Follow Button
Dashboard Button
Back to top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 1, 2016

RF3 World Firmax3 Malaysia


Salam 2016, apa khabar kesayangan semua :)

Harini aku nak tulis mengenai RF3 World Firmax3 Malaysia. Apakebendenyer ni erk? Game kereta baru ker?? hehe.. walaupun bunyinya seakan F1 Grand Prix, tetapi hakikatnya RF3 World Firmax3 Malaysia merupakan satu frasa yang menggambarkan dua perkara yang berbeza iaitu RF3 World, nama kepada sebuah syarikat e-dagang manakala Firmax3 pula adalah nama salah satu daripada empat produk terbaik keluaran RF3 World Sdn Bhd.


RF3 World ditubuhkan pada tahun 2013 di Malaysia dan telah pun berjaya menembusi pasaran antarabangsa seperti Indonesia, Thailand, Filipina, Singapura dan Brunei. Meskipun masih baru bertapak dalam pasaran tempatan, produk2 keluaran syarikat milik bumiputera ini kerap mendapat sambutan yang tinggi dan menggalakkan dalam kalangan pengguna kerana keberkesanannya.

RF3 World Malaysia turut memiliki Good Manufacturing Practices (GMP), iaitu pelesenan bagi pengeluaran dan penjualan makanan, produk ubat, dan produk farmaseutikal. Yang bestnya, produk keluaran RF3 World ini juga turut mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) selain memiliki sijil HALAL dari JAKIM. So kepada yang nak cuba tu, tiada lagi keraguan terhadap piawaian tahap keselamatan produk ini ツ


Actually, aku ni pun sebenarnye salah seorang pengguna produk ni hehe. Produk yg aku dah guna ialah serum O2Max3 Dragon Blood. Pontianak sangat bunyinyer kan, tapi jgn risau ye ni pontianak twilight yang semenggah lawanya, bukan hauk mcm kat tv3 tu. So far serum ni memang best, bila pakai muke korang akan jadi glowing dan moist ala2 pelakon Korea gitu. Bau serum ni pun best, wangi dan segar macam oren sunkist! Untuk lihat testimoni2 yang lain, boleh google or search dekat social networks k.

By the way, cara pakai O2Max3 ni senang je, picit sikit kat tapak tangan, then sapukan ke muka dan leher dengan urutan ke atas 2 kali sehari (pagi & malam b4 tido). Aku rasa lelaki dan wanita yang ada masalah kulit kering lagi kusam, especially yang dah berumur tu memang wajib cuba serum ni. Next time den nak try FirMax3 pulak weee. Kat bawah ni korang boleh baca details mengenai kebaikan produk2 keluaran RF3 World.


RF3 World syarikat pengeluar produk kecantikan dan kesihatan antarabangsa khusus untuk kesihatan dalaman dan luaran. Terdapat empat (4) produk terbaik yang sering mendapat permintaan tinggi, iaitu:
  • FIRMAX3
  • O2MAX3
  • SLIMAX3
  • SOULMAX3


FirMax3 – adalah produk krim pertama RF3 World dan pertama di Malaysia menggunakan kaedah terapi dari bahan tumbuhan semulajadi dari pelbagai negara dan diproses menggunakan teknologi nano untuk menegangkan kulit, menaikkan seri wajah & menstabilkan hormon.

Sejenis produk penstabil hormon yang berfungsi sebagai pemulih hormon dalaman yang boleh merawat pelbagai penyakit lelaki mahupun wanita yang berpunca dari ketidakseimbangan hormon seperti: tua sebelum masanya, sakit pinggang, sakit sendi, kuku pecah, stress, masalah berat badan, masalah kesuburan, jerawat, resdung, tanda andropause (sering keletihan, kurang keupayaan seks, wajah murung, perasaan tidak ceria, ingatan terganggu, masalah jantung), masalah fasa menopaus (sering murung, tulang rapuh, rambut gugur, kulit berkedut, jeragat, kulit badan gatal, kekeringan vagina) dan sebagainya.

Sapu dengan urutan lembut mengarah ke atas pada kawasan yang dikehendaki sehingga krim menyerap. Sapuan untuk kawasan leher, bawah lengan, belakang pinggang, belakang peha dan pergelangan tangan (ke atas), payudara (atas), abdomen seperti perut (lawan arah jam).

Kesan segera Firmax3:
1. Berlaku penegangan kulit pada seluruh badan.
2. Kulit kelihatan lebih gebu cerah berseri.
3. Menegangkan payudara.
4. Mengurangkan eyebag.

Kesan 1-3 hari penggunaan Firmax3:
1. Kulit makin gebu dan tegang.
2. Kedutan pada kulit menghilang.

Kandungan Firmax3: Vitamin A, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin E, Kollagen, Manjakani, Tongkat Ali, Estrak Soya, Sel Asas Epal, Aloe Vera, Yam Liar (Dioscorea Villosa), Pegaga (Centella Asiatica), Kigelia Africana.



O2Max3 – Serum stemcell khusus untuk pencerahan kulit yang mengunakan oksigen sebagai penghantar serum masuk ke dalam kulit. Berfungsi membersih, menghidrat, memperbaiki dan memutihkan struktur kulit wajah serta membunuh bakteria.

Serum ini juga menggunakan faktor pertumbuhan epidermis (EGP) teknologi untuk merangsang percambahan sel dan pembaharuan kulit. Campuran herba dan antioksidan kuat menjadikannya agen anti-penuaan yang mampu mengubah tekstur kulit menjadi lebih licin, cantik dan dilindungi daripada radikal bebas yang merbahaya.

Kandungan O2Max3: Dragon Blood Extract, Witch Hazel Extract, Kigelia Africana Extract, Chamomille Extract, Aloe Vera Extract, Vitamin A Acetate, Vitamin A Palmitate, Vitamin B3, Malus Domestica (Apple Stem Cell), Rosehip Seed Oil, CoEnzyme Q10, Hydrolyzed Marine Collagen, Hydrolyzed Soy Protein.



SliMax3 – Bukan sejenis pil kurus, lotion atau krim kurus. Slimax3 menggunakan teknologi Monte Carlo yang berasaskan Gel Air yang mudah menyerap, tidak melekit dan tidak panas. Mengandungi 19 ramuan terpilih yang dapat memberi kesan pantas kepada pengguna.

Slimax3 turut membantu mencairkan darah dan melancarkan peredaran darah pada tubuh badan terutama pada bahagian yang berlemak. Disamping turut membantu membakar lemak secara maksimum dan mengurangkan masalah selulit.



SoulMax3 – adalah produk minuman yang dirumus menggunakan 7 teknologi dari 6 negara untuk melengkapkan rutin penjagaan dalaman dan luaran. Membantu mengaktifkan sel induk, mengatasi kesan penuaan secara berterusan dengan mencipta satu keajaiban anti-penuaan terbaik untuk kekal muda, cantik dan sihat.

Berfungsi memperbaiki sel-sel yang mati dan bertindak menjadi antioksidan yang terbaik serta memberi kesan yang sangat positif pada kesihatan/kecantikan kulit, kesegaran tubuh badan, minda, dan yang paling utama, untuk kehidupan yang lebih sihat ㋡

Kandungan SoulMax3: L-Glutathione (Kohjin- Japan), Asid Amino L-Ornithine (Kyowa-Japan), PhytoCellTec ™ Malus Domestica (Mibelle  Biochemistry-Swiss), Maqui Beri (Amerika), Peptan Marine Kolagen (Rousselot-Perancis), Hydroxityrosol & NutroxSun® (Monteloeder-Sepanyol).

*********

Selain menyediakan produk yang berkualiti, RF3 World turut membuka ruang dan peluang keusahawanan kepada mereka yang berminat untuk menjadi usahawan berjaya. Melalui RF3 World anda akan dapat menjadi usahawan sebuah syarikat produk hebat, tanpa modal yang tinggi serta mampu menjana keuntungan yang berlipat ganda!

Untuk sebarang informasi tentang produk dan peluang perniagaan, korang boleh hubungi Team Agen RF3 World yang merupakan pengedar sah RF3 World sepertimana yang tertera di bawah :

Facebook Page : RF3 World
Nor Jannah : 017 - 344 8876
Yuli : 019 - 302 5099
Mahani : 011 - 3124 8158
Faezah : 012 - 906 3849


Contest RF3 World Firmax3 Malaysia ini telah dianjurkan oleh : AkmaOmar.com & ditaja oleh : RF3 World | RF3Worldmy.wordpress.com | OmbakCreatives.com | BengkungOpah.com | AlphaLipid.my | dammahumnib.com | KongsiBersamaNora | Onlajer.com



Thursday, October 15, 2015

Gaya Popular Fesyen Lelaki Masa Kini


fesyen lelaki terkini, popular and trendy men's fashion and style, hot stylo metrosexual style, zalora menstyle, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt

Berbanding wanita, kebanyakan lelaki tidaklah terlalu menggemari shopping. Sebabnye golongan lelaki ni mempunyai sifat yang hanya akan beli jika memerlukan dan bukan membeli ikut hawa nafsu semata-mata. Itulah perbezaan yang sangat ketara antara lelaki dan wanita when it comes to shopping. Nafsu lelaki kan 1 je as compared to women = 9.. x gitu. kehkeh *matilah den kene argue dgn angkatan wanita sedar semalaysia XD

Back to our topic, sejak kebelakangan ini kita dapat lihat trend popular online shopping Malaysia melanda seluruh negara. Ianya bermula dengan kemunculan website online shopping Malaysia di internet yang banyak bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Golongan lelaki pun x terkecuali terkena demam online shopping ni ok. Actually aku sendiri pun selalu gak usha2 fesyen lelaki yang ade kat tenet tu even most of the time ended up x beli pun, but frankly speaking i do love online shopping. 

Jom baca sebab mengapa trend fesyen lelaki semakin popular sekarang ツ


fesyen lelaki terkini, sneakers murah berkualiti, hot stylo metrosexual style, zalora menstyle, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt, bergaya seperti model, gaya santai fesyen lelaki k-pop

Bagi lelaki yang bekerjaya, kadang-kala agak susah untuk membahagikan masa apabila sudah bekerja. Kalau dibandingkan dengan time belajar dulu keadaannya cukup berbeza kerana tidak terlalu terhimpit dengan jadual dan tekanan kerja macam sekarang ni. Kengkadang tu aku tengok sampai berbulan-bulan aku x beli something yang diperlukan, ex macam pakaian, asyik duk pakai baju recycle je.. mainly sebab x de masa + x de mood nak keluar. Tapi tu dululah sebab sekarang ni aku selalu je online shopping even time tengah meeting lol. Lebih mudah dan x payah nak keluar cari parking bagai!

fesyen lelaki terkini, street fashion, street style, hot stylo metrosexual style, zalora men style, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton tshirt

Proses pembelian secara atas talian yang mudah dan selamat memberikan keyakinan kepada pengguna kat Malaysia ni untuk shopping secara online. Malah proses penghantaran yang pantas terus ke rumah mahupun pejabat cukup memudahkan!

fesyen lelaki terkini, street fashion, street style, hot stylo metrosexual style, zalora men style, gaya lelaki urban, pakaian lelaki murah berjenama berkualiti, high quality cotton t-shirt, cute male model

Proses memilih adalah antara yang menjadi halangan. Bayangkan jika shopping di luar, korang terpaksa lihat dan belek satu demi satu dan ini memerlukan masa serta tenaga yang banyak. Dengan online shopping korang hanya perlu browse dan scroll jer, dan jika ada yang berkenan terus beli. Mudah bukan? 


Tuesday, July 7, 2015

Sayu Hari Raya Pertama dengan PhD


السلام عليكم

Salam Ramadhan buat kesayanganku semua. Harini as usual, lepas terawih merupakan waktu untuk aku bermalas-malas sebelum tido. Kalau x main whatsapp, aku akan buka fb untuk lihat kalau2 ade org message ke kan.. (selalunya nan hado lol). Tapi tadi ketika tengah leka scroll timeline, aku ternampak post seorang kenalan fb yang di sharekan ke group phd support group, bebudak postgrad tau la group ni. Bila baca perkongsikan tu, aku terasa sedikit sebak mengenangkan apa yang telah beliau lalui. Sungguh beliau wanita yang tabah. Benar kata org, menuntut ilmu di perantauan menuntut banyak pengorbanan. Sayangnya muda-mudi masa kini selalu beranggapan mereka yg study kat oversea tu happy belaka, yelah dapat main salji.. elaun pulak beriban.. boleh melancong sana sini.. bestnye grrr.. tapi hakikatnya.. mereka yg melaluinya sahaja yang tau. Kalau diorng share pic lambakan chapter thesis yg x bertaip, senarai references yang tunggang-langgang, ade ke org yg sudi nak taipkan, nak betulkan? Kalau share pic duit saku yg tinggal cukup2 makan, ade ke sahabat handai yg sudi nak bankin kan? Jawapannye TIADA. So, ada baiknya diorg share pic posing ala2 frozen di tepian salji, berdiri sambil cekak pinggang depan stadium Manchester United, x pun lompat bintang secara berjemaah depan Eiffel Tower ~ dapat gak buat korang yg x memberi sumbangan ni makan hati, x gitchew haha.

Yes, I do agree. Decisions are the hardest thing to make, especially when it is a choice between where you should be and where you want to be..

Moga coretan fb sis yani ini menjadi pedoman pemangkin semangat buat sang penuntut ilmu  ☼ 


gambar gif bergerak bunga api hari raya, suasana malam hari raya

Hari raya dengan PhD..

Waktu kalau boleh diputarkan kembali, saya mahu kembali kepada saat diri ini masih belum beroleh PhD. 

Kenapa?

Tahun 2008, saya ditawarkan tempat untuk melanjutan pengajian master di Belanda selama 1 tahun ½. Saya pergi, meninggalkan bayi 9 bulan dalam jagaan ibu dan suami kerana visa tidak membenarkan saya membawa mereka ke sana atas alasan master adalah pelajar dan bukan pekerja.

Akhirnya saya pergi jua dengan linangan air mata, mengharapkan jihad untuk masa depan saya akan diredhai dan Allah akan memudahkan pembelajaran saya. Alhamdulillah, perpisahan mengajar erti sabar dan toleransi buat pasangan yang telah berkahwin seperti kami. Bagi saya, selepas 6 bulan berpisah, tiada apa yang saya inginkan selain menjadi ibu yang lebih baik. Setiap waktu yang terluang, selepas menyiapkan hal ehwal pelajaran, saya akan masak dan habiskan masa bersama keluarga.

Saya berjaya habiskan pengajian Master pada Mac 2010, dan pulang seketika untuk menghabiskan masa bersama keluarga kerana akan meneruskan pengajian PhD di tempat yang sama selama 4 tahun. Waktu itu, saya ada utarakan pada suami, 4 tahun itu lama, bagaimana harus kita jalani kehidupan kita tanpa orang tua di sisi selama masa itu? Adakah mereka akan tetap sihat sehingga saya habis belajar? Suami dengan tenang menjawab, sama-sama kita berdoa yang Allah akan panjangkan umur mereka.

Alhamdulillah, pada Mei, 2013 saya diberikan rezeki untuk membawa kedua ibubapa saya ke Belanda. Bayangkan selepas 3 tahun tidak bertentang mata, dan saya pun sudah ada satu lagi cahaya mata, sudah pasti saya akan merasa amat teruja bertemu orang tua. Perkara pertama terpacul di mulut saya tatkala berjumpa kedua ibu bapa ialah, “Ma Nampak tua.” Apapun seronok ibubapa ada dirumah, terasa ringan segala beban yang ditanggung. Menjamah makanan ibu pun kita rasa seolah berada di hotel 5 bintang dan saya menjadi lebih bersemangat untuk bekerja. Hampir kesemua tempat di Belanda kami jelajah, dari Keukenhoff hingga ke tempat saya bakal bergraduat. Sungguh, waktu itu saya benar-benar mahu habis dan pulang ke Malaysia.

Dipendekkan cerita, bapa mertua saya (ayah tiri suami) meninggal dunia pada 1 Syawal 1434H (Ogos 2013). Pada mulanya saya tidak mahu pulang sebab biasiswa akan habis pada Mac 2014 dan ada banyak perkara yang harus saya habiskan. Namun, seolah-olah ada kerinduan yang memanggil saya untuk pulang. Disebabkan kami ditanggung oleh insurans, jadi saya pulang ke tanahair selama 28 hari. Walaupun anak kedua saya masih belum ada visa, tapi urusan kami dipermudahkan untuk mendapatkan visa tersebut (dalam masa sehari sahaja). Alhamdulillah pada 2 syawal 1434, saya dan suami berhari raya di kampung. Ibubapa dan kesemua adik beradik saya seramai 7 orang juga datang berhari raya di rumah mertua. Ya Allah, saya bayangkan pasti hari raya tahun hadapan akan lebih meriah bila kesemuanya dapat berkumpul. Selama 2 minggu saya di rumah mertua, dan 2 minggu lagi di rumah saya kerana suami harus ke Kuala Lumpur. Bayangkan, saya dan anak-anak bermanja dengan ibu saya. Meminta bermacam jenis makanan, memandu ibu ke sana-sini. Hanya saya sahaja di rumah bermanja. Alangkah seronoknya!

Pada bulan Disember, ibu saya sakit. Saya diberitahu tak perlu pulang kerana adik beradik boleh uruskan ibu saya. Malah, pada hari saya bermesyuarat dengan supervisor (10 Dec 2013), abang saya memaklumkan yang keadaan ibu lebih baik dari semalam. Kuasa Allah, ibu saya menghembuskan nafas terakhir pada 11 Disember 2013. Waktu itu, tengah malam di Belanda, mana mungkin saya boleh pulang untuk melihat ibu saya buat kali terakhir. Saya…. Kelu seribu bahasa. Seminggu saya berjalan kaki sahaja kesana kemari memikirkan kenapa saya sambung belajar. Kalau tak ingat Allah pasti diri ini dah naik gila. Alhamdulillah, sedikit demi sedikit saya kumpulkan kekuatan yang ada dengan berdoa, bersolat dan membaca Al-quran untuk menghabiskan apa yang termampu.

Saya tidak ke kubur ibu sehinggalah saya menghabiskan pengajian PhD, hanya untuk menunaikan apa yang ibu saya mahukan sebelum beliau menghembuskan nafas yang terakhir. Bayangkan, selepas 2 tahun barulah saya berpeluang ke kubur ibu untuk memberitahu yang saya dah berjaya memperoleh PhD. Pulang ke kampung, rumah seperti tak ada jiwa. Tidak seperti waktu saya pulang sebelumnya. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan ini.

Bagi saya, walau sesibuk manapun kita memikirkan PhD, luangkanlah masa pada keluarga. Waktu kerja, kita kerja. Waktu kita rehat, luangkan masa untuk suami dan anak-anak. Kalau ada rezeki, jika tinggal di luar negara, pulanglah ke kampung halaman. Masa bersama keluarga sangat berharga. We just don't know when is the last goodbye.. Walau anda akan lambat siapkan kerja2 PhD, tapi andai orang yang kita sayangi telah tiada, tiada lagi maksud PhD kita itu.

Hari ini, saya sudah berjaya menerima hakikat Allah ada perancangan yang lebih baik untuk saya. Semoga Allah memberi Jannah kepada ibu dan semoga saya akan menjadi muslimah yang lebih baik. Di saat Ramadhan semakin meninggalkan kita, saya rasa sayu… hari raya pertama dengan PhD.

Al-fatihah buat arwah ibu.



P/s : Minggu depan dah nak raya, persiapan untuk diri sendiri apa pun x da.. langsung x keysah
asalkan family masih ada :')