Friday, September 12, 2014

Haramjadah


vomit, funny gif,  makcik barbie , ken doll gif, pinky puke, wtf















Salam 1 Jumaat,

Lately cuaca selalu mendung kann.. pastu hujan.. pastu tetiba panas.. baru nk pi berjemur hujan balik.. shit.
So harini aku nak story sikit satu peristiwa yang agak haramjadah.. diharap dengan perkongsian yang tiada nilai2 ilmu ni dapatlah sedikit sebanyak menutup mulut picisan manusia2 wahabi yang x habes2 menghanjeng aku sebab jarang update blog lol. Btw aku belum mampos lagi k.. elok je tengah menghirup secangkir kopi kawe tepi Mydin sambil cicah biskut Hup Seng...

Pagi Rabu

Perut mula berbunyi.. lapar ok semalam tido x makan. Hujan pulak tu kan.. huhu
As usual harini malas nak pi kelas. Kepala pusing..
yelah U tu kan bapak aku punyer.. boleh keluar masuk sesuka hati, dasar manusia x de wawasan.
Lepas je solat sambung tido jap.. but still x bleh tido sebab perut dah bunyi mcm ekzos EX5.
Tetiba teringat seseorang... ohh tidakk
Bila nak pagi ni wei aku dah x sabar nak pi kedai pakcik S!
Dah lama ngidam mihun goreng udang die. Duit pun tinggal beberapa kupang je kot..
Kedai pakcik S ni harga murah, makanan pun sedap even mee kosong je + kuih muih die jual 3 singgit.
Kengkadang aku terfikir gak kan die ni jual kuih satu 30 sen. So secara automatiknye kalau beli 3 = 90 sen.. mane datang lagi seposen tu woi. Rumus algebra mane ko ikut ni.. papejelahh janji sedap hiks
Kire murah lah tu kan, kedai lain semua jual 5 dua hengget kot. pffft

Dengan excitednye enjin motor dihidupkan, vavavroommm bitchess

....

Haramjadah.

Kedai pakcik tu tutup!!!
Lebih sadis lagi semua kedai yang ade keliling tu pun tutup!
Diorang ni nak prank aku ke hape ni.. ke rini raya haji? *gosok2 mate.. Sah tutup!
Ade satu je yang buka.. Kedai seberang jalan.. Kedai mak cik B
Aku selalu je lalu kedai tu tapi x taulah pintu hati aku ni berat je nak try masakan kat situ
Sixth sense aku kuat mengatakan klu aku makan kat situ.. aku akan menyesal 7 tahun

But not for today, i have no choice babe. x kose aku nak pi cari kedai lain..
Pasal sixth sense tu mainan hati je kot.. setan kan banyak bulan2 x pose ni.

Adik lama akak x nampak ;)
nak makan ape ni pilihlah mcm2 ade tauu (halau lalat sambil posing beyonce lol)
Mamaikah diriku ini sehingga tidak mampu membezakan status makhluk kat depan aku ni.. layann

Err.. saya nak nasi lemak 1 nasi lebih, kuih 3..  Kak..  (sambil tunjuk kuih karipap)
Aku ni kuih karipap je aku reti makan, kuih melayu lain agak kureng..
lembu mandi, badak berendam, menatang tu sume memang aku x gheti nak makan, tekak omputih kekdahnyer

Okayy siap! Semuanya 5 hengget dik :D
Wtf pesal mahal sgt ni.. Biol ke makcik B ni..
owh dia pi bungkus kuih sampai 3 hengget -__- .. layannn
Muka blurr. Hulur duit dan berambus pulang

....

Haramjadahhh

Apekebenda objek yang aku makan ni.. rasa hazab kemain
Overall nasi lemak makcik B ni rase Penyapu!
Nasi rase telur, telur rase timun dan timun x de rase.. konfius stimulus kat lidah aku ni
Bahan2 nasi ni pulak mcm dibuat pada tahun 1865, semuanye dah expired + keras cam artifuck!

Bluekkk!!! Muntah pink terus den!

Ciskek punye makcik.. But still lapar sobs..
Dengan muka bengang berbekalkan fikiran positif yang masih berbaki.. aku jamah kuih pulak..
n again.. dengan sengajanya aku telah memasukkan beberapa ketul Penyapu expired ke dalam mulut :')

Kebabian apakah ini?!?

Sambil tersenyum manja,
aku perlahan-lahan memasukkan semula makanan yang dibeli tadi ke dalam plastik.. dan dengan konfidennya menghumban keluar plastik tersebut melalui balkoni tingkat tiga rumah sewa ku ini

Btw, thanks makcik Bitch.. i mean B sebab buat i fobia untuk mkn nasi lemak..

Moral of the story, kepada peniaga makanan di luar sana.. kalau ko tu dah tau diri tu x gheti nak masak baik ko pi jual pokok ke, x pon racun tikus dari ko pi jual objek berupa makanan yang mampu merosakkan moment indah manusia2 innocent seperti diriku ini..

HARAMJADAH.


Friday, June 27, 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner

          InsyaAllah hari ahad ini aka lusa umat islam di seluruh Malaysia akan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak, bulan mulia yang juga merupakan penghulu kepada sebelas bulan yang lain. Bila tiba bulan puasa je mesti terkenang nostalgia lama zaman kanak-kanak, bila dah nak masuk waktu berbuka terus gelabah, tak menang tangan semua benda yang boleh dimakan akan dimasukkan ke dalam pinggan.. sudahnya makan kuih je dah kenyang haha pastu dapatlah ceramah free dari Ayah.. tapi hakikatnya bila dah dewasa ni aku maintain jer over excited  kalau nampak kepelbagaian makanan, tapi pandailah aku coverkan and setakat ni segala juadah yang aku ambil kalau rasanya sedap memang habis aku makan tapi kalau rasanya macam makan kayu je memang ke laut lah jawabnye.. So kepada insan yang bernama +Khalid Kyle tu, sedarlah wahai saudara sesungguhnya kita makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan!

Cakap pasal juadah ni kan, bila tiba bulan puasa mesti ramai yang tercari-cari tempat yang menawarkan juadah berbuka yang menarik dengan harga yang berpatutan betul tak, bagi mengelakkan korang dari pergi ke tempat2 yang menjual makanan perisa kayu jati mahupun plastik pvc, ada baiknya korang teruskan membaca entry ini...


Buffet Ramadhan casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner


Casa Ombak vs Ombak Creative.


          Ape pulak Ombak Creative ni.. Mesti korang peningkan dengan lambakan perkataan Ombak dalam entri ni, meh sini aku bagitau hehe. Ombak Creative merupakan sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn. Bhd. yang mana ianya merupakan anak syarikat yang telah lebih 10 tahun stabil dalam menjalankan servis seperti merancang perkahwinan, cooperate dan personal event. Harga servis juga berpatutan bergantung kepada budget pelanggan. Berbekalkan motto "Your True Experience" syarikat ini optimis bahawa pelanggan pastinya akan berpuas hati dengan kualiti servis yang mereka tawarkan :)


casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner


Buffet Ramadhan Casa Ombak



casa ombak, ombak creative, masakan kampung, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner


          Dalam sebulan berpuasa, pasti akan ada beberapa hari yang korang akan rasa nak berbuka something special dekat luar bersama ahli keluarga, rakan-rakan dan saudara-mara. Tak kurang juga yang mahu mengadakan jamuan berbuka puasa tetapi masih tercari-cari lokasi yang sesuai dan menepati citarasa. Jadi kepada warga KL dan yang sewaktu dengannya, tak payah peningkan kepala korang kerana Ombak Creative menyediakan beraneka jenis juadah berbuka puasa yang pastinya menambat selera. Buffet Ramadhan di sini juga berkonsepkan masakan kampung.. sedikit sebanyak dapatlah menjadi pengubat rindu korang pada kampung halamankan. Selain menyajikan kepelbagaian juadah, 'instant cook stall corner' juga turut disediakan oleh Chef berpengalaman bagi membolehkan para pengunjung menikmati juadah masakan panas. Kesemua servis ini ditawarkan dengan harga yang sangat berpatutan. Pengunjung juga akan dapat menjamu selera sambil dikelilingi suasana garden yang santai di tengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur yang sememangnya awesome! Disamping itu, Casa Ombak juga turut menyediakan tempat meletak kenderaan, kemudahan wi-fi serta surau bagi memudahkan para pengunjung menunaikan ibadah solat dengan sempurna. Apa ertinya berpuasa kalau kita tidak mengerjakan solat kan, jadi sambil menjamu selera tu kewajipan bersolat wajib diutamakan. Buffet Ramadhan Casa Ombak ini beroperasi setiap hari bermula dari jam 6.30 petang sehingga jam 10.30 malam.


Buffet Ramadhan Casa Ombak, facilities ombak creative, buffet murah sedap, casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, dekorasi, photo booth, birthday planner


Harga Buffet Ramadhan Casa Ombak


buffet murah sedap, casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, dekorasi, photo booth, birthday planner

Harga Buffet Ramadhan Casa Ombak ini bermula dari RM55 untuk dewasa dan RM27 untuk kanak-kanak
(5 hingga 12 tahun) serta tiada bayaran dikenakan bagi kanak-kanak yang berumur kurang daripada 5 tahun.

Tempahan buffet ini adalah terbuka buat semua dan boleh ditempah secara individu, berkumpulan, 'family' mahupun syarikat. Oleh itu, kepada anda yang berminat untuk membuat tempahan awal Buffet Ramadhan Casa Ombak ini bolehlah hubungi pihak Casa Ombak dengan segera di talian seperti yang tertera di bawah :

Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative
Website: www.OmbakCreatives.com


buffet murah sedap, casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, dekorasi, ala garden, photo booth, birthday planner


Peta Lokasi Ombak Creative (Casa Ombak)


Lokasi Ombak Creative terletak di alamat Casa Ombak Banglo, No. 22, Jalan Damai off Jalan Ampang. Ianya merupakan lokasi 'event' yang berkonsepkan 'ala garden'. Bagi anda yang tidak pasti lokasi di mana terletaknya Casa Ombak, silalah rujuk peta lokasi dan Google Maps di bawah :

Buffet Ramadhan Casa Ombak, Ombak Creative, catering, events planner, wedding planner, buffet murah sedap


 Jangan lupa untuk memanfaatkan 'GPS navigator' pada gadget2 canggih yang dimiliki. Anda juga boleh menggunakan aplikasi seperti Waze, MapFactor, MapQuest dan sebagainya dalam misi pencarian ataupun mengambil jalan mudah dengan bertanyakan orang sekeliling :)


Buffet Ramadhan casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner


Menu yang pelbagai dengan harga yang berpatutan ditambah pula dengan kedudukan lokasi yang strategik lagi mendamaikan sudah cukup untuk menambat hati sesiapa sahaja yang mendengarnya. Jadi apa tunggu lagi, jom kita ramai-ramai kasi serbu Buffet Ramadhan Casa Ombak @ Jalan Damai KL ini !!!

***
Kepada para blogger yang membaca entry ini, jangan lupa untuk terjah blog sifu seo sis +Akma Omar kerana beliau ada menganjurkan satu contest menarik dengan tawaran hadiah yang sangat lumayan :) Di kesempatan ini juga aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak 1435H buat semua pembaca blog #aderakukeysah. Moga Ramadhan ini menjadi akademi untuk kita melengkapkan kewajipan yang selama ini kita abaikan. Ku akhiri kalam ini dengan serangkap pantun daripada Puan Saknarin MarnyaPon aka Kak Pon :


Buffet Ramadhan casa ombak, ombak creative, wedding planner, event planner, buffet murah sedap, dekorasi, photo booth, birthday planner, lelaki bertudung, pantun lawak


Sekian wabillahitaufik-walhidayah, wassalamualaikum warahmatullah-hiwabarakatuh. (>‿◠)✌ 


Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD