30. Review & cadangan yang menarik. Good Luck with this seo contest my friend =)

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum
    Singgah dari segmen yang sama :)

    http://www.azhafizah.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html

    ReplyDelete
  32. kalau pasang kat stikcer pasal blog kita ni mesti gempak :)

    http://www.adarain.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta/

    ReplyDelete
  33. Nice sticker. can it stick on other surface except car?

    ReplyDelete
  34. nice blog .. salam kenal ye hehe.. http://zienoordin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. sicker kucing itu memang comel... wahhh nice entri

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. wah keren stiker kucing nnya gan
    izin follow ya, jika agan enggan followback y
    blogwalking...
    http://killersblog-19.blogspot.com/

    Thanks... :)

    ReplyDelete
  38. nice sticker :)
    sudah saya follow blognya, follow balik blog saya ya :)
    adhifitri93.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. bagus kan sticker macam ni, sebagai medium promosi yang kita lekatkan..juga mencantikkan kereta kita
    Custom Made Sticker Kereta

    ReplyDelete
  40. cutenya kucing tuuuu :D

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. As expected, this entry is now top ranking in google, awesome blog.. well done bro! =)

    ReplyDelete
  42. Design ni .. kalau kena gaya, kena pula dgn konsep kereta .. boleh jana income ni ... ibarat promosi percuma di jalanan .. hehehe

    ReplyDelete
  43. saya suka banget dengan gambar yang pertama itu ,

    boleh saya coba deh di mobil tetanga saya :D

    ReplyDelete
  44. wey sticker kucing tu cam cute je! haha, buat aku rasa mcm nak order je..

    ReplyDelete
  45. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html
    shad dari segmen sama :D

    ReplyDelete
  46. sticker kucing bagus !
    i love it!


    http://indismantig.blogspot.com/2014/02/tips-memilih-lembaga-kursus-web-yang.html

    ReplyDelete
  47. This is very coo idea Kyle :) cute! anyway terima kasih for your visit...
    http://puterijamu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. semalam pukul 1 pagi check keyword custome made sticker kereta & nampak blog ni berada di kedudukan pertama, terbaiklah bro! hope dpt terus berblogging dan kongsikan info bermanfaat kepada pembaca =D

    ReplyDelete
  49. Datang balas kunjungan + follow.
    Salam Perkenalan (^^,)

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  51. thanx..sy pun da follow ur blog.. :)

    ReplyDelete
  52. Bahagiamu ♪ Deritaku ♫ Cover ♪ NINJABOYZ ♫ :-) New Single [Ku CKS!] ENJOY......... churp churp

    ReplyDelete
  53. kunjungan perdana + follow
    ditunggu kunjungannya dan follownya
    http://ahmadandria.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. Follow back done untuk http://pinrangworl.blogspot.com terimakasih

    ReplyDelete
  55. Follback done http://blog-ndy.blogspot.com Thanks

    ReplyDelete
  56. Thanks yaaa for your information :)
    that's good article :D

    ReplyDelete
  57. style jugak sticker kereta ni, leh try beli nanti

    ReplyDelete
  58. stickernya lucu plus picture bisa gerak

    ReplyDelete
  59. http://vimaxfarma.com/vimax-original-canada-pembesar-dan-pemanjang-alat-vital-hasilnya-permanen.html

    ReplyDelete
  60. salam kenal gan
    salam blogwalking
    kunjungi blog saya paket wisata karimunjawa

    ReplyDelete
  61. salam kenal gan folback y...
    http://heroesticker17.blogspot.com/

    ReplyDelete

  62. Amirul Amri21 Mei 2015 1:05 PG

    jum buat roadtax dan insuran dgn saya.. MURAH,MUDAH,CEPAT.. xde servis caj & percuma sticker roadtax..

    JOM BUAT ROADTAX DAN INSURAN MURAH DAN MUDAH DGN SERVIS TERHEBAT
    whatapps 0126783672
    ☎sms@call 01127089726
    emailAMRI_ALLIANZ@YAHOO.COM

    ReplyDelete